• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete simple

Oua coapte in cartofi

oua coapte in cartofi

Principesa Margareta a României recomandă această reţetă şi ideea mi-a plăcut având în vedere că am două fete şi ca orice părinte, sunt nevoit uneori, să fac tot felul de artificii în bucătatărie pentru a le stimula apetitul. Mi-a atras atenţia prezentarea principesei şi am zis să prepar aceste oua coapte şi să evaluam efectele:

Salata marocana de sfecla rosie

salata marocana de sfecla rosie

Cu toate că prezintă multiple calităţi nutriţionale, sfecla rosie este o leguma lipsita de traditie in bucataria romaneasca cu exceptia unor salate de sfeclă, a unui bors simplu românesc şi a unui borş ucrainian ce a prins şi la noi. Totuşi, in ultimi ani, a început să fie valorificată mai mult în bucătărie, fiind recomandată de nutritionisti pentru calitatile ei şi inclusa pe lista alimentelor medicament. Poate fi un ajutor important pentru sanatate in sezonul rece ( sfecla rosie se poate pastra bine iarna) şi este foarte recomandata pentru femeile insarcinate.

Pui cu usturoi si turte

pui cu usturoi

Pui cu usturoi si turtite calde, preparat taraneste cu un sos format din prajeala condimentata a puiului rumenit si usturoi, tocmai bun de intins in el cu turta calda. Mancare simpla, ce nu necesita iscusinta dar care te face sa te lingi pe degete. Se insoteste obligatoriu cu vin rosu usor.

Mancare de castraveti murati

mancare de castraveti murati

Oltenii practici au obiceiul de a face din muraturi prajeli si tocanite, ce vin cu inedit avand un aer de prospetime iarna si racoroase vara. In linia asta se incadreaza si aceasta mancare de castraveti murati aromata bine cu marar. Carnea poate fi de pui, porc , vita si chiar miel dar castravetii este obligatoriu sa fie din cei acriti la saramura ci nu in otet.

Platica pe pat de sare

platica in crusta de sare

Aceasta reteta de platica pe pat de sare se intalneste destul de des in Spania, unde se prepara sub un “munte de sare” diversi pesti, dar in principal platica si biban de mare. Acest fel de preparare este specific zonei mediteraneene de vest, fiind considerata de sorginte punica – punii fiind denumirea data de romani cartaginezilor.

Varza calita. Simpla si cu gust

varza calita

Face buna tovarasie cu postul dar cine-i cel ce nu aprecieaza varza calita langa un purcelus, langa o afumatura sau langa o pulpa rumena si zemoasa de curcan. O vad si azi pe mamaie la vatra de tina calind pe indelete la foc mic de vreascuri o tava mare cu varza rumena ce se intregea cu o mamaliga galbena, vartoasa pusa pe carpator si care-si astepta ata.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 42
  • Page 43
  • Page 44
  • Page 45
  • Page 46
  • Page 47
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Linte verde cu carnati afumati

salau cu rosii

Salau cu rosii. Pe cartofi si praz

Pulpa de porc si cartofi taranesti

Pulpa de porc cu cartofi taranesti

salata de porumb copt, rosii, castraveti si ardei

Salata de porumb copt, rosii si castraveti

Urzici cu Mamaliga Rumenita si Bacon Crocant

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025