• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria europeana Oua coapte in cartofi

Oua coapte in cartofi

Principesa Margareta a României recomandă această reţetă şi ideea mi-a plăcut având în vedere că am două fete şi ca orice părinte, sunt nevoit uneori, să fac tot felul de artificii în bucătatărie pentru a le stimula apetitul. Mi-a atras atenţia prezentarea principesei şi am zis să prepar aceste oua coapte in cartofi şi să evaluam efectele:

Ingrediente necesare oua coapte in cartofi:

  • 4 cartofi mari ( pentru 4 portii)
  • 4 oua
  • 100 gr. cascaval
  • 50 gr. unt
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper

oua coapte in cartofi

Curatam cartofii, ii ungem cu unt si ii punem intr-o tava de copt la cuptor pentru aproximativ o ora, pana se coc. Scoatem cartofii de la cuptor, ii incercam cu furculita daca au devenit moi si ii lasam sa se raceasca putin.

cartofi copti
Coacem cartofii

Taiem un capacel in treimea de sus a cartofului, pe lungime si scoatem miezul cu o lingurita astfel incat sa ramana peretele cartofului de cca. 1 cm.

scoatem miezul cartofului
Scoatem miezul cartofului cu o lingurita

Amestecam miezul cartofului cu unt, cascaval ras, patrunjel tocat, putin piper si sare dupa gust.

pasam miezul cartofului
Amestecam miezul cartofului, cascaval ras, unt , verdeata, piper si sare dupa gust

Umplem –  captusim cartoful cu acest amestec astfel incat sa lasam un loc destul de mare in mijloc care sa cuprinda un ou.

umplem cartoful scobit
Captusim cartoful cu amestec

Spargem un ou si-l punem in mijlocul cartofului, il ornam cu cascaval ras, branza dulce sau smantana, punem capacelul si bagam din nou la cuptor pentru 10 minute.

punem oul in cartof
Punem oul in cartof…

Lasam la cuptor sa se coaca oul dar nu exagerat ci sa ramana moale.

oua coapte in cartofi

La final ornam cu verdeata sau cu ardei rosu. Principesa Margareta a Romaniei orneza ouale coapte in cartofi cu arpagic tocat. Eu nu am avut asa ca am folosit pentru culoare ardei rosu dulce. La fel de buni si asemanatori sunt cartofii cu branza la cuptor.

Sa fiti sanatosi!

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

paste tagliatelle cu sos de rosii

Paste tagliatelle cu sos de rosii si masline

praz cu masline

Mancare de post. Deliciu cu praz si masline

Macro cu broccoli si sfecla rosie

Macrou cu broccoli si sfecla rosie

vinete, ardei, branza

Vinete, Ardei, Branza. Gustare De Vara

Peste cu legume la cuptor

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025