• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Loboda, leurda si altele Urzici cu ciuperci si oua

Urzici cu ciuperci si oua

Dacă va plac urzicile în general şi mai ales piureul de urzici cu usturoi, puteţi încerca această combinaţie de urzici cu ciuperci si oua, la fel de gustoasă dar mai consistentă. Amestecul de ouă cu urzici sau cu oricare alte bolbotine este vechi şi tradiţional, ţăranul, cu o notă hazlie, denumind această practică de bucătărie “încăierat”. Adică, încăiera în aceaşi tigaie ouă cu urzici, cu leurdă, cu lobodă sau salată. Pe lângă aceste încăierări primăvăratice, mai uşoare, de multe ori, se lăsa cu o mai mare înghesuială în tigaie datorită participării unor fâşii de carne la găleată, a unor carnaţi, branzeturi şi roşii. Eu am considerat că o ciupercă şi o aromă de mărar proaspăt nu strică unui asemenea preparat, lucru confirmat din plin de gustoasa lucrare.

urzici cu ciuperci si oua 2

Necesar urzici cu ciuperci şi oua

  • 5-6 pungi cu urzici – să tot fie peste 500 gr
  • 300 gr ciuperci
  • 4-5 ouă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 ceapă
  • 1 legătură ceapă verde
  • piper, sare, ulei

Preparare

1. Se spală urzicile şi se curăţă, dacă este cazul, partea mai lemnoasă. Se fierb 10 minute şi se scot într-o strecurătoare mai mare, să se scurgă. Se toacă mărunt din cuţit până devin păstoase. Punem urzicile într-un bol, dăm un praf de sare, unul de piper şi adăugăm usturoiul zdrobit la presă. Frecăm 2-3 minute urzicile, cu o lingură de lemn, turnând treptat câte puţin ulei ( 2 linguri de ulei). Lăsăm urzicile frecate deoparte şi trecem la faza următoare.

urzici cu ciuperci si oua 8

2. Tocăm mărunt ceapa uscată şi ceapa verde şi o călim în 2-3 linguri de ulei. Feliem ciupercile şi le punem peste ceapa călită.

urzici cu ciuperci si oua 4

Când ciupercile s-au gătit, adăugăm mărarul mărunţit bine şi amestecăm.

urzici cu ciuperci si oua 6

3. Adăugăm urzicile în tigaie. Lăsăm 1 minut pe foc, amestecăm să se omogenizeze şi să mai piarda amestecul din umiditate. Punem ouale şi amestecăm uşor să se prăjească şi să se lege.

urzici cu ciuperci si oua 5

Gustăm şi potrivim de sare. Eu prefer mai usturoiată această mâncare, dar fiecare poate adăuga usturoi după cum obişnuieşte să mănânce. Am tăiat cubuleţe o roşie şi am adăugat-o la final.

Să fiţi bine!

urzici cu ciuperci si oua 1

Primary Sidebar

Rețete Diverse

salata de dovlecei

Salata de Dovlecei cu Usturoi si Sos Vinegreta

salata de porumb copt, rosii, castraveti si ardei

Salata de porumb copt, rosii si castraveti

Urzici cu ciuperci si oua

fasole galbena cu aripioare de pui

Fasole Galbena cu Aripioare de Pui. Servita cu Iutica

salam de biscuiti cu rahat

Salam de Biscuiti cu Rahat si Stafide

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025