• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu fasole

Fasole verde cu smantana. Lângă aripioare de pui

reteta de fasole verde cu smantana

Dacă urcăm spre munte, întâlnim smântâna ca prezenţă de bază în bucătăria locului, lângă carne, legume şi cu atât mai mult în prăjituri sau ciorbe. Combinaţiei de fasole verde cu smantana îi putem rezerva un rol de garnitură pentru diverse cărnuri dar se poate regăsi şi ca mâncare în sine.

Mancare de fasole verde cu dovlecei

mancare de fasole verde cu dovlecei

Azi, cu un efort teribil, demn de un ascet, renunţ la carne şi îmi adaptez organismul la o mancare de fasole verde cu dovlecei. Bineînţeles că glumesc – nu în privinţa renunţării la carne ci în ceea ce priveşte efortul teribil – deoarece mănânc destule şi variate verzituri şi legume, fără a le eclipsa cu proteina animală.

Fasole Verde cu Carne Tocata. Preparata la Cuptor

fasole verde cu carne tocata

Surprinzătoare şi fără echivoc de gustoasă această fasole verde cu carne tocata. Pentru că acum mi-a trecut prin minte să arânjez o întâlnire între cele două ingrediente – fasole verde şi carne tocată – am făcut acest demers şi vă asigur că rezultatul merită toată strădania care, dealtfel, este redusă.

Fasole Verde cu Carne de Pui

fasole verde cu carne de pui

Una din cele mai prolifice perioade pentru un împătimit al bucătăriei este aprilie – mai când ai posibilitatea să schimbi şi să diversifici cu uşurinţă registrul în care lucrezi. Înviorarea grădinilor şi verziturile din pieţe îţi permit cu prisosinţă acest lucru. Este perioada în care folosesc la mai toate mâncărurile ceapa şi usturoiul verde ce au capacitatea, din punctul meu de vedere, de a da unei reţete, oricât de prăfuite şi anoste, savoare şi atractivitate.

Ciorba de fasole de post

ciorba de fasole de post

Cum fasolea este cel mai bun prieten al românului ce posteşte, ciorba de fasole de post este inevitabil prezentă în perioadele de înfrânare trupească şi nu numai. A limita valenţele acestei ciorbe prin prisma aprecierilor câştigate în perioada postului este o nedreptate deoarece ciorba asta, oricum ai privi, nu se afla în coada clasamentului gurmanzilor ciorbari.

Fasole batuta cu usturoi

fasole batuta cu usturoi

Iar dacă aveţi suficientă credinţă în Dumnezeu fiţi siguri că va iartă dacă aşezaţi lângă fasole şi un cârnaţ ţărănesc sau o pomană a porcului. Am mâncat această fasole batuta cu ardei uscat, de raci, specific sudului însorit, coapt pe flacără, a cărui aromă îi dă fasolei o valoare moromeţiană şi o leagă de prispa noastră veche.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Dovleac fiert in lapte. Aromat cu scortisoara

Pui Cacciatore cu Ciuperci. Reteta Vanatoreasca

Manatarci – cel mai simplu mod de preparare!

ciorba de vacuta

Ciorba de Vacuta Acrita cu Agurida. Preparata la Iarba Verde

crema de zahar ars

Crema de zahar ars. Reteta clasica

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025