• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu cartofi

Pulpa de ied pe cartofi. Frageda si aromata

August 4, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Această pulpa de ied pe cartofi am preparat-o cum nu se poate mai simplu, fără nici un fel de mix modern de ingrediente, căutând un gust primar și autentic, cât mai aproape de rusticitatea cuptorului țărănesc. Nu vreau să vă răpesc din timp cu laude aduse cărnii de ied, dar cred că, dacă i-am da mai mult credit, s-ar putea să ne fie mai bine în bucătărie și la masă, la fel cum cred și despre carnea de miel sau de iepure.

pulpa de ied pe cartofi 6

Ingrediente pulpa de ied pe cartofi

  • 1 pulpa de ied
  • 1,5 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • cimbru, piper, sare
  • ulei de măsline
  • 1 pahar cu apă

pulpa de ied pe cartofi 1

Curățăm cepele și le tăiem julien. Ungem tava cu ulei și formăm un pat de ceapă tăiată. Cartofii îi tăiem felii și îi punem într-un bol. Punem peste ei 2-3 linguri de ulei de măsline, o lingură de cimbru, un praf de piper și unul de sare. Îi amestecăm pentru a fi bine învăluiți de ulei și condimente. Cartofii astfel pregătiți îi punem în tavă peste ceapă, formând un pat.

Pulpa de ied o verificăm și grijim de surplusul de grăsimi, pielițe sau eventuale fire de păr. De asemenea, o ungem cu ulei și o masăm cu cimbru și puțin piper proaspăt măcinat. O înțepăm cu vârful cuțitului și o împănăm ici-colo cu usturoi. O așezăm pe cartofi și punem în tavă paharul cu apă. Iedul meu a fost foarte tânăr așa că pulpa nu este mare, caz în care ar fi fost dificil să se gătească pe cartofi, necesitând un timp mai mare de preparare și eventual marinare.

pulpa de ied pe cartofi 2

Băgăm tava în cuptorul încins și peste cca o jumătate de oră deschidem cuptorul și întoarcem pulpa de ied, să se rumenească bine și uniform. La final, carnea va fi rumenă, aromată și fragedă, iar cartofi parfumați și gustoși îi vor ține trena. Fiind fragedă, pulpa de ied se gătește foarte repede, inclusiv pe cartofi, și nu necesită neapărat o pregătire anterioară. În ochii mei, această carne este din multe puncte de vedere peste carnea de miel, intrând în topul preferințelor mele.

Să fiți bine!

pulpa de ied pe cartofi 7

Filed Under: Retete cu carne de miel si ied, Retete cu cartofi, Retete de mancaruri cu carne, Retete de Pasti, Retete din Oltenia, Retete la cuptor, Retete simple Tagged With: carne de ied, cartofi, cuptor

Pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi

March 27, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Sosul de roșii, ușor usturoiat și condimentat, este sosul meu preferat încă din copilărie sau, mai bine spus, din motive de copilărie. Obișnuia bunica să-mi facă plăcerea asta și m-am obișnuit cu acest sos, gustul său mai rustic rămânând pentru mine o constantă de bucurie culinară. Din punctul meu de vedere acestă mâncare nu se poate prepara mai simplu de atât și nici nu trebuie forțată prezența altor ingrediente, devreme ce parteneriatul dintre roșie și usturoi dă roade de mult timp în prea multe bucătării. Simplu preparate, aceste pulpe de pui cu sos de roșii echivalează cu o plăcere obținută facil, fără travaliu în bucătărie. Lângă ciocănelele de pui și sosul de roșii usturoiat, pofta mi-a dorit niște cartofi rumeni, crocanți la exterior și pufoși în interior.

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (6)

Necesar pulpe de pui cu sos de rosii

  • 6 pulpe (ciocanele) de pui
  • 1 cutie roșii cubulețe sau 1 kg roșii de grădină, bine coapte, decojite și tăiate cubulețe
  • 1 căpățână usturoi ( sau mai mult, după poftă)
  • 1 cană supă de pui
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit
  • 3-4 cartofi

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (8)

Preparare

Grijim ciocănelele și le rumenim bine pe toate părțile, într-o tigaie încinsă, cu două linguri de ulei. Tigaia să fie suficient de încăpătoare, pentru că în ea vom finaliza preparatul. Dăm pulpelor un praf de sare și unul de piper proaspăt zdrobit. După ce pulpele s-au prăjit, punem în tigaie roșiile și supa de pui. Pun supă pentru că vreau ca pulpele să se pătrundă bine, să bolborosească ușor sosul timp de 20-30 de minute, să se maturizeze gustul. Gustați roșiile și în caz că sunt prea acrișoare, adăugați puțin zahăr. Unele conserve de roșii cubulețe sunt bune, altele mai puțin bune. Roșiile și supa, vor “degresa” și încorpora prăjeala rezultată de la pulpe. Pentru a nu pierde acel gust, se folosește aceeași tigaie. După ce, la foc mic, sosul a scăzut, tăiem felii subțiri cățeii de usturoi și îi oferim sosului. Mai ținem 2-3 minute, tigaia pe aragaz, după care oprim focul. Gustăm și potrivim de sare. Punem capac pe tigaie și o lăsăm 5-10 minute, să se maturizeze gustul și să-și lase usturoiul toată aroma.

Cartofii îi curățăm și îi tăiem cuburi cu latura de 1,5-2 cm. Îi punem la fiert în apă cu sare, preț de cca. 10 minute, cât să se înmoaie, fără a se fărâma. Îi scoatem într-o strecurătoare, îi lăsăm să se scurgă și să se răcească puțin. Încingem ulei într-o tigaie și îi rumenim frumos. Vor fi puțin crocanți, dar pufoși în interior, asemeni cartofilor fondanți.

Să fiți bine!

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (2)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (1)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (3)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (4)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (7)

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu cartofi, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: cartofi, pulpe de pui, rosii, sos

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

February 6, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

După cum, la mai tot românul, place ciolanul afumat, tot așa îmi place și mie! Tradițional, cel mai adesea ciolanul se prepară cu fasole sau varză, mâncăruri ce se înscriu în ceaslovul de aur al bucătăriei noastre. Totuși, dând la o parte obiceiul străbunilor în ce privește pregătirea ciolanului, azi vreau să vă spun cum mai mănânc eu această afumătură, fără varză și fără fasole, doar cu cartofi fierți și un sos de hrean și muștar. Un asemenea ciolan afumat se prepară repejor, nu necesită abilități de virtuos al artei culinare și, de ce nu, este și prezentabil dacă vrei să ieși cu el în lume, cu diverse ocazii. Unde mai pui că pe lângă ciolan și cartof mai poți adăuga și alte bucate, după propria-ți plăcere, – măsline sau capere, castravete sau gogoșar acru, salată verde sau leurdă, ceapă verde sau ceapă roșie, etc -, atunci ai și o bază pe care imaginația poate să lucreze și să improvizeze. Una peste alta, cred că un ciolan afumat cu cartofi natur și sos de hrean poate să vă ofere ceva plăcere, cu condiția să-l încercați.

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (10)

Necesar ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 1 kg cartofi roșii
  • 200 smântână
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură de hrean în oțet  sau hrean proaspăt
  • sare, piper, foi de dafin, fulgi de paprika
  • pătrunjel verde

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (16)

Preparare

Grijim ciolanul afumat și îl punem la fiert într-un vas, cu câteva boabe de piper și 2-3 foi de dafin. Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe cât o îmbucătură, și îi punem la fiert cu un praf de sare. Este bine să fie cartofi roșii pentru că sunt mai puțin făinoși și ca atare, mai puțin sfărâmicioși.

Într-un bol punem o lingură de muștar mai de calitate – mie îmi place cel care conține bobițe de muștar întregi -, o linguriță de hrean în oțet și smântâna. Amestecăm să se omogenizeze. Dacă nu aveți hrean în oțet, se poate folosi hrean proaspăt ras și adăugați suplimentar, la sos, o linguriță de oțet. 

Tăiem felii ciolanul fiert sau, dacă preferăm franjuri. Cartofii fierți calzi îi punem pe un platou sau pe o farfurie largă și peste ei presărăm pătrunjel verde tocat. Peste cartofi punem uniform, cu o lingură, sos de hrean cu smântână. Așezăm bucățile de ciolan afumat peste cartofi și pe deasupra presărăm fulgi de paprika, iute sau nu, după cum dorește fiecare. Bineînțeles că fiecare poate pregăti platoul după cum dorește, nu trebuie procedat neapărat cum am făcut eu. De ex., cartofii pot fi așezați pe frunze de salată verde iar pe deasupra poate fi presărată ceapă verde tocată. Ideea este că, combinația de ciolan afumat cu cartofi natur, este foarte bună și poate fi valorificată în diverse rețete.

Să fiți bine!

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (7)

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (4)

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (6)

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (8)

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (13)

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean - www.papamond. ro (12)

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de porc, Retete cu cartofi, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu carne, Retete de salate, Retete din Muntenia, Retete rapide, Retete simple Tagged With: cartofi, ciolan afumat, hrean, mustar, smantana

Piure de legume cu costite de porc prajite

January 24, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Piure de legume cu costite de porc prăjite este una din opțiunile mele în ce privește bucatele alese să aducă, în acest sfârșit de săptămână, o participare culinară gustoasă la traiul nostru de weekend. Realizat de cele mai multe ori prin adăugarea unor rădăcinoase la cartofi, piureul de legume este mai dulce decât cel de cartofi și ceva mai aromat. Bineînțeles că pot fi adăugate și alte legume pe lângă rădăcinoase. Este o soluție foarte bună pentru a valorifica, de exemplu, legumele fierte, rezultate atunci când preparăm supă. In genere, piureul de legume este mai îndrăgit ca participare rustică în farfurie, așa că, parerea mea, nu vă alocați timp să-l lucrați cu blenderul și să-l treceți prin sită fină. Zdrobiți legumele cu furculița și frecați-le oleacă cu strămoșeasca lingură de lemn. Drept întregire gustoasă pentru acest piure, puteți încerca orice carne de vietate comestibilă fie că este zburătoare, terestră sau acvatică. Dacă în perioada sărbătorilor ce tocmai au trecut nu prea m-am însoțit în bucătărie cu purcelul fript, copt sau prăjit, ei bine, această scurtă perioadă în care m-am manifestat lingav a trecut, și azi încerc lângă piureul de legume o costiță rumenă și puțin crocantă. Costița, în cazul de față, este bine să fie preparată la tigaie, să se prăjească bine și să lase în tigaie aceea grăsime – sos – prăjeală în care, sper să nu vorbesc cu păcat, unii întingeam sau mai întingem cu miez de pâine țărănească sau cu turtă caldă. Pentru stimularea apetitului porția de piure de legume cu costite de porc prajite poate reclama prezența unor murături dintre cele mai diverse.

piure de legume cu costite de porc prajite - www.papamond. ro (9)

Necesar piure de legume cu costite de porc prăjite

  • costițe, după câtă poftă și meseni îs prezenți
  • 3 cartofi – cca 500 gr
  • 1 morcov mare
  • 1 bucată țelină ceva mai mare ca pumnul unei domnișoare
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • o ceșcuță de lapte
  • 2-3 foi de dafin, piper, sare, nucșoară

piure de legume cu costite de porc prajite - www.papamond. ro (12)

Preparare

1. Curățăm cartofii, îi tăiem sferturi și îi punem într-o oală, acoperiți cu apă. Curățăm morcovul și țelina, le tăiem bucăți și le punem în oală, alături de cartofi. Adăugăm un praf de sare și 2-3 foi de dafin și le lăsăm să fiarbă. Le încercăm cu furculița și când sunt fierte le scoatem cu paleta într-un bol.

piure de legume cu costite de porc prajite - www.papamond. ro (2)

2. Le lăsăm și ne îndeletnicim cu curățatul și tăiatul mărunt al cepei. Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei și punem ceapa la călit. Morcovul și țelina, ce între timp s-au mai răcit, le tăiem mai mărunt și le punem peste ceapă, în tigaia încinsă. Adăugăm un praf de piper proaspăt măcinat și puțină sare. Curățăm cățeii de usturoi, îi tocăm mărunt din cuțit și îi punem peste călitură, să dea aromă. Nu trebuie să lăsăm ca ceapa să se caramelizeze ci este suficient să devină sticloasă, să se înmoaie.

piure de legume cu costite de porc prajite - www.papamond. ro (3)

3. Punem peste cartofii fierți legumele călite și le pasăm cât de bine cu furculița. Dacă doriți și preferați să obțineți un piure fin, bineînțeles că puteți folosi blenderul. Fiecare procedează după cum poftește. Eu prefer acest piure mai puțin fin. După ce am pasat legumele adăugăm puțin lapte călduț și frecăm oleacă piureul, cu lingura de lemn, până se leagă bine. Adăugăm untul și mai amestecăm odată să se încorporeze bine. La final, dacă apreciem, aromăm cu puțină nucșoară.

piure de legume cu costite de porc prajite - www.papamond. ro (5)

4. În timp cât am preparat piureul costițele grijite și finisate sau rumenit cum trebuie în tigaie. Când servim meseni, putem aroma cu ceva verdeață, putem toca deasupra puțină ceapă verde sau putem alătura o murătură sau o salată verde.

Să fiți bine!

piure de legume cu costite de porc prajite - www.papamond. ro (8)

piure de legume cu costite de porc prajite - www.papamond. ro (10)

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de porc, Retete cu cartofi, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: costite de porc, piure de legume

Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei

October 24, 2014 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Plăcut la cuptor sau în diverse dulcegării, în vreme de toamnă, când dă bruma, dovleacul își poate face un rost și în mâncăruri, fiind o curcubitacee suficient de versatilă încât să vină cu gust și vitamină atât în supe ușoare cât și în lucrări culinare mai laborioase. Este drept că repetiția naște și în gust rutină și o anumită obișnuință, așa că, din punctul meu de vedere, în mâncăruri, dovleacul vine cu un gust care trebuie cultivat, care trebuie să-și găsească un loc al lui în paleta de preferințe. Obișnuiți mai mult cu personalitatea lui dulce, i-am rezervat un rol ca atare, probabil oarecum nestimulați de necesități în ai rotunji rostul. Chiar dacă rețetele sunt vechi, internetul a făcut mai populare și a supus atenției ba o supă cremă, ba un piure de dovleac. După gustul meu, unele preparate îmi plac, altele nu, unele se promovează singure, prin gust, arome, aspect și propietăți, altele sunt aduse în față de trend și prețiozitate. În mod firesc, trebuie să încercăm să-l introducem în combinații care treptat să se maturizeze în rețete, care să reușească să împlinească pofte și gusturi cât mai multe și variate, care să întrunească sufragiile a cât mai multor bucătari cu inițiativă și meseni cu dorință. De ce spun asta? – Că doar nu am găsit nectarul zeilor în dovleacul nostru – O spun pentru că toamna îl avem din plin în piețe și magazine, pentru că este rod gustos prezent în grădinile multor lelițe și pentru că tot ce ne dă grădina noastră nu poate fi decât sănătos și bine venit. Așă că încercăm să-l gătim, de data asta în combinație cu cartofi și dovlecei, drept pat gustos pentru coaste de miel la cuptor.

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (9)

Necesar coaste de miel la cuptor cu dovleac si cartofi

  • 1 kg coaste de miel
  • 1 dovleac plăcintar potrivit
  • 3-4 cartofi
  • 1 dovlecel
  • boia, piper, sare, cimbru, fulgi de ardei
  • ulei pentru prăjit și de măsline

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (18)

Preparare

1. Într-un bol amestecăm o lingură cu boia și câte o linguriță de piper proaspăt măcinat, cimbru uscat și sare mare. Amestecăm aceste condimente și cu acest amestec frecăm bine coastele de miel pe toate părțile. Le lăsăm să stea zece minute. Încingem o tigaie cu puțin ulei și rumenim bine coastele.

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (1)

2. Curățăm dovleacul de coajă, îl înjumătățim și înlăturăm semințele după care îl tăiem cuburi, bucăți, de 1,5-2 cm, cât o îmbucătură. La fel, curățim și tăiem cartofii. Dovlecelul, tânăr și proaspăt, îl tăiem cuburi fără ai înlătura coaja.

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (3)

3. Bucățile de dovleac, cartofi și dovlecel le punem într-o tava, asemeni unui pat. Peste ele punem 2-3 linguri de ulei de măsline, presărăm sare, puțin piper, cimbru cât ei între trei degete și o lingură cu fulgi de ardei ( fulgii de ardeii îi puteți face și dintr-un ardei uscat, mărunțindu-l cu cuțitul – chiar este mai aromat). Amestecăm ușor cuburile cu o lingură, să se învelească bine în ulei și condimente.

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (4)

4. Așezăm militărește (adică ordonat) în tavă, coastele de miel rumenite, pe patul din dovleac, cartofi și dovlecel.

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (6)

Dăm tava la cuptor pentru cca 45 de minute, până ce toate-s rumene și îmbujorate. Combinația asta de barabule cu bostan cu coaste fragede de miel merge bine cu murătura ce tocmai s-a împlinit la gust.

Să fiți bine!

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (11)

Reteta de Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei - www.papamond.ro  (12)

Filed Under: Bucataria europeana, Categorii retete, Retete cu carne de miel si ied, Retete cu cartofi, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor Tagged With: cartofi, coaste de miel, dovleac, dovlecei, miel

Osso Buco cu Hrean si Mamaliga cu Cartofi

October 3, 2014 by Ovidiu Slavulete 4 Comments

Osso Buco este o mâncare milaneză, cu tradiție în bucătaria italiana, al cărei gust pe deplin delicios se bazează pe gătirea înceată a rasolului de vită, secționat cu os cu măduvă. Acest “os cu gaură” – asta e traducerea – se acompaniează tradițional cu risotto alla milanese – risotto cu sofran – și se mănâncă, pentru echilibrarea gustului mai dulce, cu gremolata – o mixură de usturoi, pătrunjel și coajă de lămâie rasă. Deontologii bucătăriei afirmă că decuplarea uneia din cele trei componente: rasol, risotto sau gremolata anulează porția de Osso Buco din farfurie. Totuși, pentru a nu lua totul de-a gata de la italieni, depășim conservatorismul și cu spirit de inițiativă înlocuim risotto cu mămăligă cu cartofi și gremolata cu hrean sau sos de hrean cu smântână. Rețeta clasică este foarte prezentă pe net, așa că, pentru a nu ne plictisi alergând după același os, fie el și cu gaură și cu măduvă, introducem, pentru efervescență, puțin stimul culinar românesc.

osso buco - www.papamond.ro (11)

Necesar Osso Buco

  • rasol de vită cu os, feliat
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mai mare
  • 2 tije de țelină
  • 2-3 roșii mai mari, coapte bine sau roșii cuburi de conservă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 pahar de vin roșu sau alb, sec
  • supă de vită, pui sau legume
  • 2 foi de dafin, 2 frunze de salvie, piper, cimbru, sare
  • făină
  • o lingură de unt
  • ulei

Pentru mămăligă cu cartofi

  • 500 gr mălai
  • 2-3 cartofi mari
  • sare, ulei

osso buco - www.papamond.ro (10)

Preparare

1. Tăvălim bine rasolul de vită prin făina amestecată în prealabil cu un praf de sare și unul de piper.

osso buco - www.papamond.ro

Încingem ulei într-o cratiță și rumenim carnea pe toate părțile. Eu am preparat 0 bucată de rasol mai mare. Se pot prepara două sau chiar patru bucăți de rasol de vită secționate din partea superioară a piciorului de vițel. După ce s-a rumenit carnea o scoatem pe o farfurie, o lăsăm deoparte și trecem la faza următoare.

osso buco - www.papamond.ro (2)

2. Curățăm și tăiem ceapa, morcovul și tijele de țelină. Zdrobim sau tăiem felii cățeii de usturoi. În cratița în care am rumenit carnea, rumenim legumele tăiate timp de 2-3 minute până se înmoaie sumar. Nu rebuie pierdută prăjeala ce a rămas după rumenirea cărnii. Este importantă pentru contribuția sa la gust. 

osso buco - www.papamond.ro (3)

3. Adăugăm paharul cu vin, foi de dafin, salvie, piper, 2 crenguțe de cimbru frecate în mână. Așezăm bucata de rasol în mijlocul cratiței și lăsăm să fiarbă cât să se evapore puțin din vin. Adăugăm supă fierbinte de legume, vită sau pui, acoperind carnea.

osso buco - www.papamond.ro (4)

4. Punem capac cratiței și o dăm la cuptor pentru cca 1 oră. După o oră o scoatem și adăugăm roșiile decojite și tăiate cubulețe. Reintroducem cratița la cuptor și o lăsăm până scade bine. Toată treaba poate dura pâna la două ore. La 30-45 de minute întoarcem cu grijă bucata de rasol.

osso buco - www.papamond.ro (6)

5. La final adăugăm untul în cratiță, oprim cuptorul dar lăsăm cratița în interior să se păstreze caldă până ce preparăm mămăliga. Fierbem cei trei cartofi și îi facem piure. Pregătim o mămăligă clasică, mai moale și când este fiartă, adăugăm piureul de cartofi. Amestecăm bine, gustăm și potrivim de sare, dacă este cazul.

osso buco - www.papamond.ro (7)

6. Așezăm mămăliga pe farfurie și în mijloc așezăm rasolul nostru. Peste toată lucrarea putem presăra hrean preparat cu oțet sau același hrean în oțet îl putem prepara cu smântână. Hreanul se potrivește excelent cu Osso Buco și vă asigur că este un deliciu.

Să fiți bine!

osso buco - www.papamond.ro (9)

osso buco - www.papamond.ro (12)

Filed Under: Bucataria europeana, Categorii retete, Retete cu carne de vita, Retete cu cartofi, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor Tagged With: hrean, mamaliga, rasol de vita

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Interim pages omitted …
  • Page 9
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate