• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria europeana Pui Cacciatore cu Ciuperci. Reteta Vanatoreasca

Pui Cacciatore cu Ciuperci. Reteta Vanatoreasca

Pui cacciatore cu ciuperci este o măncare italiană pregătită vânătoreşte, cacciatore însemnând în italiană vânător. Tradiţional este o mâncare de lux a ţărănului italian, servită la ocazii festive. În principal reţetele cacciatore se bazau pe ce avea ţăranul în grădină. În unele zone din Italia reţeta se bazează în principal pe roşii si seamănă cu ostropelul nostru iar în altele, se folosesc mai multe legume şi aduce a tocana de pui. În orice caz, vinul este nelipsit – doar este reţetă vânătorească- in Nord preparându-se cu vin alb iar în sud, predominant cu vin roşu. De obicei carnea folosită pentru o reţetă cacciatore este de pasăre sau de iepure.

pui cacciatore cu ciuperci (5)

Ingrediente necesare pui cacciatore cu ciuperci:

  • 2 pulpe sau piept de pui
  • 5-6 ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roşu potrivit sau kapia
  • 1 morcov
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 500 gr roşii decojite cubuleţe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 crenguţă cimbru, rozmarin, o foaie dafin, piper, sare, ulei
  • o cană supa de pui sau o cană apă călduţă

pui cacciatore cu ciuperci

Preparare:

1. Înjumătăţim pulpele şi obţinem 4 bucăţi sau le putem tăia bucăţi mai mici. Dacă pulpele sunt mici, putem pune mai multe. Se poate prepara şi cu piept de pui. Le asezonăm cu sare şi piper măcinat, le punem într-o cratiţă încinsă, cu 3-4 linguri de ulei, şi le rumenim pe toate părţile.

2. Curăţăm ceapa, o tocăm potrivit şi o punem în cratiţă în momentul când carnea este rumenită. Călim 2 minute ceapa, la foc mic, până devine sticloasă.

calim ceapa pentru pui cacciatore

3. Curăţăm ciupercile cu un prosop uscat şi le înjumătăţim sau tăiem sferturi. Le adăugăm în cratiţă să se călească 2-3 minute, timp în care amestecăm uşor. Tot acum punem căţeii de usturoi feliaţi şi aromăm cu o foaie de dafin, o crenguţă cimbru şi puţin rozmarin.

pui cacciatore cu ciuperci

4. Curăţăm morcovul şi îl tăiem rondele, ardeiul îl tăiem cubuleţe şi le punem în cratiţă. Le lăsăm 1 minut să se înfierbinte şi adăugăm un pahar de vin alb sec. Dacă nu se găseşte alb, merge şi roşu.

5. Lăsăm să bolborosească încet 4-5 minute, să iese alcoolul şi adăugăm roşiile decojite. Amestecăm, lăsăm să dea 2-3 clocote şi punem o cană de supă sau de apă călduţă. Punem capacul şi lăsăm să fiarbă încet, la foc mic, 30 minute. Gustăm la final şi-i dăm sare după gust. Aromăm din plin cu pătrunjel tocat sau, aşa cum obişnuiesc italieni, cu busuioc proaspăt.

pui cacciatore cu ciuperci

Italienii îl mănâncă mult cu paste sau cu pâine tărănescă. Eu am preferat o mămăligă.

Să fiţi bine!

Primary Sidebar

Rețete Diverse

cornuri pufoase

Cornuri pufoase. De mancat cu lapte

varza cu costita si mamaliguta

Varza cu costita, slanina afumata si mamaliga

Pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi

Carnati si Carne la Garnita 6

Carnati si Carne la Garnita. Conservate in Untura

Ciuperci marinate

Ciuperci Marinate. La Care M-am Dedulcit

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025