• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Categorii retete Retete de salate Salata de ardei copti

Salata de ardei copti

Imi plac ardeii in orice reteta dar in special imi place salata de ardei copti, servita rece in zilele calduroase de vara. Este o salata ce intotdeauna mi se pare a nu fi de ajuns pentru cata pofta am si imi provoaca aroma de ardei copti. De multe ori o servesc alaturi de o alta salata – cea de vinete cu rosii coapte – cu care se completeaza foarte bine.

salata de ardei copti

Ingrediente necesare salata de ardei copti:

  • 1,5 kg ardei capia
  • 1 capatana usturoi
  • sare,ulei, otet

Se incinge gratarul si se pun la copt ardeii kapia, intorcandu-i pe o parte si alta, astfel incat sa se coaca uniform.

ardei pentru salata de ardei copti
Coacem ardei uniform pe toate partile

Am copt atat ardei  rosu cat si alb pentru ca salata sa fie mai aspectoasa. Ardeiul rosu este mai dulce si contine mult mai multa vitamina A decat cel verde. Pe masura ce ardei se coc ii punem pe o farfurie, presaram putina sare si ii lasam sa se raceasca. Ii putem pune si intr-un bol pe care il acoperim, acest lucru ajutandu-ne la decojirea lor.

ardei copti
Dam un praf de sare si lasam ardeii sa se raceasca pentru a-i curata de pielita arsa

Pe masura ce ardeii se racesc le curatam cu grija pielita arsa. Nu trebuie folosita apa la curatarea ardeiului pentru ca “se spala” si gustul. Pe masura ce ii curatam ii asezam in forma de stea intr-un bol cu coditele in sus.

salata de ardei copti
Curatam ardeii de pielita arsa si ii aranjam in castron sa-si lase sucul gustos

Curatam cateii de usturoi si fie ii taiam feliute foarte subtiri, fie ii zdrobim cu presa de usturoi. Punem uniform usturoiul pisat peste ardeiul din bol. Intr-un castron micut punem 4-5 linguri de otet, 2 linguri de ulei, un praf de sare si amestecam. Fiecare poate folosi cantitati din aceste ingrediente dupa cum ii place salata – mai cu zeama, mai acra, mai sarata, etc.

Acest amestec se toarna ploaie peste ardei si se intorc ardei pe toate partile ca sa se imbogateasca gustul. Bagam vasul cu salata la rece si il lasam minim 30 de minute.

salata de ardei copti tocati
Salata de ardei copti cu ardei tocati

Putem servi salata ca si ardei intregi sau o alta varianta ar fi tocarea ardeilor in bucati potrivite. Si combinatia de ardei copti cu rosii coapte este foarte reusita.

Sa aveti pofta!

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi

mazare si rosii

Mazare cu rosii la wok

Fasole Prajita cu Carnati Proaspeti. Servita in Lipie

burta de vita

Burta de vita. Cum se curata?

Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025