• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete de Craciun

Pulpa de porc cu cartofi taranesti

Pulpa de porc si cartofi taranesti

Cartofii taranesti, placuţi de toti gurmanzii, au fost introduşi in circuitul culinar de pe poziţia de solişti – adica se mancau de capul lor, fiind imperecheaţi cu ceva şunculiţa – si cu timpul au ajuns sa joace şi in roluri de acompaniament – adica de insoţitor – pentru a pune in valoare alt personaj culinar, acesta fiind de obicei porcul de pe langa casa romanului şi derivatele lui.

Sarmale fierte in vin. Din zestrea gurmandului

sarmale fierte in vin

Nu conteza ca nu le-am inventat noi ci conteaza ca noi le-am purtat de grija, noi am aranjat intalnirea dintre porc si varza si tot noi, suntem cei ce nu le tratam cu indiferenta, lasandu-le sa astepte in farfurie. Este foarte posibil acest fel de sarmale fierte in vin sa ne apartina in totalitate.

Sarmale Oltenesti Imbogatite cu Raci Umpluti

Aceste sarmale oltenesti, spre deosebire de alte sarmale,  se caracterizeaza prin faptul ca sunt mai mari, mai corpolente, si se prepara cu zeama multa. De asemenea, pentru un gust mai rotunjit printre sarmale se aseaza in oala si cativa raci (ardei uscat) umplut cu carne tocata. Ma refer la sarmalele traditionale, preparate la sat, unde […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Carne de Vita cu Gnocchi in Sos de Rosii

reteta de sfecla rosie si branza cu hrean

Sfecla Rosie si Branza cu Hrean

ciorba de urzici

Ciorba de urzici cu zdrente de ou

pui cu sfecla rosie si cartofi

Pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Piure de legume cu pulpe de rata

Piure cu pulpe de rata. Asortat cu țelină, morcov și praz prajit

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025