• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria europeana Bezea cu frisca. Meringue

Bezea cu frisca. Meringue

Este sfârşit de săptămână aşa că este prăjitură. Aşa obisnuiesc din motive de timp şi de cerere, care se manifestă mai pronunţat în weekend, când dorinţa de dulcegării este mai mare. Încercăm ceva spumos şi răcoritor care nu necesită mare pregătire ci doar puţină răbdare acordată preparării. Meringue sau mering, o bezea cu frisca, parfumată cu vanilie şi ornată cu fructe şi ciocolată.

bezea cu frisca

Necesar bezea cu frisca:

  • 5 oua
  • 1 cutie mică de frisca lichidă
  • 200 gr zahar
  • 3 pliculeţe de zahăr vanilat
  • fructe la alegere: cirese, capsuni, piersici, caise, etc
  • 1/2 ciocolată

bezea cu frisca

Preparare:


1. Se bat albuşurile până devin spumă. După ce au devenit spumă adaugăm treptat cele 200 gr. de zahar şi zaharul vanilat şi mixăm bine, până obţinem o bezea foarte fermă şi lucioasă.

Bezea cu frisca

2. Într-o tavă punem hărtie de copt şi punem cu lingura bezeaua, formând un fel de blat neregulat. Îmi place ca bezeaua să nu fie nivelată. Dacă de ex. folosiţi o tavă rotundă, de tartă cum am folosit eu şi hârtia de copt nu se aşează prea bine, făceţi-o cocoloş şi udaţi-o şi astfel, hârtia va lua uşor forma tăvii.

bezea cu frisca

Băgăm tava la cuptor la foc foarte mic şi lăsăm uşa cuptorului întredeschisă. Lăsăm la cuptor o oră sau chiar mai mult, până bezeaua capătă crustă. Am lăsat-o mai mult timp, să ia şi culoare, ca în foto. Practic, bezeaua se usucă nu se coace. Dacă focul ar fi mai mare şi cuptorul închis, bezeaua ar creşte repede şi s-ar rumeni la suprafaţă, după care ar scădea în totalitate.

bezea cu frisca

3. Scoatem bezeaua şi o lăsăm să se răcească. Bătem frişca şi când bezeaua s-a răcit o acoperim uniform cu frişcă.

bezea cu frisca

4. Răzuim cu un cuţit ciocolată şi presărăm peste frişcă. Ornăm cu fructe după imaginaţia şi plăcerea fiecăruia. Este recomandat să se monteze cu 2-3 ore înainte de a fi servit pentru ca frişca să pătrundă puţin bezeaua. Putem, eventual să topim ciocolata şi să punem peste bezea sau să folosim fructe din compot.

Să fiţi bine!

bezea cu frisca

 

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Paste cu piept de pui si sos de rosii

Piure cu telina

Piure de telina. Cu muraturi şi friptura de pui

dulceata de ardei iute cu ghimbir

Dulceata de Ardei Iuti Aromata cu Ghimbir

Salata de sfecla rosie cu ou

Piept de Pui cu Piure de Linte Rosie si Ciuperci Sote

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025