• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucataria europeana

Caponata Siciliana – Tocana de Vinete cu Rosii si Masline

Caponata siciliana, aşa cum ne indică şi numele, este o tocană specifică Siciliei, bazată în principal pe vinete, roşii şi măsline şi însoţită de arome mediteraneene, oregano, busuioc sau pătrunjel. Se serveşte rece sau caldă, în genere cu pâine prăjită. Specific sudului italian este şi participarea caperelor, a migdalelor şi a zaharului, ingrediente pe care […]

Pui cu Rosii Aromate cu Usturoi si Busuioc

Fiindcă ne aflăm în acele zile în care canicula ne urmăreşte peste tot, inclusiv în bucătărie, ne limităm iniţiativa culinară la a prepara reţete mai simple, uşoare şi care nu ne cer să stăm prea mult timp lângă aragaz. Astfel, astăzi vă propun şi încerc să vă ispitesc cu nişte arătoase ciocănele de pui cu […]

Salata Ruseasca. Salata A La Russe

Salata rusească se aseamănă foarte mult cu salata de boeuf cu diferenţa că în reţeta de salata rusească nu găsim carne de vită sau altfel de carne. De asemenea, salata rusească suportă mai multă versatilitate în ce priveşte varietatea legumelor şi eventual a dressing-ului, drept pentru care se întâlnesc o multitudine de combinaţii şi reţete a […]

Carne de Vita cu Gnocchi in Sos de Rosii

Gnocchi sunt un fel de găluște mici preparate de obicei din cartofi și făină, foarte prezente, în special, în bucătăria italiană. Se pot prepara în casă sau le puteți găsi gata preparate în magazine. Rețetele după care se gătesc gnocchi sunt asemănătoare celor de paste, respectiv cu sos de roșii, cu verdețuri și legume, sau […]

Salata de Broccoli si Cartofi cu Masline Picante

Salata de broccoli si cartofi, consistenta si delicioasa, poate fi o variantă gustoasă de valorificare a energizantei legume verzi alături de hrănitorul cartof. Pentru sănătate și energie este bine să mâncăm cât mai mult verde crud sau ușor preparat. Broccoli, ca și alte legume, luat individual, poate fi considerat destul de fad, dar se dovedește […]

Penne alla Norma

Penne alla Norma este o rețetă de paste din Sicilia, în special din Catania, ce a fost creată pentru a aduce un tribut compozitorului Vincenzo Bellini pentru celebra sa operă Norma. Bazată pe roșii, vinete, busuioc, usturoi, brânză Ricotta, Penne alla Norma este un buchet generos de arome mediteraneene, adunate într-o mâncare simplă dar gustoasă, […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Interim pages omitted …
  • Page 18
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

orez prăjit cu ou si legume

Orez prajit cu ou si legume. Plăcere orientala

Piure cu telina

Piure de telina. Cu muraturi şi friptura de pui

Malai dulce sau prajitura de malai

pulpe de rata cu risotto

Pulpe de rata cu risotto. Cu ciuperci

Praz umplut

Praz umplut. Noblete si rafinament in farfurie

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025