• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Altele Retete ieftine Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine cu Unt

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine cu Unt

Cum, de ceva timp, în pieţe a apărut mazărea nouă, este bine să nu ratăm momentul şi să ne bucurăm de gustul autentic şi prospeţimea acestei dicotiledonate. Între mazărea proaspătă şi cea conservată este o diferenţă semnificativă de gust şi calitate, aşa ca, cei ce apreciează această legumă, se pot bucura în această perioadă de mazăre prospătă. În restul anului, este recomandat a se folosi mazăre congelată fiind cea mai apropiată de gustul autentic. Mazărea este una din acele legume ce îşi găseşte împlinirea şi îşi prezintă zestrea de gust şi aromă în preparate şi mâncăruri simple. Oricât ai încerca să o faci vedetă de mâncăruri sofisticate sau bogate în ingrediente, mazărea refuză să fie părtaşă la “pretenţios”. Eu, într-o reţetă simplă de mazare sote sau în populara mâncare de mazăre, regăsesc gustul dulce şi îmbietor al acestei legume în toată plenitudinea sa.

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine (1)

Ingrediente necesare mazare sote:

  • 500 gr mazăre proaspătă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de bulion dulce sau pastă de roşii
  • 1 legătură mică de mărar
  • piper, sare
  • 1 lingură unt, ulei

Crutoane din pâine

  • 3 felii de pâine
  • 50 gr unt

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine (3)

Curăţăm ceapa, o tocăm mărunt şi o punem la călit într-o tigaie cu o lingura de ulei. Tăiem rondele morcovul şi îl adăugăm peste ceapă. Dăm un praf de sare şi unul de piper. Când ceapa s-a călit adăugăm bulionul şi amestecă. Adăugăm mazărea şi un pahar cu apă călduţă sau, dacă avem, cu supă de legume. Lăsăm la foc încet să fiarbă mazărea. Când apa se evapora mai adăugăm. Gustăm şi când mazărea este gătită, în sensul că ne mulţumeşte textura (după cum preferă fiecare – mai fermă sau mai bine gătită) adăugăm o lingură de unt şi aromăm cu mărar proaspăt. Amestecăm mai lăsăm un minut şi oprim focul.

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine (4)

Într-o altă tigaie topim 50 de gr de unt şi adăugăm pâinea tăiată cubuleţe. Prăjim până ce pâinea absoarbe untul şi se rumeneşte. La fiecare porţie de mazare sote adăugăm aceste crutoane crocante. P.S. Dacă cumpăraţi mazăre de la piaţă, ca este în teacă sau boabe, gustaţi-o pentru a vă asigura că nu este mazăre furajeră. Mazărea bună este dulce pe când cea furajeră este fadă şi mai deloc dulce.

Să fiţi bine!

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine (6)

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine (5)

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine (2)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciuperci Umplute cu Piept de Pui

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie

pulpe de rata cu risotto

Pulpe de rata cu risotto. Cu ciuperci

Oua cu Ciuperci Pleurotus si Smantana

Oua cu Ciuperci Pleurotus in Sos de Smantana

salau cu rosii

Salau cu rosii. Pe cartofi si praz

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025