• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete simple

Garnitura de orez. Cu praz si morcov

Odată cu apariția în piețe, până la ieșirea din iarnă, prazul autohton capătă o importanță crescută în bucătăria mea, fiind deseori prezent în garnituri, mâncăruri sau ciorbe. Chiar dacă este înrudit în multe cu ceapa, prazul are puterea să-și lase în mâncare amprenta proprie, prin gust, aromă și dulceață. Este ceva specific sudului ca prazul […]

Iutica de ardei cu ceapa

Iutica, în orice fel ați prepara-o, “crudă”  sau trecută prin foc, aromată și bogată în condimente  fistichii sau cu gust curat de vatră țărănească, are calitatea de a scoate din amorțeală orice ciorbă sau mâncare ce s-ar oferii cu banalitate. Rețete sunt nenumărate, cu o multitudine de ingrediente ce gravitează în jurul ardeiului iute, ardei […]

Dovleac fiert in lapte. Aromat cu scortisoara

Deși sunt consumator de dovleac și în fiecare toamnă plăcintarul este foarte des băgat la mine în cuptor, dovleac fiert in lapte nu am mai mâncat de când eram de-o șchioapă. Probabil că am neglijat preparatul având preconcepția că dovleacul în lapte se adresează copiilor. Dar, dacă este așa, mă gândesc că, uneori, chiar este […]

Tocanita din piept de pui cu praz. Servita cu crutoane

Prepararea acestei rețete de tocanita din piept de pui nu a avut drept scop tocănița în sine ci stingerea, pe cât se poate, a poftei de praz care începuse să mă roadă lăuntric. Nu știu cum stă treaba cu prazul în alte zone, dar vă pot spune sigur că tot olteanul trece prin viață și cu o […]

Conopida la Cuptor cu Cartofi si Praz. Grijita cu Rost

Când o mâncare este prezentată simplu, fără a fi împovărată de podoabe inutile, abia atunci ei i se dă șansa să treacă testul timpului, să-și găsească împlinirea în aprecierile a generații de meseni, să devină subiect de transmitere din vorbă în vorbă și din slovă în slovă. Altfel, multe mâncăruri cu potențial  pot încânta ochiul […]

Fasole Prajita cu Carnati Proaspeti. Servita in Lipie

Mai devreme ca în alți ani, în toamna asta, primele ghirlande cu feluriți ardei sunt deja gata, adică s-a uscat ardeiul înșirat pe ață, atât cel de raci cât și cel mic și iute foc. Anul acesta am crescut proviziile și o parte din ardei l-am înșirat mai devreme, preventiv și strângător ca o furnică, […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 12
  • Page 13
  • Page 14
  • Page 15
  • Page 16
  • Interim pages omitted …
  • Page 47
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Gogosi cu flori de salcam

Carnati si Carne la Garnita 6

Carnati si Carne la Garnita. Conservate in Untura

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare de curcan dreasă cu smântână

oua ochiuri pe pat de legume

Oua Ochiuri pe Pat de Legume

dulceaţa de morcov cu citrice

Dulceata de Morcovi. Aromata cu Citrice

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025