• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Loboda, leurda si altele

Salata de ridichi si castraveti cu vinegreta

salata de ridichi

Salata de ridichi cu castraveti este intalnita in diverse variante pe papamond, astfel ca daca-i punem iaurt putem sa o consideram arabeasca iar daca-i punem sos de soia o putem denumi chinezeasca. Chiar daca cele doua ingrediente de baza: castraveti si ridichi sunt pentru noi comune, aceasta salata are potential.

Mancare de praz cu masline si ciuperci

mancare de praz, masline si ciuperci

N-ar fi rau ca macar prazul sa-l lansam in U.E. si asta nu pentru ca francezi sau englezii l-ar vedea rar, dimpotriva au in toate gradinile si market-urile si mananca mult mai mult decat noi numai ca, al lor, este mai mult prazoaica ( adica prazul ala mai scurt si indesat). Mai mult, Tara Galilor are ceapa olteneasca printre simbolurile nationale. La lipirea prazului de oltean a contribuit decisiv, cu mult umor, marele actor Amza Pellea dar Occidentul mananca mult mai mult praz decat olteni sau romani in general asa ca aceasta idee este falsa.

Ciorba de raci. Olteneasca, cu praz si zeama de varza

Racii – soi de ardei, asemanatori cu capia dar mai putin carnosi, ceea ce permite o buna uscare, se prepara traditional in bucataria olteneasca intr-o diversitate de retete cum ar fi: la cuptor cu sos, umpluti cu fasole facaluita si usturoi, umpluti cu carne sau orez, amestecati printre sarmale sau ciorba de raci olteneasca, asa ca mai jos…

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Musaca de Dovlecei Grijita cu Sos Romanesc

Tocana de miel la ceaun. Cu ceapa si usturoi verde

fasole batuta cu usturoi

Fasole batuta cu usturoi

tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa cu pulpe de pui la gratar

supa de linte rosie

Supa de Linte Rosie. De Inspiratie Turceasca, Ezogelin Corbasi

  • Contact Papamond
  • Politica De ConfidenČ›ialitate

Copyright © 2025