• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucataria romaneasca Retete din Oltenia Ciorba de Bibilica Dreasa cu Zdrente de Ou

Ciorba de Bibilica Dreasa cu Zdrente de Ou

Bibilica sau bibiloiul, pasăre de curte zburatoare şi degrabă gălăgioasă, are o carne foarte asemănătoare cu a vânatului păsăresc, de o culoare mai vânătă, oleacă mai cu fibră şi grăsime galben intens. Ciorba de bibilica se remarcă prin dulceaţă şi gust intens, condiţionate, bineînţeles, de prezenţa, alaturi de bibilică, a unui bogat mix de legume, cu accent pus pe rădăcinoasele tradiţionale. Oul bătut cu mălai dă, nu numai zdreţele cu care înzestrăm ciorba de bibilica, ci şi rusticitatea aferentă blidului de vatră ţărănească, pe care foarte mulţi o îndrăgim şi o dorim la mesele noastre.

Ciorba de Bibilica

Necesar ciorba de bibilica dreasa cu ou:

  • 1 bibilica
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 păstarnac
  • 1 ţelină micuţă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 200 gr bulion de casă sau roşii cubuleţe
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt şi câteva fire de leuştean
  • 1 ou plus o lingură de mălai
  • sare, piper, cimbru uscat (opţional)

Ciorba de Bibilica - carne de bibilica

Spălăm şi grijim bine bibilica, înlăturând resturi de pene şi puf (păsărica mea a fost din bătătură şi a necesitat această operaţiune), după care o tăiem bucăţi. Punem toată carnea într-o oală, inclusiv căpăţâna şi ghearele, şi o acoperim cu 5 litri de apă rece. O punem la fiert, pe foc mediu. Pe măsură ce apare spuma, o înlăturăm cu ajutorul unei strecurători dese sau a unei linguri. Lăsăm bibilica să fiarbă până ce, înfigând o furculiţă în carne, constatăm că acesta şi-a pierdut din rezistenţă şi s-a frăgezit.

Ciorba de Bibilica 2

Curăţăm şi tocăm toate legumele: ceapa, morcovul, ţelina, pastârnacul, rădăcina de pătrunjel, ardeiul. Le punem pe toate odată, în ciorba nostră. Poate vă întrebaţi de ce mă lupt cu atâtea rădăcinoase dar, dacă veţi face un experiment de chimie a ciorbii cu şi fără tripleta de ţelina, păstârnac şi pătrunjel, veţi constata diferenţele. Datorită rădăcinoaselor, am renunţat de mult la folosirea de vegeta sau alţi potenţiatori de arome. Adăugăm şi bulionul sau roşiile prospete tăiate mărunt. Lăsăm să fiarbă încet, până ce se gătesc legumele.

Ciorba de Bibilica 4

Spargem un ou într-un bol, punem peste el o lingură de mălai şi îi dăm un praf de sare. Îl bătem cu o furculiţă, pentru omogenizare. Putem pune un polonic de ciorbă fierbinte peste el sau îl punem direct în oală, nu importă. Gustăm ciorba şi o potrivim de sare. Dăm un praf de piper proaspăt măcinat şi aromăm cu pătrunjel mărunţit. Pe o vreme răcoroasă, ciorba de bibilica merge de minune cu hrean ras în oţet, combinaţie care te drege trupeşte de minune. Dacă preferaţi o ciorba mai acrişoară, zeama de varză sau borşul vă vor aduce mare mulţumire.

Să fiţi bine!

Ciorba de Bibilica 4

Ciorba de Bibilica 4

Primary Sidebar

Rețete Diverse

varza cu costita si mamaliguta

Varza cu costita, slanina afumata si mamaliga

Cum se fac clatitele

supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa

curcan cu sos vanatoresc

Curcan cu Sos Vanatoresc, cu Rosii si Ciuperci

Gnocchi cu Sunca si Masline Picante in Sos de Rosii

Gnocchi cu Sunca si Masline Picante in Sos de Rosii

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025