• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Altele Cum se face? Manatarci – cel mai simplu mod de preparare!

Manatarci – cel mai simplu mod de preparare!

Azi, mi-au ieșit în cale câteva manatarci! Spre deosebire de alte ciuperci, manătărcile coborâte din pădurile de munte se prezintă cu altă distincție, cu parfum de conifere și aromă de nucă. Mănătărcile prăjite își dezvăluie, spre desfătarea noastră, în modul cel mai atrăgător parfumul și gustul. Acest simplu și banal mod de preparare îl aplic atunci când doresc un strop în plus de autenticitate, de gust neîntinat de ciupercă aromată. Prezența usturoiului și a verdeții pune în valoare și ne descoperă potențialul acestei bunătății prezente în pădurile noastre.

Manatarci - cel mai simplu mod de preparare! (5)

Ingrediente – manatarci prăjite

  • 4-5 manatarci
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 fire de pătrunjel
  • sare, piper, ulei de măsline
  • pâine proaspătă

Manatarci - cel mai simplu mod de preparare! (6)

Curățăm și grijim manatarcile cu un prosop curat și uscat, încercând să evităm pe cât posibil apa. Cățeii de usturoi îi tăiem felii. Verdeața o mărunțim.

Manatarci - cel mai simplu mod de preparare! (1)

Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei și rumenim ciupercile tăiate felii. Dăm un praf de sare și unul de piper proaspăt măcinat. Când manatarcile s-au rumenit adăugăm usturoiul mărunțit. Mai lăsăm pe foc un minut, amestecând ușor. Oprim focul și adăugăm pătrunjelul proaspăt.

Manatarci - cel mai simplu mod de preparare! (3)

Manatarcile astfel preparate, le servim pe pâine proaspătă, cu coajă rumenă și crocantă. Simplu și foarte gustos! Bineînțeles, că oricare altă ciupercă își poate găsii menirea în felul asta!

Să fiți bine!

Manatarci - cel mai simplu mod de preparare! (4)

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Sunca de porc. Cum o prepar, batraneste

Ciorba de Ied cu Macris si Loboda Rosie

mancare de praz, masline si ciuperci

Mancare de praz cu masline si ciuperci

Tocanita Taraneasca de Curcan cu Sos pe Saturate

paste cu pui

Paste cu pui si ciuperci. Cu sos provensal

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025