• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Altele Retete rapide Tocana de Cartofi. Mancare Gustoasa de Post

Tocana de Cartofi. Mancare Gustoasa de Post

Pentru că tot suntem în post am preparat o tocana de cartofi, pe care recunosc ca o gătesc foarte rar, fiind de cele mai multe ori sedus şi captiv în mrejele cărnurilor de tot felul. Cu toate ca este foarte greu se egalezi savoarea şi generozitatea gustului tocaniţei de cartofi a bunicii, de care mulţi ne-am bucurat în jurul mesei rotunde, cu trei picioare, aşezată în prispa casei, totuşi pun chezăşie onoarea mea de bărbat la cratiţă că tocana asta are pe vino-ncoa’.

tocana de cartofi

Necesar tocana de cartofi:

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 roşii coapte
  • 4-5 caţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 linguriţă boia
  • cimbru, piper, sare
  • ulei pentru călit

tocana de cartofi

Preparare:

1. Se curăţă cartofii şi se taie bucăţi şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare, într-o cratiţă. Apă să fie cât să acopere cartofii, nu mai mult.

tocana de cartofi

2. Se curăţă cepele, se taie peştişori şi se pun la călit cu linguriţa de boia, într-o tigaie, în două linguri de ulei. Se dă un praf de piper şi unul de cimbru uscat sau, dacă este, se adaugă o crenguţă de cimbru verde.

ceapa calita

3. Când ceapa s-a călit adăugăm roşiile taiate mărunt. Se amestecă bine.

 rosii si ceapa

4. Se taie ardeiul cubuleţe şi se adaugă peste roşii. Se lasă, la foc mic, să bolborosească încet, 2 minute şi să-şi lase roşiile sucul.

tocana de cartofi

5. Căţeii de usturoi şi jumătate din pătrunjelul verde se toacă şi se pun în tigaie. Se amestecă.

tocana de cartofi

6. Între timp cartofii au fiert în cca. 15 minute. Peste cartofii şi apa rămasă, se pun legumele din tigaie, se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 5 minute. Se gustă şi se potriveşte de sare. Se opreşte focul şi se aromează cu pătrunjelul rămas.

Să fiţi bine!

tocana de cartofi

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Vinete la cuptor. Tavalite prin pesmet, cu branza si sos taranesc de rosii

Paste cu sos de rosii, aromate cu busuioc

Bulz - Presărăm brânza rasă

Bulz orasenesc. Preparat in trendul zilei

Mini pizza – o pizza mica si invartita

piure de urzici cu frigănele

Piure de Urzici cu Friganele

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025