• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucataria romaneasca

Crap la Cuptor. Umplut cu Orez si Ciuperci

Faptul că vestitorii primăverii încep a se ridică spre lumină şi soare este semn bun pentru toţi iubitorii verdeţurilor primăvăratice, ce aşteaptă a se deda la o cură de vitamine şi sănătate cu urzici, leurdă, spanac, dragavei sau lobodă. Cum trecerea de la greutăţile culinare ale iernii către verdele uşoarelor bucate de primăvară nu trebuie […]

Ciorba de Os de Porc cu Tarhon

Fără ciorbă, meniul e pustiu! Pentru mine, ciorba de os de porc, este o desfătare cum nu se poate mai mare, la care mă dedau, în special în zilele mai plumbuite de iarnă, de câteva ori pe anotimp. Acestei ciorbe de os, îi dau tarhon aromat, buruiana al cărei nume a fost transformat în renume […]

Ciolan de Porc la Cuptor cu Muraturi Asortate

Ciolan de porc așezat pe pat de muraturi și rumenit la cuptor este o rețetă ce se cere a fi încercată îndeosebi în zilele de iarnă aprigă, friguroasă, din ianuarie-februarie, dar si spre începutul postului Paștelui, când murăturile sunt pe sfărșite și cer a ieși onorabil din scena ocupată de verdețurile primăverii. Dacă vi se […]

Reteta de Moravuri Usoare: Fudulii si Pizdulice la Tigaie

Hâtru din fire, pentru a evidenția calitățile acestei bucăți firave de pulpă, românul a găsit ca fiind edificator termenul de pizdulice. Fiind considerată delicatesă și oferind senzații culinare tari, pizdulicea la grătar sau în tigaie, a început să-și facă simțită prezența în meniul unor restaurante (poate mai exclusiviste, cum ar fi cel al lui Mircea […]

Iepure pe Varza Murata Preparat la Cuptor

De cele mai multe ori, în bucătărie, carnea de iepure este acompaniată de un sos, dat fiind faptul că iepurele, vietate mai energică, nu prea vine cu suficientă grăsime. Totuși, și carnea de iepure, ca majoritatea cărnurilor se împacă bine și își poate găsi locul pe un pat de varză murată deoarece “acreala” acesteia se […]

Friptura de Porc in Sos de Vin. Cu Cartofi Dulci

Această friptura de porc, ca tehnică de preparare, este îndeosebi rezultatul gătirii încet la cuptor ci nu al unui procedeu de frigere propiu-zisă. Dorindu-mi o porție de friptură fragedă și temeinic lucrată la cuptor, am ales să las carnea să beneficieze pe îndelete, timp de două ore, atât de puterea și calitățile vinului cât și […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Interim pages omitted …
  • Page 30
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Rinichi de porc cu usturoi

piept de pui cu piure de conopida

Piept de pui cu piure de conopida si cartofi

Drob de urzici cu ciuperci

ciorba de peste si icre

Ciorba de peste si icre. Pescărească

Capac de aluat rumenit

Tocanita moldoveneasca. In ulcica de pamant

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025