• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria asiatica Piept de Pui cu Piure de Linte Rosie si Ciuperci Sote

Piept de Pui cu Piure de Linte Rosie si Ciuperci Sote

Lintea-i bună, iar acest preparat de piept de pui cu piure de linte ma foarte multumeste! De când am descoperit-o în urma cu 3-4 ani în rafturi – cred că aproape dispăruse complet de la noi, pentru că eu nu îmi aduc aminte să o mai fi întâlnit pe undeva până să apară în supermaketuri – o trec periodic în meniu, ba ca supă de linte roșie, ba drept cârnați cu linte verde sau o salată mai consistentă, dar de cele mai multe ori o servesc la masă sub forma a diverse piureuri. Are avantajul că fierbe în câteva minute și asta ajută ca piureul să se pregătească destul de repede. Este o soluție bună pentru o masă gustoasă și sățioasă, că doar lintea, ca și fasolea, vine cu multă fibră. Mie unul îmi place și tocmai din acest motiv vă chem să încercați un piept de pui cu piure de linte roșie, lângă care cu siguranță o să vă placă o ciupercă sotată cu unt și oleacă de usturoi.

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (13)

Necesar piept de pui cu piure de linte

  • 1 piept de pui
  • 300 gr linte
  • 300 gr ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță pastă de roșii
  • foi de dafin, piper, sare mare
  • ulei

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (4)

Preparare

Pentru început preparăm piureul. Punem lintea cu foi de dafin și un praf de sare într-un vas. O acoperim cu apă și așteptăm să înceapă fierberea și lintea să absoarbă apa. Acest lucru se va întâmpla destul de repede. Când apa este absorbită mai punem un polonic de apă caldă. Continuăm până când lintea este bine fiartă (o gustăm, să fie moale). Lintea se umflă, înflorește și devine aproape terci. Totul durează maxim 15 minute. Aceasta ar fi o metodă. Dacă vi se pare mai greoaie puteți pune și toată apa odată. În principiu la o măsură de linte trebuie 2 măsuri de apă. Prefer prima variantă pentru că controlez mai bine consistența fierturii și implicit a piureului (îl prefer mai ferm, nu zemos). Pentru prepararea piureului de linte roșie se poate folosi, în locul apei, și supă de legume sau de pasăre.

Într-o tigaie încinsă, călim jumătate de ceapă mărunt tocată cu o linguriță de pastă de roșii. Punem ceapa călită peste lintea fiartă și mixăm puțin amestecul. Această ceapă călită va da mai multă dulceață. Adăugăm 2 căței de usturoi dați pe răzătoare și o lingură de unt și mixăm din nou. Cealaltă jumătate de ceapă o tocăm și o punem, așa crudă, în piure. Această ceapă, alături de usturoi, înviorează piureul și îi dă aspectul rustic. Gustăm și potrivim de sare și piper.

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (5)

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (7)

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (8)

Preparăm ciupercile sote. Le curățăm de eventuale resturi de compost, le tăiem felii și le putem într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei, să se rumenească. Cum și de ce se rumenesc frumos ciupercile am explicat aici. Când ciupercile sunt rumenite adăugăm a doua lingură de unt și un cățel de usturoi dat pe răzătoare. Tragem tigaie de pe foc.

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (1)

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (2)

Pieptul de pui îl grijim și îl lucrăm felii. Îl punem într-un bol, punem peste el puțin ulei de măsline, piper, boia și eventual, dacă vrem, niște plante aromatice, cimbru, busuioc, etc. Amestecăm cu mâna bucățile de piept în bol, să le cuprindă bine uleiul și condimentele. Încingem grill-ul și așezăm bucățile de piept pe el. La final când aproape sunt rumene, dăm un praf de sare.

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (14)

Montăm farfuria, după cum poate și se pricepe fiecare. Eu am pus piureul de linte roșie în mijloc, peste el pieptul de pui tăiat felii, și în jurul piureului am așezat ciupercile sote. Am presărat peste toate cubulețe de gogoșar acru. Puteți orna cu ceapă verde, mărar, etc. Piureul de linte roșie merge foarte bine și întins pe pâine, în caz că doriți să-l mâncați simplu, dar despre acest piure am să fac un articol separat, pentru că azi mâncăm piept de pui cu piure de linte.

Să fiți bine!

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (9)

piept de pui cu piure de linte si ciuperci sote - www.papamond. ro (16)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Oua de Rata cu Piept de Porc si Legume la Cuptor

reteta de taitei de casa

Taitei de casa. Şi în supă, şi în ciorbă

Salata de ceapa rosie

reteta de ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de cozi de porc afumate si varza. Ardeiata cu ciusca

Dresala, zărbușcă sau năcreală

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025