• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu fructe Dulceata de Nuci Verzi

Dulceata de Nuci Verzi

Se cunoaşte că orice lucru bun şi de calitate, de obicei, necesită ceva mai multă muncă şi răbdare. Această regulă o putem considera valabilă şi în cazul dulceţei de nuci, care, părerea mea, este poate cea mai muncită dulceaţă dar care te recompensează cu un gust rafinat şi de neegalat, dulce amărui.  Dulceata de nuci verzi are şi un rol de medicament, de pansament gastric. Coaja verde şi frunzele nucului sunt bogate în iod şi tanin, fapt ce le dă diverse utilizări, de la industria cosmeticelor la folosirea lor tratarea diverselor boli. La sfarşitul lunii mai, începutul lui iunie, nucile au mărimea potrivită pentru dulceaţă aşa că, dacă intenţionaţi să preparaţi dulceata de nuci verzi , acum este momentul.

dulceata de nuci verzi 5

Necesar dulceata de nuci verzi

  • 1, 5 kg nuci verzi
  • 1 lămâie
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton scorţişoară
  • 3 cuişoare
  • 3-4 linguri de miere

dulceata de nuci verzi 4

dulceata de nuci verzi 3

Preparare

 

1. Curăţim nucile de coaja verde şi le punem într-un vas cu apă rece, pentru a-şi pierde din amăreală şi pentru a evita să se înnegrească. Pentru a nu ne înnegri pe mâini folosim mânuşi de cauciuc. Curăţirea de coajă a nucilor este cea mai muncită fază, deoarece cere timp şi răbdare.  După ce am terminat de curăţit, le lăsăm în apă rece până a doua zi. Schimbăm apa de 3-4 ori, pe măsură ce devine verzuie.

dulceata de nuci verzi 7

2. A doua zi, opărim nucile de 2 ori, ţinându-le în apă fierbinte câte 10 minute. Într-o oală punem 1 litru de apă şi topim kilogramul de zahăr şi mierea, formând siropul.

3. Punem nucile în sirop, scorţişoara şi cuişoarele.

dulceata de nuci verzi 8

Când punem nucile, siropul trebuie să fie cât de cât legat deoarece nucile nu trebuie fierte excesiv, această dulceţă fiind mai mult o conservare în sirop a nucilor. Eu am stors lămâia şi am tăiat cubuleţe o parte din coajă, adăugând-o la dulceaţă. În toate dulceţurile îmi plac bucăţile de coajă de lămâie. Coaja de lămâie nu este obligatorie, fiecare alege s-o folosească sau nu. Zeama de lămâie obişnuiesc să o adaug în dulceaţă spre sfârşitul fierberii.

dulceata de nuci verzi 9

4. Fierbem până ce, verificând fluiditatea, consistenţa siropului, constatăm că acesta s-a legat.

dulceata de nuci verzi 10

Înlăturăm eventuala spumă ce se formează.  Picurăm sirop în apă rece şi dacă acesta se coagulează înseamnă că este suficient de legat.  Oprim focul şi lăsăm să se răcorească. Punem nucile în borcane şi turnăm peste ele siropul.

Să fiţi bine!

dulceata de nuci verzi 14

dulceata de nuci verzi 6

Primary Sidebar

Rețete Diverse

reteta de cocos in vin

Cocos in vin. Coq au vin

Salată de gogonele

Salata de gogonele. Prajite sau coapte

Iepure la cuptor cu ciuperci si masline

supa de linte rosie

Supa de Linte Rosie. De Inspiratie Turceasca, Ezogelin Corbasi

vinete albe umplute

Vinete Albe Umplute. Preparate la Cuptor

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025