• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Rosii cu Branza la Cuptor, Aromate cu Oregano – Bouyourdi

Această foarte gustoasă combinaţie de rosii cu branza, aromată din abundenţă cu oregano, este specifică bucătăriei greceşti, fiind cunoscută sub numele de bouyourdi. Este un aperitiv, o gustare extrem de simplă bazată pe brânză feta şi roşii proaspete, uşor picantă datorită prezenţei unui ardei iute şi bogat aromată cu oregano. Deşi tradiţia ne recomandă brânza de capră, vă pot spune că şi brânza noastră de oaie sau amestec capră-oaie satisface pe deplin pofta şi gustul. Ici-colo se prepară şi cu brânză proaspătă, dar eu recomand brânza sărată ca fiind perechea ideală pentru roşii. Ardeiul semiute ce va împăca pe toată lumea, că mânâncă iute sau nu, este numita coarnă bulgărească, care este minimul obligatoriu pentru ca picanteria să fie de nerefuzat. Una peste alta, depun chezaşie pentru plăcerea ce va fi să fie odată cu prezenţa acestor aromate rosii cu branza pe a dvs. masă. Încercaţi cu încredere bouyourdi, pentru gust, aromă, dar şi pentru simplitatea şi uşurinţa cu care se prepară.

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (8)

Ingrediente necesare rosii cu branza – bouyourdi

  • 5-6 roşii coapte bine
  • 300 gr brânză feta sau telemea
  • 2 ardei bulgăreşti, semiiuţi
  • oregano
  • ulei de măsline

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (12)

Curăţăm roşiile de coajă, prin metoda clasică a scufundării în apă fierbinte, după ce le-am crestat uşor în prelabil. Când roşiile s-au răcit le înlăturăm foarte uşor coaja. Tăiem roşiile rondele de cca 0,5 cm grosime. Într-o tava, cratiţă, vas de jena sau ceramic, formăm un pat din rondele de roşii care să acopere în întregime fundul tăvii. Însoţim acest prim strat de roşii cu un ardei bulgăresc, curaţat de seminţe şi tăiat rondele. Peste acest pat de roşii şi ardei aşezăm un strat din felii subţiri de brânză (mai reuşite sau nereuşite, în final nu are importanţă dacă brânza se mai sfarâmă).

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (1)

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (2)

Peste feliile de brânză (eu am folosit brânză amestec capră-oaie) rânduim un nou strat de rondele de roşii bine coapte. Adăugăm cel de-al doilea ardei bulgăresc, la fel, curăţat de seminţe şi tăiat rondele. În final, completăm lucrarea noastră cu 3-4 felii de brânză, aşezate atrăgător deasupra. Peste toate presărăm din abundenţă oregano, aromă care dă amprenta bucătăriei mediteraneene, şi stropim cu două linguri de ulei de măsline. Dăm vasul la cuptor pentru cca 30 de minute, până ce se umple bucătăria de aromă. Aceste rosii cu branza sunt foarte gustoase fie că se mănâncă calde, fie reci, cu pâine proaspătă.

Să fiţi bine!

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (4)

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (10)

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (5)

Rosii cu Branza Aromate cu Oregano - Bouyourdi (7)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Cartofi Boieresti

Cartofi Boieresti pe Pat de Ciuperci si Morcov Dulce

Pulpe de Pui cu Usturoi si Mamaliguta. Aromate cu Ciusca Coapta

risotto si pui

Risotto si Pui. Cremos si Crocant

Ciorba de bureti

Ciorba de bureti de fag cu zeama de varza

reteta de cocos in vin

Cocos in vin. Coq au vin

  • Contact Papamond

Copyright © 2023