• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu carne de porc Fasole Verde cu Carne Tocata. Preparata la Cuptor

Fasole Verde cu Carne Tocata. Preparata la Cuptor

Surprinzătoare şi fără echivoc gustoasă această fasole verde cu carne tocata. Pentru că acum mi-a trecut prin minte să arânjez o întâlnire între cele două ingrediente – fasole verde şi carne tocată – am făcut acest demers şi vă asigur că rezultatul merită toată strădania care, dealtfel, este redusă. Preparată simplu, mancarea de fasole păstai cu carne tocată cu siguranţă se va dovedi a fi foarte gustoasă şi vă va mulţumi pofta.

fasole verde cu carne tocata

Necesar fasole verde cu carne tocata:

  • 1 kg fasole verde
  • 300 -400 gr carne tocată amestec sau de care preferaţi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 roşii coapte bine sau 200 gr. roşii decojite conserva
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • piper, boia, sare, ulei

fasole verde cu carne tocata

Preparare:

1. Tocăm mărarul şi-l amestecăm cu carnea tocată. Adăugăm şi ceva piper proaspăt măcinat, o linguriţă de boia şi un praf de sare. Amestecăm să se omogenizeze şi lăsăm un sfert de ceas să se aromeze carnea şi să se întregească gustul.

2. Tocăm mărunt ceapa şi morcovul. Le călim într-o cratiţă, în 2-3 linguri de ulei încins până le ia căldura şi ceapa devine sticloasă.

fasole verde cu carne tocata . Calim ceapa

3. Adăugăm carnea tocată şi amestecăm cu călitura. Cu o spatulă omogenizăm bine amestecul, să se fărâmiţeze bine carnea şi să-şi schimbe culoarea. Carnea va lăsa ceva suc şi lăsăm să se călească 4-5 minute.

fasole verde cu carne tocata

4. Adăugăm un pahar de apă – sau supă de legume – şi lăsăm să fiarbă la foc încet. Spălăm fasolea verde, îi înlăturăm capetele şi tăiem tecile jumătăţi. Le punem peste carne, în cratiţă. Mai completăm cu apă până se acoperă tecile şi lăsăm să fiarbă încet. Despre fasolea verde am mai scris la mancarea de post cu ţucară şi la salata de fasole verde.

5. Peste 20 de minute adăugăm roşiile şi lăsăm să fiarbă în continuare, încet, să scadă şi să se formeze sos. Gustăm tecile de fasole să verificăm dacă sunt fierte. Nu le fierbem până se fărâmiţeză ci e bine să rămână mai ferme, al dente.

fasole verde cu carne tocata

6. Când fasolea este mulţumitor de fiartă, adăugăm căţeii de usturoi curăţaţi şi mărunţiţi. Gustăm şi potrivim de sare. Mai lăsăm 2 minute pe foc şi oprim aragazul. Pentru tuşa finală dăm un praf de piper proaspăt şi aromăm cu pătrunjel verde.

Să fiţi bine!

fasole verde cu carne tocata

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciuperci Umplute cu Piept de Pui

tocana de pui cu cuperci

Tocana de pui cu ciuperci si legume

mancare de limba cu masline si praz

Limba de porc cu masline si praz

orez cu carnati si afumatura

Orez cu carnati si afumatura

Creier de Porc Preparat Macelareste

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025