• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de pui

Pui Intreg la Cuptor in Sos de Rosii. Rustic si Gustos

November 27, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Am rumenit acest pui intreg la cuptor în ideea de a-l mânca cu piure de cartofi bine garnisit cu unt. Cum întotdeauna mi-a plăcut să pun peste piure sosul gustos ce rămâne în tigaie după ce prăjeşti carnea, am gândit că pot rumeni puiul în sos. Astfel, sucurile ce rezultă din pui pe măsură ce acesta se coace vor îmbogăţii sosul şi îi vor da prestanţă. Drept sos, am ales o variantă dulce-acrişoară pe bază de ceapă, roşii şi ardei kapia copţi, aromat cu cimbru şi verdeaţă. S-a mâncat totul cu frenezie, însoţind carnea suculentă cu piure, ardei copţi şi peste toate un sos savuros ce ne scoate din banal şi ne trimite într-un rustic gustos şi îndrăgit firii noastre latine.

pui intreg la cuptor

Necesar reteta pui intreg la cuptor

  • 1 pui
  • 3-4 roşii
  • 2 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 cană supă de pui
  • cimbru, boia, piper, sare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei

pui intreg la cuptor

Preparare:

1. Amestecăm o linguriţă boia, un praf piper, o linguriţă cimbru uscat, un praf de sare. Frecăm puiul cu ulei şi cu condimentele amestecate şi îl punem în vas roman.

2. Coacem roşiile şi ardeiul kapia pe tigaia grill. După ce s-au copt, curăţăm pieliţele şi pasăm bine roşiile şi ardeiul sau le dăm prin blender. Curăţăm şi tocăm cele două cepe şi feliem căţeii de usturoi. Călim ceapa şi usturoiul într-o tigaie, în 2 linguri de ulei încins. Condimentăm cu puţin piper şi sare. După ce s-a călit ceapa adăugăm roşiile şi ardeiul pasat. Tăiem mărunt cotoarele crenguţelor de pătrunjel şi le punem în sos. Crenguţele de pătrunjel sunt pline de vitamine şi aromă şi nu trebuie aruncate, orice reţetă am prepara. Lăsăm să fiarbă uşor 5 minute. Gustăm şi potrivim de sare. Dacă doriţi să reduceţi aciditatea roşiilor şi să obţineţi un sos mai dulce adăugaţi puţin zahăr.

pui intreg la cuptor

3. Punem sosul în vasul roman, în jurul puiului. Adăugăm o cană de supă de pui sau de legume, să aibă de unde să scadă cât va sta la cuptor. Punem capac pe vas şi îl băgăm la cuptor. După o jumătate de oră scoatem vasul şi întoarcem puiul. Lăsăm la cuptor minim o oră. La final luăm capacul şi lăsăm puiul să se rumenească.

pui intreg la cuptor

pui intreg la cuptor

Se mănâncă cu piure, cartofi natur sau fondanţi, orez sau legume mexicane. I-am adăugat şi câţiva ardei copţi.

Să fiţi bine!

pui intreg la cuptor

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor Tagged With: ardei, pui, rosii, sos

Jambalaya creole. Cu carnati afumati si pui

November 26, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Jambalaya îşi are originea în Insulele Caraibe sub influenţa bucătăriei spaniole. Este o rudă a cunoscutei paella, mâncare cu rădăcini maure, din Valencia spaniolă. Se prepară în mai multe variante cea mai cunoscută fiind jambalaya creolă sau roşie. Varianta creolă a fost popularizată de europenii emigranţii în New Orleans, care au încercat să prepare paella în Lumea Nouă dar, neavând şofran datorită costurilor mari de import, au înlocuit acest ingredient cu roşiile. Ca bază de preparare, totul se învârte în jurul trinităţii ceapă, ardei, ţelină, la care se adaugă orez, cârnaţi afumaţi şi carne de pui. Eventual, la sfârşit, mâncarea se finalizează cu fructe de mare. Azi, jambalaya se mănâncă din plin în statul american Louisiana, unde a fost impusă de imigranţii europeni.

jambalaya creole

Necesar jambalaya creole

  • 300 gr cârnaţi afumaţi
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 tulpini de ţelină
  • 1 cană orez
  • 1 cutie mică de roşii cuburi în bulion
  • 3-4 căţei de usturoi
  • boia, piper, sare
  • ceapa verde sau arpagic pentru ornat şi eventual pătrunjel verde
  • supă de pui sau de legume

jambalaya creole

Preparare:

1. Tăiem felii cărnaţii afumaţi şi tăiem îmbucături, cubuleţe, pulpele de pui dezosate. Încingem două linguri de ulei într-o tigaie şi călim sumar cârnaţii şi carnea de pui.

jambalaya creole

2. Tăiem mărunt ceapa, ardeiul îl tăiem julien şi mărunţim tijele de ţelină. Le punem peste carne, în tigaie după ce aceasta s-a călit.

jambalaya creolejambalaya creole

3. După ce s-au călit puţin şi legumele, punem o lingură de boia, dăm un praf de piper şi unul de sare. Amestecăm, mai lăsăm 2 minute şi punem conserva de roşii cubuleţe în bulion.

jambalaya creolejambalaya creolejambalaya creole

4. După alte 2 minute adăugăm o cană de orez. Am folosit orez prefiert. Încălzim supa de pui sau de legume şi punem treptat, pe măsură ce orezul se umflă, câte un polonic de supă călduţă.

jambalaya creole

5. Lăsăm pe foc încet să se umfle orezul şi să se maturizeze gustul cca 30 de minute. Avem grijă să nu se lipească orezul pe măsură ce se umflă.

jambalaya creole

La final, când aproape toată supa este absorbită de orez, adăugăm usturoiul feliat şi amestecăm. Mai lăsăm 2-3 minute pe foc, ornăm cu ceapa verde şi pătrunjel verde proaspăt şi oprim focul. Punem capac pe tigaie sau cratiţă şi lăsăm 15 minute să stea.

jambalaya creole

P.S. Cu cantitatea de roşii şi felul acestora se poate jongla. Mulţi combină roşiile în sensul că pun o cutie de roşii cubuleţe împreună cu roşii proaspete feliate sau împreună cu roşii întregi în bulion. Cert este că roşiile trebuie bine reprezentate în jumbalaya creole. Eu am folosit la limită, doar o cutie de roşii. Dacă doriţi să evitaţi carnea, puteţi înlocui cârnaţii şi carnea cu ciuperci, caz în care  nu mai avem jambalya, dar avem o mâncare gustoasă. Pentru cei ce mănâncă iute, un ardei iute rezolvă, aşa cum trebuie, pofta.

Să fiţi bine!

jambalaya creole

Filed Under: Bucataria americana, Categorii retete, Retete cu carne de porc, Retete cu carne de pui, Retete cu orez, Retete de mancaruri cu carne Tagged With: ardei, carnati, orez, pui, rosii, telina

Pui cu sos de rosii si usturoi. Cu cartofi aromati

November 17, 2013 by Ovidiu Slavulete 1 Comment

Ştiu că eticheta combate, dar mă îndoiesc că sunt prea mulţi oameni ce, bucurându-se de un sos şi o pâine caldă, s-au abţinut să nu “întingă”, aşa cum mâncai când erai de-o şchioapă, în farfuria cu sos aburind şi cu carne moale. Prin urmare, ceva pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi nu pot decât să servească lipsei de inhibiţii şi să te îndemne să-ţi faci de cap în propia-ţi farfurie cu pâine caldă sau turtă ţărănească. Şi dacă mai vii şi cu nişte cartofi gătiţi molatic la cuptor şi aromaţi cu verdeţuri, poţi spune că ai avut o zi, pe cât de simplă culinar, pe atât de gustoasă.

pui cu sos de rosii si usturoi

Necesar reţeta de pui cu sos de rosii si usturoi:

  • 3-4 pulpe superioare de pui
  • 1 cutie de roşii cubuleţe în bulion sau o cană de bulion
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 cană supă de pui
  • 1 linguriţă boia, sare
  • ulei pentru prăjit

Pentru cartofi:

  • 4-5 cartofi
  • ulei de măsline
  • cimbru sau rozmarin, oregano
  • sare

pui cu sos de rosii si usturoi. Cu cartofi la cuptor

Preparare:

1. Spălăm pulpele, le scurgem de apă, încingem o tigaie cu 2-3 linguri de ulei şi le rumenim începând cu partea cu piele. După ce le-am rumenit pe ambele feţe, le lăsăm într-un bol.

pui cu sos de rosii si usturoi . Prajim pulpele de pui

2. În aceeaşi tigaie călim sumar ceapa şi ardeiul roşu, acestea fiind tăiate cubuleţe foarte mici. Dăm o linguriţă de boia dulce şi un praf de sare.

Calim ardeiul gras

3. După ce s-au călit ceapa şi ardeiul adăugăm o cană de bulion de casă sau o conservă de roşii cubuleţe.

Adaugam sosul de rosii in tigaie

4. Pulpele rumenite le punem în sos şi turnăm o cană de supă de pui. Punem un capac pe tigaie şi lăsăm să scadă la foc mic, să se înmoaie carnea şi să se pătrundă de aroma sosului.

pui cu sos de rosii si usturoi . Asezam pulpele in sos

5. Când este aproape scăzut, adăgăm usturoiul mărunţit din cuţit. Usturoi adăugaţi funcţie de cât de puternic doriţi sosul usturoiat.  Mai lăsăm 2-3 minute pe foc, să-şi lase usturoiul aroma în sos. Gustăm şi eventual îi mai dăm sare, după preferinţă.

pui cu sos de rosii si usturoi. Adaugam usturoi tocat marunt

6. Curăţăm cartofii, îi tăiem felii mai subţiri şi îi punem într-o tavă. Punem peste ei 2 linguri de ulei de măsline, le dăm un praf de sare şi presărăm cimbru uscat sau altă verdeaţă preferată cum ar fi rozmarin, oregano, ierburi de provence. Îi amestecăm, să-i învelească uleiul şi ierburile aromatice. Punem o folie de aluminiu sau hârtie de copt umezită peste tavă şi o băgăm la cuptor. În 25-30 de minute ar trebui să fie gata.

pui cu sos de rosii si usturoi. Bagam cartofii la cuptor

Cartofii rezultaţi sunt moi, aromaţi şi se împacă foarte bine cu pulpele de pui cu sos de rosii si usturoi. Se mănâncă cu pâine ţărănească proaspătă sau cu turte la ceaun.

Să fiţi bine!

pui cu sos de rosii si cartofi aromati, la cuptor

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu cartofi, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: cartofi la cuptor, pui, sos cu usturoi, sos de rosii, usturoi

Musaca de conopida cu carne de pui

November 13, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Nu ştiu cum este în alte oraşe, dar de ceva zile pieţele din Craiova sunt pline de conopidă la nişte preţuri ridicol de mici, de 0,5-1 leu kg-ul comparativ cu 8 lei cât era în urmă cu trei săptămâni. Gătită, conopida nu m-a atras mai deloc, dar mi-a plăcut întotdeauna cea murată sau mâncată crudă, simplă, sau în salate alături de varză, sfeclă roşie sau alte verzituri, cum ar fi macrişul. Asta până astăzi când, profitând de abundenţa din piaţă, m-am decis să încerc o musaca de conopida preparată după idei propii, după cum credeam eu că ar rezulta ceva gustos. Ei bine, pot spune că am nimerit-o! A ieşit o musaca excelentă, cu mult peste aşteptări, eu având fixată în minte ideea că nu-mi place conopida în mâncare. Aşa că, recomand cu tărie, mâncătorilor de conopidă, această musaca.

musaca de conopida cu carne de pui

Necesar reţeta de musaca de conopida:

  • 1, 5 -2 kg conopidă
  • 3-4 pulpe superioare de pui
  • 2-3 roşii
  • 2 cepe verzi
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 mănă de pătrunjel verde
  • 1 lingură boia, piper, sare
  • unt, ulei

musaca de conopida cu carne de pui

Preparare:

1. Desfacem conopida în bucheţele mici şi le spălăm în apă rece să înlăturăm orice eventual fir de nisip. Într-o oală punem apă la fiert cu o lingură de sare şi când aceasta clocoteşte punem buchetele de conopidă, le opărim şi le lăsăm să mai fiarbă 5-6 minute. Scoatem conopida din apă cu o paletă, o punem într-o strecurătoare mare şi o băgăm sub jet de apă rece. O lăsăm să se scurgă apa.

musaca de conopida cu carne de pui

2. Înlăturăm pielea pulpelor de pui, le dezosăm şi tăiem carnea bucăţi de 1,5-2 cm. Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei şi rumenim carnea tăiată bucăţele. Dăm un praf de sare şi unul de piper. Când este rumenită adăugăm ceapa verde mărunţită şi o lingură de boia dulce (sau iute dacă aşa preferaţi). Amestecăm, mai ţinem 1 minut pe foc, apoi punem carnea într-un bol.

musaca de conopida cu carne de pui

3. Roşiile le tăiem cubuleţe şi le punem în aceeaşi tigaie în care am rumenit carnea. Le dăm un praf de sare şi le lăsăm două minute la foc potrivit să-şi lase sucul. Curăţăm căţeii de usturoi şi-i mărunţim din cuţit. Tocăm şi pătrunjelul verde. După ce roşiile au lăsat zeamă adăugăm usturoiul şi verdeaţa, amestecăm şi oprim focul.

musaca de conopida cu carne de pui

4. Într-o tavă potrivită, unsă cu unt, punem un strat de bucheţele de conopidă. Peste acest strat adăugăm uniform carnea de pui rumenită cu boia şi ceapă verde.

musaca de conopida cu carne de pui

Peste carne punem al doilea strat de conopidă. La final cu o lingură, împrăştiem deasupra sosul de roşii cu usturoi şi verdeaţă.

musaca de conopida cu carne de pui

5. Dăm la cuptor pentru 30 de minute şi asta-i tot. Cei care preferaţi tradiţionala combinaţie de smântână şi ou, specifică musacalei de cartofi, mă gândesc că, după preferinţă, puteţi înlocui sosul de roşii. Musacaua de conopidă, nu stă foarte bine straturi în farfurie – se aseamănă cu musacaua arabo-turcească din acest punct de vedere – dar vă asigur că are un gust excelent, fiind o mâncare de excepţie.

Să fiţi bine!

musaca de conopida cu carne de puimusaca de conopida cu carne de pui

Filed Under: Bucataria europeana, Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor Tagged With: conopida, musaca, pulpe de pui, sos de rosii

Fasole Galbena cu Aripioare de Pui. Servita cu Iutica

October 21, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Fasolea galbenă lată, prezentă în pieţe atat primavara cat si toamna, mai consistentă şi cărnoasă, este o soluţie gustoasă şi savuroasă pentru o masă pregătită rapid. Fără a o fierbe excesiv, fără a-i lega vreun sos cu faina, cum am mai întâlnit, o pregatim al dente astfel încat, gustul dulce să-l regăsim într-o textura ferma, fără a fi inhibat de alte ingrediente. Am însoţit fasole galbena cu aripioare de pui, aromate şi condimentate, rumenite la tigaie şi am mâncat-o cu iuţică pentru că incita pofta si merge de minune.

fasole galbena cu aripioare de pui

Necesar fasole galbena cu aripioare de pui:

  • 500 gr fasole galbena lata
  • 6 aripioare de pui
  • 1 ardei kapia roşu
  • 1 ceapă
  • 8-10 roşii cherry sau 1-2 roşii normale
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • piper, sare, ulei

fasole galbena cu aripioare de pui

Preparare:

1. Spălăm aripioarele şi le tăiem vărfurile. Într-un bol amestecăm 2-3 linguri de ulei, cimbru, rozmarim, boia, piper şi sare, amestecăm cu care ungem bine aripioarele. Fiecare prepară aripioarele cum doreşte, condimentate sau nu. Le lăsăm să stea câteva minute, cat timp curăţăm fasolea şi o fierbem.

2. Spălăm bine tecile, le tăiem vârfurile şi le porţionăm în bucăţi de cca 3 cm. Punem apă la fiert cu o lingură de sare mare şi când începe fierberea adăugăm fasolea galbena. O lăsăm să fiarbă, fără capac, până când, gustând, constatăm că nu mai simţim gustul de crud dar fasole are încă fermitate, este crocantă. Fierberea este de cca 10 minute, dar de baza este verificarea prin gustare. Odată fiartă o punem într-o strecurătoare mare şi o trecem sub jet de apă cât mai rece pentru culoare şi frăgezime.

fasole galbena cu aripioare de pui

3. Încingem o tigaie, prăjim şi rumenim aripioarele. Le lăsăm deoparte.

4. Curăţăm şi taiem felii ceapa, ardeiul kapia îl tăiem julienne. În tigaia în care am rumenit aripioarele, pentru a valorifica aroma rămasă, mai completam cu ulei, dacă mai este nevoie, şi călim puţin ceapa şi ardeiul.

fasole galbena cu aripioare de pui

5. Roşiile cherry le curăţăm de coajă (nu este obligatoriu) şi le înjumătăţim. Căţeii de usturoi îi feliem şi împreună cu roşiile îi punem în tigaie, peste ceapă şi ardei. Dăm un praf de sare şi unul de piper proaspăt măcinat şi lăsăm 2-3 minute să-şi lase roşiile sucul şi usturoiul aroma.

fasole galbena cu aripioare de pui

6. Adăugăm fasolea galbenă şi amestecăm uşor. Mai ţinem pe foc 2-3 minute să se rotunjească gustul şi oprim focul.

fasole galbena cu aripioare de pui

7. Aripioarele le aşezăm pe fasole. Dăm pătrunjel proaspăt sau, dacă doriţi, altă verdeaţă.

fasole galbena cu aripioare de pui

Aşa cum am spus am mâncat-o cu pastă de ardei si rosii, adică iuţică.

Să fiţi bine!

fasole galbena cu aripioare de pui

fasole galbena cu aripioare de pui

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu fasole, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: aripioare de pui, fasole galbena, fasole lata, fasole verde

Cocos in vin. Coq au vin

October 14, 2013 by Ovidiu Slavulete 1 Comment

Legenda privind prepararea unui cocos in vin ne duce în timp pâna la razboaiele dintre Iulius Cezar şi Galia, când un conducător galez i-ar fi trimis cadou lui Cezar, ca semn al vitejiei galilor, un cocoş bătrân. Drept răspuns, Cezar l-ar fi invitat pe respectivul gal la masă, pentru a servi cocoşul gătit in vin. O altă variantă îl are ca protagonist pe Napoleon care, călătorind prin Franţa, a înnoptat la un han şi a solicitat ceva mâncare. Hangiul disperat , neavând decât un cocoş bătrân, puţine legume şi ceva verdeţuri, a ales să fiarbă cocosul în vin cu ceapa şi verdeţuri. Spre surprinderea tuturor a fost foarte gustos şi de aici nu a mai fost decât un pas pentru ca reţeta să intre în bucătăria tradiţională franceză. Ca şi la noi, ţăranul francez avea în curte un cocoş la mai multe găini iar când acesta îmbătrânea şi nu-şi mai îndeplinea atribuţiile faţă de găinii, ţăranul trebuia să-l înlocuiască. Cocoşul fiind bătrân şi având carnea tare şi fibroasă, ţăranul a ales să-l fiarbă încet în vin roşu până se înmuia carnea. Reţeta apare pentru prima dată într-o carte de bucate în anul 1864, iar în 1961 Julia Child, doamna bucătăriei franceze, o face populară.

reteta de cocos in vin

Necesar cocos in vin:

  • un cocos – dacă se poate crescut la curte dacă nu, pui din magazin
  • 1 litru vin roşu sec
  • 20-25 cepe arpagic
  • 250 gr sunculiţă împănată afumată – poate fi şi kaiser, bacon sau piept afumat
  • 200 gr ciuperci
  • 3 căţei de usturoi
  • 40 gr unt
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 1 lingură făină
  • foi de dafin, cimbru, piper, sare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit
  • supă de pui

reteta de cocos in vin

Preparare:

1. Curăţăm bine cocoşul, îl spălăm şi îl tăiem bucăţi. Am folosit pulpele, pieptul şi aripile.  Dacă cocoşul este bătrân poate fi marinat în vin cu morcov, ceapă şi mirodenii, pentru câteva ore. Dacă este mai tânăr poate fi înlăturată etapa marinării. Se cunoaşte faptul că marinare dă un gust specific păsării aşa că dacă nu agreaţi acel miros şi gust puteţi înlătura marinarea inclusiv la un cocoş bătrân deoarece fierberea îndelungă la foc mic va asigura frăgezirea carnii. 

cocos in vin. coq au vin

2. Condimentăm bucăţile de carne cu sare şi piper şi le rumenim într-o tigaie mare, dacă avem, sau în tranşe, într-o tigaie normală.

cocos in vin. coq au vin

Se pune carnea rumenită într-un ceaun sau cratiţă. Se adaugă piper măcinat, 2-3 foi de dafin, crenguţe de cimbru.

coq au vin

Se acoperă carnea cu vin roşu, de preferinţă sec şi se dă ceaunul acoperit la foc mic, să bolborosească încet. Timpul de fierbere este funcţie de vârsta cocoşului şi va trebui să gustăm pentru a verifica fierberea cărnii. Dacă scade prea mult şi carnea nu este încă fiartă mai adăugăm puţină supă de pui. Dacă se prepară un pui din magazin timpul de fierbere este scurt, ceva peste 30 de minute.

cocos in vin

3. Curăţăm şi spălăm arpagicul, tăiem afumătura fideluţă. Într-o tigaie încinsă punem 2 linguri de ulei şi rumenim arpagicul 3-4 minute. Dăm un praf de sare şi unul de piper.

arpagic rumenit. coq au vin

Peste arpagicul rumenit adăugăm şunculiţa fideluţă şi mai ţinem tigaia pe foc 2-3 minute. Când şi aceasta s-a rumenit punem usturoiul mărunţit. Amestecăm şi punem toată călitura într-un bol. În aceiaşi tigaie, în uleiul rămas rumenim ciupercile la foc iute. Le punem în acelaşi bol.

coq au vin

4. Când carnea este fiartă adăugăm în ceaun arpagicul, şunca şi ciupercile călite şi lăsăm să mai bolborosească încet 10 minute, la foc mic.

cocos in vin

În tigaia în care am rumenit arpagicul, şunca şi ciupercile, fără a o curăţa, pentru a valorifica aromele rămase,  topim untul şi călim o lingură de făină. Luăm un polonic cu zeamă din ceaun şi punem în tigaie, peste făina călită cu unt. Adăugăm o lingură pastă de roşii. Amestecăm să se formeze sosul iar dacă mai este nevoie, adăugăm mai multă fiertură cu polonicul. Potrivim după gust sosul, de sare şi piper şi îl punem în ceaun, peste cocoş. Mai lăsăm să fiarbă 5 minute şi oprim focul. Aromăm cu pătrunjel proaspăt.

Acest cocos in vin are un  gust cu totul deosebit şi se mănâncă, de obicei, cu piure de cartofi, cartofi natur, orez sau paste. Eu l-am preferat cu cartofi natur peste care am tocat ceapă verde.

Să fiţi bine!

cocos in vin

cocos in vin

Filed Under: Bucataria europeana, Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu ciupeci, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu carne Tagged With: arpagic, ciuperci, cocos, Franta, pui, vin

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Interim pages omitted …
  • Page 14
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate