• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu ciupeci

Risotto cu Sfecla Rosie si Pulpa de Curcan

risotto cu sfecla rosie

Pentru că este foarte sănătoasă şi pentru că dă o culoare frumoasă mâncărurilor am “rebrănduit” un risotto cu sfecla rosie. Şi pentru că cel mai mult îmi place risotto cu ciuperci am păstrat şi ciupercile. Peste toate aceste umile fapte de bucătărie a trebuit să domine în final neostoita poftă de carne ce ma împins să alătur acestui risotto cu sfecla rosie, pulpă de curcan rumenă şi suculentă.

Sarmale de Post cu Ciuperci

Carnivor din fire trebuie să recunosc că nu sunt deloc rele aceste sarmale de post cu ciuperci, că rezultatul a mulţumit pe toată lumea şi că este o mâncare ce îşi poate găsi locul în meniul anual. Este o soluţie foarte bună şi consistentă pentru cei ce ţin postul bisericesc şi trebuie mâncate cu umilinţă şi fără mândrie interioară. Se cunoaşte că în post opţiunile sunt mai reduse ca numar şi saţietate, iar foamea îţi poate da târcoale oricâte verzituri, de altfel sănătoase, ai mânca.

Ciuperci Sote. Cum se Prepara?

ciuperci sote

Probabil multora ni s-a întâmplat ca atunci când am preparat ciuperci sote sau, altfel spus, am prăjit ciuperci să obţinem un rezultat nu tocmai mulţumitor şi în schimbul unor ciuperci rumenite, cu o frumoasă culoare caramel să obţinem nişte ciuperci apoase, negricioase şi urâte. Aspecte similare se pot întâlni şi în privinţa carnii, cu o rumenire mai mult sau mai puţin reuşită. Care este cauza şi cum se pot obţine ciuperci frumos rumenite?

Pui cu ciuperci si cartofi. La cuptor

pui cu ciuperci si cartofi

Nimic mai simplu decât pui cu ciuperci si cartofi dar, aşa cum se adevereşte de multe ori, pe cât de simplu pe atât de gustos. Realitatea cum că frumuseţea, calitatea, gustul şi valoarea intrinsecă rezidă în simplitate, se regăseşte şi în bucătărie. În multiplele planuri ale vieţii noastre, de cele mai multe ori, complexitatea tot mai crescută a dorinţelor şi aşteptărilor noastre, mai toate născute din ego, ne face să căutăm satisfacerea şi îndeplinirea acestora în soluţii complicate, cu complexitate ridicată, care de fapt ne satisfac doar vanitatea.

Pulpe de rata cu risotto. Cu ciuperci

pulpe de rata cu risotto

Carnea de rata este carne roşie, mai saraca în grăsimi şi acizi graşi şi se apropie de carnea de vită. Este foarte bună pentru fripturi deoarece îşi păstrează suculenţa şi are o personalitate aparte comparativ cu alte cărnuri. Nutriţional, dacă i se înlătură pielea, pieptul de rata este mai sărac în grăsimi decât pieptul de pui, dar în principiu pieptul de rata se prăjeşte întotdeauna cu piele. Am o slăbiciune pentru combinaţia asta de pulpe de rata cu risotto cu ciuperci şi îmi place inclusiv varianta în care carnea de rata se rupe franjuri şi se amestecă cu orezul.

Pui Cacciatore cu Ciuperci. Reteta Vanatoreasca

Pui cacciatore cu ciuperci este o măncare italiană pregătită vânătoreşte, cacciatore însemnând în italiană vânător. Tradiţional este o mâncare de lux a ţărănului italian, mâncată mult la ocazii festive. În principal reţetele cacciatore se bazau pe ce avea ţăranul în grădină. În unele zone din Italia reţeta se bazează în principal pe roşii si seamănă cu ostropelul nostru iar în altele, se folosesc mai multe legume şi aduce a tocana de pui.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Rasol de vita cu legume preparat la cuptor

Chiftele de scoici

Scoici de Dunare. Chiftele Gustoase la Superlativ

pulpe de rata cu varza condimentata

Piept de rata cu varza condimentata

Varza cu carne de porc

ficatei cu usturoi si mamaliga

Ficatei cu Usturoi si Mamaliga

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025