• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Categorii retete Retete aperitive Omleta cu ciuperci, ceapa si usturoi verde

Omleta cu ciuperci, ceapa si usturoi verde

Ideea de bază este că ciupercile pleurotus prajite, cu putin piper şi unt, sunt foarte gustoase şi se împaca bine cu ouale şi diverse verdeţuri. Pentru consistenţă am combinat ciupercile cu ceapă verde şi câteva ouă, rezultand clasica omletă. Nefiind subţire la trup, fapt ce ridică probleme când vrei s-o întorci în tigaie, omleta cu ciuperci şi verdeţuri după poftă, se pretează foarte bine pentru cuptor.

Omleta cu ciuperci:

  • 300 gr ciuperci
  • 5-6 ouă
  • 3 fire de ceapă
  • 2 fire de usturoi
  • o lingură unt
  • o lingură smântână – opţional
  • piper, sare
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei

Preparare:

1. Tăiem ciupercile felii şi le rumenim în tigaia încinsă, cu 2 linguri de ulei. Folosim o tigaie care poate fi băgată în cuptor. Dăm un praf de sare şi unul de piper. Când sunt rumenite punem untul ce le va potenţa gustul.

omleta cu ciuperci si ceapa verde 4

2. După ce ciupercile s-au rumenit, adăugăm ceapa verde tăiată şi o înfierbântăm 30 de secunde.

omleta cu ciuperci si ceapa verde 3

3. Într-un bol bătem ouăle cu smântâna şi le amestecăm cu usturoiul tăiat mărunt. Dăm şi acestui amestec un praf de sare.  Punem ouăle în tigaie, peste ciuperci şi ceapă.

omleta cu ciuperci si ceapa verde 1

4. Agităm tigaia să se uniformizeze compoziţia şi o băgăm la cuptor. În 10-15 minute este gata. La final putem aroma cu pătrunjel verde. Îmi place să mănânc această omletă cu iuţică.

Să fiţi bine!

omleta cu ciuperci si ceapa verde 6

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Fasole Prajita cu Carnati Proaspeti. Servita in Lipie

salata de ridichi

Salata de ridichi si castraveti cu vinegreta

ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde. Cu zeama de varza si ou

Krautsuppe. Supa de Varza cu Ciolan Afumat si Carne de Curcan

salata marocana de sfecla rosie

Salata marocana de sfecla rosie

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025