• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de pui

Pilaf de orez cu pui. La cuptor

reteta de pilaf de orez cu pui

În nenumăratele lor peregrinării războinice, la nord de Dunăre, otomanii îşi luau în raniţa culturală meniul bucătăriei lor încărcat de sarmalele, musacale, legumele umplute şi pilafuri. Pilaful de orez de la turci ni se trage şi al lor, la rândul lui, se trage de la persani. Se prepară în nenumărate feluri, de la casă la casă, este bine văzut de gospodine că satură şi mulţumeşte pe mai toţi mesenii normali în apetit.

Fasole verde cu smantana. Lângă aripioare de pui

reteta de fasole verde cu smantana

Dacă urcăm spre munte, întâlnim smântâna ca prezenţă de bază în bucătăria locului, lângă carne, legume şi cu atât mai mult în prăjituri sau ciorbe. Combinaţiei de fasole verde cu smantana îi putem rezerva un rol de garnitură pentru diverse cărnuri dar se poate regăsi şi ca mâncare în sine.

Saramura de Pui Taraneasca. Preparata Pe Disc

saramura de pui taraneasca

Nu ştiu dacă şi cât de des este prezentă pe alte mese dar ştiu că în sud şi în special în Oltenia, saramura de pui taraneasca este de notorietate şi nu lipseşte din nici un scenariu gastronomic văratic. De regulă, îi creşte distincţia dacă o însoţeşti cu o mămăligă caldă şi o cană cu vin roşu sau negru.

Ficatei cu Usturoi si Mamaliga

ficatei cu usturoi si mamaliga

Mare poftă am avut de ficatei cu usturoi şi mamaliga, cu atât mai mult ca i-am neglijat mai bine de un an. Mi s-au revelat şi mi-au aţâţat pofta într-o zi călduroasă, care face ca prezenţa peste măsură la coada tigăii să devină prohibitivă. Mai toţi ştim cum se prepară şi că nu ne răpesc mult timp, cum mai ştim, cei care ne îndeletnicim cu cratiţa, că întrunesc suficiente aprecieri din partea celor ce, pofticioşi, aşteaptă realizările noastre culinare.

Piept de Pui cu Sos si Mamaliga cu Cartofi

Piept de pui cu sos si mamaliga cu cartofi

Amestecul de mamaligă cu cartofi vine din Bucovina pentru a da o notă de inedit şi savoare bucătăriei româneşti. Calitatea şi fineţea acestei mămăligi era, în tradiţia locului, aport important la lada de zestre a tinerelor bucovinene cărora le venise vremea de măritiş. Însoţim această mămăligă fudulă cu un sos uşor, de vară, din roşii şi ardei copţi şi cu un piept de pui şatirat pe grill.

Paella pe Disc. La Mal de Balta

Paella pe disc

Am iniţiat-o în baza cărnurilor ce le aveam în dotare, respectiv carne de pui şi cârnaţi proaspeţi dar în principiu, dacă intenţionaţi vreodată să îi încercaţi gustul, puteţi folosi o mare varietate de carne, peşte sau legume. Paella pe disc şi un apus de soare generos ce au făcut ca mulţumirea să fie deplină.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9
  • Interim pages omitted …
  • Page 14
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Fasole cu carnati polonezi. Cu ceapa calita si ciuperci

Fasole Lata cu Pui de Tara. Aromata cu Marar

muschi de porc la gratar

Muschi de porc la gratar, sos de iaurt si cartofi picanti

Bors acru din sfecla rosie. Oleacă, cât să prinzi putere

Castane coapte in tigaie. Deliciu de toamna

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025