• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Altele Retete la cuptor Oua de Rata cu Piept de Porc si Legume la Cuptor

Oua de Rata cu Piept de Porc si Legume la Cuptor

Deşi la noi sunt vazute ca fiind “grele”, ouăle de rata sunt considerate delicatese în alte bucătarii şi apreciate ca atare. Pe internet circula sute de texte pro sau contra oua de rata, care mai de care mai “documentat” si scris cu aportul a fel de fel de specialişti. Drept să vă spun, nu prea mă interesează aceste texte, eu fiind obişnuit de mic ca atunci când raţa îmi face un ou, să-l pun în tigaie şi să-l mănânc. Azi vă propun o reţetă simplă preparată cu oua de rata, piept de porc şi diverse legume, o reţetă gustoasă şi săţioasă, la care, zic eu, orice raţă ar dori să contribuie cu un ou.

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (1)

Ingrediente oua de rata cu legume:

  • 3 oua rata
  • 150 gr piept de porc (1 felie subţire)
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 roşie
  • cimbru, piper, sare,
  • busuioc verde, 1 ardei iute
  • ulei

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (2)

Tăiem cubuleţe pieptul de porc şi îl rumenim într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei. Peste pieptul de porc adăugăm ceapa şi ardeiul gras tăiate fideluţă. După ce toate s-au călit şi înmuiat uşor adăugăm roşia tăiată cubuleţe. Condimentăm şi aromăm cu sare, piper şi cimbru uscat. Amestecăm spre omogenizare. Lăsăm câteva minute să se înmoaie roşiile şi să-şi lase sucul. Nu insistăm prea mult cu călitul deoarece legumele, ardeiul gras în special, sunt mai gustoase dacă se păstrează uşor al dente, cu ceva fermitate şi prospeţime.

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (3)

Formăm în tigaie, cu lingura, trei lăcaşuri în care spargem ouăle de raţă. Introducem tigaia la cuptor până ce se coc ouăle de raţă. Scoatem tigaia de la cuptor şi o ornăm cu frunze proaspete de busuioc şi rondele de ardei iute (în caz că vă place să mâncaţi uşor iute).

Să fiţi bine!

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (4)

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (5)

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (6)

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (8)

Oua de Rata cu Legume la Cuptor (7)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi

Sarmale in Foi de Stevie. In Vas Roman, la Cuptor

Pulpe de rata cu legume stir-fry şi cartofi aurii

Pulpe de rata cu legume stir-fry şi cartofi aurii

Hering prajit cu salata salsa

Ardei Iuti Conservati La Borcan Pentru Iarna

Ardei Iuti Conservati La Borcan Pentru Iarna

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025