• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Altele

Pui cu sos bechamel cu ciuperci

Pui cu sos bechamel

Sos alb francez, menţionat în lucrarea Le cuisinier françois, scrisă în 1651 de Francois Pierre la Varenne, ia mai tarziu numele lui Louis de Bechamel, marchiz de Nointel, responsabil cu finanţele franceze în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. A fost introdus de catre Marie-Antoine Carême cunoscut sub numele de “Rege al bucatarilor” in categoria “sosurilor mama”

Curcan la cuptor. Garnitura de orez

curcan la cuptor cu garnitura

Anul acesta am beneficiat din plin de carne de curcan crescut natural, în curte, la tara. Este drept ca are carnea mai tare si presupune, eventual, mai multe operatiuni pregătitoare în vederea preparării dar merita tot efortul. Nu puteam sa nu rumenesc un curcan la cuptor, curcan care in prealabil si-a lasat fermitatea în marinada.

Creson sau nasturel

creson

Creson sau watercress este o planta cu vegetatie rapida  ce apartine familiei Brassicaceae alaturi de varza, mustar, hrean si wasabi. Are frunze lunguiete sau rotunde, de culoare verde intensa, cu o aroma piperata, gust pregnant picant, proaspat si racoritor. Frunzele de creson se consuma proaspete, nu este pretentios la sol si ca urmare se cultiva […]

Pui cu usturoi si turte

pui cu usturoi

Pui cu usturoi si turtite calde, preparat taraneste cu un sos format din prajeala condimentata a puiului rumenit si usturoi, tocmai bun de intins in el cu turta calda. Mancare simpla, ce nu necesita iscusinta dar care te face sa te lingi pe degete. Se insoteste obligatoriu cu vin rosu usor.

Wattleseed

Wattleseed

Wattleseed este un termen folosit pentru a descrie semintele comestibile, de la aproximativ 120 de specii de salcam australian – Acacia aneuro, Acacia victoriae. Acacias au o semnificatie speciala pentru australieni, asa cum este floarea de accacia de aur, care a fost adoptata ca emblema a natiunii, sportivi australieni purtand de ex. costume verzi-aurii. Aceste […]

Drob de scoici de Dunare

drob de scoici

Am observat ca mai multe persoane intreaba pe diverse forumuri daca scoicile de apa dulce sunt comestibile. Avand in vedere ca mi-am petrecut vacantele copilariei intr-un sat dunarean, Ostroveni – Dolj, de unde sunt parintii, pot raspunde in cunostinta de cauza ca: da, se mananca si nu de acum ci de mult timp – scoicile reprezentand un aliment apreciat in satele dunarene si nu numai.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 63
  • Page 64
  • Page 65
  • Page 66
  • Page 67
  • Interim pages omitted …
  • Page 72
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Tarta de mamaliga cu spanac si ciuperci

pulpe de rata cu varza condimentata

Piept de rata cu varza condimentata

Cartofi Noi cu Marar si Branza Telemea

Tarta cu pere. Tatin cu pandispan

Ciorba de bureti

Ciorba de bureti de fag cu zeama de varza

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025