• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Altele Retete la cuptor Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor

În genere, împănarea sau umplerea în orice fel a vinetelor este un meşteşug culinar ajuns la noi din gustoasa bucătărie turcească. Dacă ne raportăm, dintre multe alte preparate din vinete, numai la imam bayildi (mai cunoscută la noi) sau la vinete impanate cu chiftele, constatăm că turcul s-a îndeletnicit cu succes cu aducerea pe podium a vinetei, cu provocări pentru poftă şi gust reieşite din valorificarea potenţialului acestei legume. De cele mai multe ori, aceste reţetele cu vinete, se remarcă prin faptul că, pe cât sunt de simplu de preparat, pe atât sunt de gustoase, acestă specificitate evidenţiind faptul că vânăta are un excelent potenial şi este mare aducătoare de plăcere meseanului.

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (13)

Ingrediente necesare vinete impanate cu chiftele:

  • 2 vinete din soiul celor lungi
  • cca 700 gr carne tocată
  • 2 cepe
  • 3 roşii măricele
  • 1 ardei gras
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 gr unt
  • 1 lingură pesmet
  • piper, boia, cimbru, sare
  • ulei de măsline

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (9)

Preparăm compoziţia pentru chiftele. Eu am folosit carne tocată amestec porc-curcan dar puteţi folosi orice carne, porc, vită sau pasăre. Adăugăm la carnea tocată cele două cepe date pe răzătoare, piper măcinat, boia, sare şi pesmet. Amestecăm şi frământăm bine compozia de chiftele. Pesmetul are rolul de a lega bine chiftelele astfel încât acestea să nu se fărâmiţeze în urma gătirii la cuptor. Cu mâna umedă formăm chiftele, le turtim cu podul palmei astfel încât să aibă de aceeaşi mărime cu rondelele de vinete. Lăsăm chiftelele formate pe un platou.

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (1)

Tăiem vinetele rondele de cca 1 cm. Într-o tavă rotundă aşezăm, urmând linia tăvii, feliile de vinete impanate cu chiftele, alternând o felie de vânătă şi o chiftea până formăm şi închidem un cerc. În mijlocul tăvii va rămâne un gol în care aşezăm un pat de felii de roşii şi ardeiul gras tăiat bucăţi mai mari. Dacă nu aveţi o tavă rotundă puteţi folosi o tava obişnuită în care aşezaţi vinete impanate, în rânduri, de la un capat al tăvii la celălalt.

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (4)

Într-o tigaie punem puţin ulei de măsline, călim puţin usturoiul mărunţit şi adăugăm roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Condimentăm şi aromăm cu piper măcinat, boia, cimbru şi sare. Lasăm să scadă uşor, adăugăm untul şi amestecăm. Oprim focul.

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (6)

Cu o lingură punem sosul de roşii din tigaie peste vinetele impanate cu chiftele, aşezate în tavă. Punem sos atât în mijloc, peste ardei, cât şi peste rondelele de vinete şi chiftele, uniformizându-l cu o lingură. Astfel grijită tava, o acoperim – înfofolim cu folie de aluminiu şi o dăm la cuptor pentru 30 de minute. După 30 de minute, înlăturăm folia de aluminiu şi mai lăsăm tava 10-15 minute la cuptor. Odată finalizată operaţiunea putem orna aceste vinete impanate cu pătrunjel verde, busuioc sau de ce nu, cu rondele de ardei iute.

Să fiţi bine!

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (7)

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (15)

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (17)

Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor (14)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

pulpe de rata cu risotto

Pulpe de rata cu risotto. Cu ciuperci

mancare de mazare cu snitel de porc

Mancare de Mazare cu Snitel de Porc

Tocanita Taraneasca de Curcan cu Sos pe Saturate

Friptura de Miel la Cuptor, in Vas Roman

papricas de cartofi cu carne de porc

Papricas de Cartofi cu Carne de Porc

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025