• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu fasole

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar

August 25, 2016 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Cred că mâncarea de fasole verde cu rosii este cea mai simplă şi rapidă modalitatea de a fructifica fasolea verde fără a pierde nimic din bucuria gustului oferită de acestă legumă. Această potrivită asociere de fasole verde si rosii este una din preferatele mele în special primăvara, atunci când fasolea verde apare în pieţe, şi toamna, la a doua recoltă a grădinarilor. Anul acesta, nu am apelat la grădinari sau supermarket, deoarece am avut plantată, pe ogorul familie, atât tradiţionala fasole oloagă, cât şi o fasole verde cu teci lungi, adică deloc oloagă. Aceste teci lungi au participat la mâncarea mea de fasole verde cu rosii. Deşi am mai mâncat felul asta de fasole pastai, este prima dată când o am din grădina familiei, drept pentru care vă pot spune (pentru cei care au posibilitatea să planteze) că este foarte productivă, face flori şi teci până toamna târziu şi are mania căţăratului peste tot. Ca gust, această fasole verde lungă mi se pare ceva mai dulce şi mai fragedă, şi nu prea face aţe.

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar (7)

Ingrediente necesare fasole verde cu rosii:

  • 500 gr fasole verde
  • 3 roşii bine coapte (sau bulion sau roşii cuburi la conservă)
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură mică pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar (2)

Spălăm fasolea, înlăturăm capetele şi o tăiem în bucăţi de 4-5 cm. Atunci când cumpărăm fasole verde trebuie să o verificăm dacă este proaspătă şi să nu aibă aţe (să fie bătrână). Acest lucru se face simplu prin ruperea unei teci între degete. Dacă se rupe uşor, prin îndoire, este fragedă, dacă doar se îndoaie este cam pălită.

Într-un vas micuţ încălzim apă. Crestăm roşiile în cruce şi le scufundăm câteva secunde în apă fierbinte. Le lăsăm să se răcească 1-2 minute şi le înlăturăm coaja. Le tăiem cubuleţe şi le punem într-un bol.

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar (3)

Tocăm mărunt ceapa şi o călim într-o tigaie sau cratiţă cu 2 linguri de ulei încins. Dăm un praf de sare peste ceapă, să se înmoaie fără a se rumeni. După ce ceapa devine sticloasă, adăugăm fasolea teci tăiată bucăţi. Amestecăm pentru ca uleiul fierbinte să îmbrace fasolea verde, mai lăsăm 2 minut pe foc mic şi adăugăm roşiile din bol. Adăugăm o ceaşcuţă de apă şi lăsăm să înceapă fierberea.

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar (5)

Curăţăm usturoiul, mărunţim căţeii cu cuţitul şi îi punem în mâncare. Spălăm legătura de mărar şi o punem aşa întreagă, nedesfăcută, în mâncare. Prin fierbere, mărarul îşi va lăsa aroma bogată. mai completăm cu o ceaşcă de apă şi lăsăm să fiarbă încet cca 30 de minute. Timpul de gătire depinde de tinereţea şi prospeţimea tecilor de fasole, aşa că după cca 30 de minute verificăm dacă fasolea verde a fiert, dacă mai trebuie apă sau nu. Pastăile nu trebuie fierte excesiv, până se sfarmă ci, în final, trebuie să-şi păstreze din fermitate.

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar (6)

Când mâncarea de fasole verde cu rosii a scăzut (fiecare alege cât de mult sos doreşte şi o lasă să scadă ca atare) şi tecile au fiert, înlăturăm legătura de mărar şi potrivim după gust, cu sare şi piper. Dacă doriţi ca mărarul să râmână în mâncare, îl tocaţi şi puneţi odată cu usturoiul. După ce am oprit focul, mărunţim pătrunjelul verde şi aromăm mâncarea. Această simplă dar gustoasă mâncare de fasole verde cu rosii poate fi servită la masă atât caldă cât şi rece, la temperatura camerei. Iubitori de arome şi condimente pot încerca să lucreze şi cu cimbru, paprika sau chiar oregano.

Să fiţi bine!

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar (10)

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar (8)

Filed Under: Retete cu fasole, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu legume fara carne, Retete din Muntenia, Retete din Oltenia, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple Tagged With: fasole păstăi, fasole teci, fasole verde, marar, rosii

Fasole cu Masline si Piept de Porc Crocant

July 9, 2016 by Ovidiu Slavulete 1 Comment

Pentru a depăşii cadrul trasat de tradiţionalele reţete de iahnie de fasole şi fasole bătută, azi am încercat o asociere între măsline şi fasole obţinând o mâncare care, sper eu, prezintă suficientă atractivitate pentru a vă determina să o încercaţi. Dacă rezultatul nu ar fi fost edificator şi satisfăcător de poftă şi gust cu siguranţă că nu v-aş provoca la o porţie de fasole cu masline. Pentru ai da un plus de valoare şi prestanţă am apelat la contribuţia gustoasă şi rumenă a unor bucăţi crocante de piept de porc.

Fasole cu Masline si Piept de Porc (7)

Ingrediente necesare fasole cu masline si piept de porc

  • 500 gr fasole uscată sau din conservă
  • 200 gr măsline negre, rondele, fără sâmburi
  • 1 felie piept de porc – cca 200 gr
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 roşie coaptă bine
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute – opţional
  • sare, piper, boia
  • ulei de măsline

Fasole cu Masline si Piept de Porc (9)

Lăsăm fasolea de cu seara sau cel puţin 2-3 ore (depinde cât este de uscată), în apă rece, să se înmoaie. O punem la fiert şi după primele clocote îi schimbăm apa. Fierbem bine fasolea în a două apa până ce aceasta se poate pasa uşor. Când fasolea este aproape fiartă adăugăm în fiertură cei doi morcovi. Fasolea fiartă o condimentăm şi aromăm cu usturoiul zdrobit, cu piper, boia (sau fulgi de paprika) şi sare şi o pasăm. Eu o prefer pasată ceva mai rustic, adică nu foarte fin, drept pentru care nu folosesc robotul ci apelez la tel. Amestecăm bine cu telul şi adăugăm 3 linguri ulei de măsline să îi creştem cremozitatea şi să îi potenţăm gustul. Cand este gata adăugăm măslinele negre rondele şi amestecăm. Păstrăm câteva măsline pentru ornat. În final gustăm şi potrivim de sare.

Fasole cu Masline si Piept de Porc (1)

Încingem o tigaie cu o lingură de ulei şi prăjim pipetul de porc tăiat cubuleţe. Asezonăm carnea cu sare şi piper. După ce carnea s-a prăjit şi rumenit bine o scoatem pe o farfurie.

Fasole cu Masline si Piept de Porc (2)

Curăţăm şi tăiem ceapa fideluţă. În tigaia în care am prăjit pieptul de porc călim ceapa fideluţă. Adăugăm roşia decojită şi tăiată cubuleţe şi o linguriţă rasă de boia. Putem folosi în schimbul roşiei,  bulion sau pasta de roşii. Dăm un praf de sare şi călim până se înmoaie bine ceapa şi scade sucul lăsat de roşie.

Fasole cu Masline si Piept de Porc (3)

Când servim, pe fiecare porţie de fasole cu masline, adăugăm 2-3 linguri de sos dulce de ceapă. Însoţim fiecare porţie cu piept de porc rumen şi crocant. Ornăm cu măsline şi eventual, cu rondele de ardei iute sau mai puţin iute, după preferinţă.

Să fiţi bine!

Fasole cu Masline si Piept de Porc (4)

Fasole cu Masline si Piept de Porc (6)

Fasole cu Masline si Piept de Porc (8)

Filed Under: Retete cu carne de porc, Retete cu fasole, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: fasole, fasole batuta, iahnie de fasole, masline, piept de porc, porc

Carne de Iepure cu Fasole Rosie Picanta

June 8, 2016 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Chiar dacă asocierea dintre fasolea roşie şi carne de iepure pare inedită, ea nu are caracter de noutate, fiind destul de populară în America de Sud, acolo unde fasolea ocupă, prin tradiţie, loc de frunte în meniu. În bucătăria noastră, iepurele este distribuit, în genere, în rolul de friptură, de cele mai multe ori însoţită de un sos. Prezenţa sosului este considerată necesară din cauza faptului că iepurele, vietate mai neastâmpărată, are puţină grăsime. Dacă se va întâmpla să vă iese un iepure în faţa portofelului, vă îndemn ca ceva carne de iepure, o treime este suficientă, să o aşezaţi pe fasole roşie pentru că, zic eu, nu veţi avea parte de dezamăgire la masă.

Carne de Iepure cu Fasole Rosie (8)

Ingrediente carne de iepure cu fasole roşie:

  • 500 gr carne de iepure – pulpe, muşchi, gât
  • 2 conserve de 400 gr fasole roşie
  • 1 ceapă
  • 3 roşii
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel verde
  • piper, boia de ardei, sare
  • ulei

Carne de Iepure cu Fasole Rosie (3)

Porţionăm carnea de iepure şi o curăţăm bine, înlăturând firele de păr şi alte resturi. Deşi nu este obligatoriu pentru iepurele de casă, eu am ţinut carne la baiţ pentru o noapte, în special pentru ai potenţa gustul. Baiţul l-am format din usturoi, piper, sare, boia de ardei, cimbru, ardei iute, vin roşu şi ulei. Cu acest amestec am frecat bine bucăţile de carne. Le-am lăsat într-o oală acoperită, peste noapte, la frigider.

Carne de Iepure cu Fasole Rosie (4)

Încingem o tigaie cu puţin ulei şi prăjim carnea de iepure până se rumeneşte bine pe toate părţile. Carnea prăjită o scoatem din tigaie pe o farfurie. În resturile de la prăjire şi uleiul rămas în tigaie călim ceapa tocată mărunt. Adăugăm roşiile tăiate cubuleţe, câteva rondele de ardei iute şi un praf de sare, unul de piper şi unul de boia. După ce roşiile şi-au lăsat sucul şi gustul – cca 5 minute – adăugăm fasolea roşie şi amestecăm.

Carne de Iepure cu Fasole Rosie (5)

Aşezăm carnea de iepure prăjită pe fasole şi adăugăm două polonice de supă de legume sau apă, atât căt să nu acoperim în întregime carnea. Dăm focul cât de mic şi lăsăm să fiarbă uşor până scade suficient. Gustăm şi potrivim gustul după cum ne place, cu mai multă sare, piper sau ardei iute. După mine, mîncarea asta este mai bună dacă este bine condimentată şi dacă ardeiul iute îşi face simţită prezenţa. La final aromăm cu pătrunjel verde proaspăt.

Carne de Iepure cu Fasole Rosie (6)

După cum se observă, reţeta nu presupune nimic special ca tehnică de preparare, specială find doar asocierea dintre fasole şi carne de iepure. Dacă avem ceva carne de iepure, este bine să mai ieşim din rutina fripturii calsice de iepure şi să încercăm şi alte combinaţii, aceasta mâncare cu fasole roşie fiind o posibilă variantă gustoasă şi săţioasă.

Să fiţi bine!

Carne de Iepure cu Fasole Rosie (2)

Filed Under: Bucataria americana, Retete cu fasole, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: ardei iute, fasole, iahnie, iepure, rosii

Salata consistenta de fasole si patrunjel

January 18, 2015 by Ovidiu Slavulete 1 Comment

În această rețetă am combinat salata de pătrunjel cu cea de fasole, alăturând consistenței oferite de fasole, energia și vitaminele date de pătrunjel. Este o salată ceva mai aspră datorită pătrunjelului abundent, aromat mai abundent și tonifiant. Pătrunjelul proaspăt este foarte revigorant și sănătos, salata rezultată din această verzitură fiind în topul celor mai sănătoase salate. Dacă ai perioade în care te simți mai obosit sau slăbit, completează meniul cu salată de pătrunjel și o să te ajute. Fasolea albă vine cu fibre și cu …ceapă roșie,  iar roșiile dau al lor suc, frăgezime și mai multă prospețime.

salata consistenta de patrunjel si fasole boabe - www.papamond. ro (4)

Necesar salata consistenta de fasole si patrunjel

  • 1 conservă de fasole boabe sau 200-300 gr fasole fiartă
  • 3 legături de pătrunjel
  • 2 ceapă roșie
  • 1 roșie
  • ulei de măsline, oțet sau lămâie, sare, piper

salata consistenta de patrunjel si fasole boabe - www.papamond. ro (1)

Preparare

Spălăm pătrunjelul și îl tăiem fără exces de zel, adică nu prea mărunt. Ceapa o tăiem julien, cât de fin se poate. Roșia o tăiem cubulețe. Le punem pe toate într-un bol și adăugăm și fasolea boabe.

Într-un bol punem 4-5 linguri de ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, piper proaspăt măcinat și sare mare cât iei între trei degete. Amestecăm cu o furculiță până se omogenizează dressing-ul și devine suspensie. Dacă mai dorim arome suplimentare se mai poate adăuga de ex. oregano.

salata consistenta de patrunjel si fasole boabe - www.papamond. ro (2)

Punem dressing-ul peste salată și amestecăm ușor cu două linguri. Lăsăm salata să se odihnească 5-10 minute înainte de a o servi la masă. Cum orice mâncare este lăsată, după preparare, ceva timp să se maturizeze gustul și aroma, și salatele necesită câteva minute să se rotunjească în gust.

Salata asta merge lângă o carne suculent preparată dar și mâncată simplu, doar cu pâine.

Să fiți bine!

salata consistenta de patrunjel si fasole boabe- www.papamond. ro (5)

Filed Under: Bucataria americana, Categorii retete, Retete cu fasole, Retete de salate, Retete ieftine, Retete simple Tagged With: fasole, patrunjel, rosii, salata

Fasole Prajita cu Carnati Proaspeti. Servita in Lipie

October 8, 2014 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Mai devreme ca în alți ani, în toamna asta, primele ghirlande cu feluriți ardei sunt deja gata, adică s-a uscat ardeiul înșirat pe ață, atât cel de raci cât și cel mic și iute foc. Anul acesta am crescut proviziile și o parte din ardei l-am înșirat mai devreme, preventiv și strângător ca o furnică, pentru că intenționez să-mi prepar o cantitate suficientă de boia autentică. Parfumul rustic al unui ardei uscat copt scoate orice ciorbă din anonimat și primenește o fasole prajita pentru orice scenă culinară. Tocmai amintirea cu parfum a ciuștii coapte mi-a trezit pofta de fasole prajita cu cârnați proaspeți, cu ceva sos în care să înmoi ardeiul copt, să-și aducă prinosul de gust și aromă și să te întoarcă în timp, la masa joasă, cu trei picioare, a bunicilor. Iar dacă la fasolea asta adaugi și ultimele roșii micuțe, din cele mai dulci, rămase pe vrejul lăsat fără putere de sosirea toamnei, rumenite oleacă pe grill pentru a le primenii cu aromă, ei bine, ideea de fasole prajita ar căpăta alte valențe. Și după ce ai dus treaba până la capăt, tai o lipie sau o pâine rotundă, de brutărie respectabilă, scoți miezul și o chivernisești cu fasole prajita și cârnați și-i dai parfum de ciușcă coaptă. Să vezi atunci ce minune de rost ar căpăta o simplă fasole prajita!

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (13)

Necesar fasole prajita cu carnati, servita in lipie

  • 500 gr fasole fiartă sau 2 cutii de fasole de 250 gr
  • 300 gr carnați proaspeți
  • 2 cepe
  • 15-20 roșii cherry
  • 2 roșii coapte, zemoase
  • 2-3 crenguțe de cimbru, piper, sare
  • 3-4 ciuști, ardei uscat – iute sau neiute, mai mare sau micuț, la alegere
  • ulei
  • 2 lipii

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (8)

Preparare

1. Vom coace puțin roșiile cherry pe grill pentru a participa cu un gust distinct de cel al roșiei simple. După cum știți roșia coaptă pe grătar are un cu totul alt gust ( și mai ales aromă) fața de roșia simplă, tocată cubulețe și pusă în mâncare. Eu am combinat roșiile coapte cu cele proaspete.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (1)

2. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. O călim sumar într-o tigaie mai mare sau cratiță, dăm un praf de piper și unul de sare și aromăm cu 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau cimbru uscat. Adăugăm roșiile cherry coapte în prealabil pe grill.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (19)

3. Decojim roșiile mari, le mărunțim cubulețe și le adăugăm în cratiță. Lăsăm la foc mic, să bolborosească 5 minute să-și lase sucul.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (3)

4. Desfacem conservele de fasole și le punem în cratiță, inclusiv cu zeama din cutie. Îmi place uneori să combin fasolea roșie cu cea albă, așa cum am procedat și acum. Amestecăm și lăsăm în continuare focul mic. Apreciem cât de zemoasă este mâncarea având în vedere că ne dorim și ceva sos. Dacă nu este suficient, adăugăm o ceșcuță cu apă.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (20)

5. Tăiem cârnații în bucăți rezonabile și îi rumenim pe grill.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (5)

După ce sa-au rumenit îi punem în cratiță, în fasole, să fiarbă împreună 3-4 minute, să se armonizeze, să lase gust și aromă în mâncare. Gustăm și verificăm stadiul în care se află mâncarea și potrivim eventual de sare.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (6)

6. Tăiem “capacul” la lipie și scoatem miezul, având grijă să nu o rupem sau găurim.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (7)

Coacem pe flacăra aragazului sau pe grill ardeii uscați. Putem să-i punem pe final, în fasole sau după ce punem fasolea în lipie. Punem fasolea prajita în lipie, cârnații îi arânjăm deasupra împreună cu ardeiul copt.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (12)

Lipie va absorbi încet din sos (pentru acest lucru este bine să preparăm această fasole cu sos) și va deveni un tot delicios.

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (11)

Știu că este plin netul de rețete cu fasole, inclusiv eu am mai multe pe Papamond, dar nu m-am putut abține să nu scriu, gândindu-mă la ce poftă am avut de fasole. Așa că, poate vă fac poftă și vă dă ghes inima să vă apucați de lucrarea asta simplă și delicioasă.

Să fiți bine!

fasole prajita servita in lipie www.papamond.ro (17)

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de porc, Retete cu fasole, Retete de mancaruri cu carne, Retete din Ardeal, Retete din Banat, Retete din Muntenia, Retete simple Tagged With: carnati, ciusca coapta, fasole, lipie, rosii cherry

Fasole Lata cu Pui de Tara. Aromata cu Marar

June 24, 2014 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Pofticios din fire şi vulnerabil la leguma ţărănească proaspătă, azi, în piaţă, am fost ispitit cu o fasole lata fragedă, ce plesnea de prospeţime când o rupeai între degete. Cum o găină de ţară era programată pentru supă, ispita a bine primită pentru felul doi: o mâncare de fasole lata proaspătă, cu sos de roşii, usturoiată şi parfumată cu mărar. După ce găina a fost bază pentru supă, am împreunat pulpele, pieptul şi aripile cu fasolea lată, rezultând un gust şi o aromă, ce sper să răzbată din fotografii şi să vă îndemne la cratiţă.

Fasole lata cu carne de pui 16

Necesar fasole lata cu pui

  • 3-4 pulpe de pui sau părţile cărnoase dintr-o găină, dacă situaţia este similară cu a mea
  • max 1 kg de fasole lata
  • 3 roşii cărnoase şi coapte
  • 2 cepe
  • 1 căpăţănă de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • piper, sare
  • ulei

Fasole lata cu carne de pui 15

Preparare

1. Spălăm bine fasolea lată şi îi tăiem capetele. Pentru că de obicei este mai lungă (sunt şi soiuri cu teaca scurtă) o tăiem jumătăţi sau sferturi, după cum place fiecăruia. Când se cumpăra, fasolea teci se verifică să nu fie bătrână şi să nu aibă cumva aţe. Când este proaspătă nu este prea elastică ci se rupe între degete cu o uşoară pocnitură. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.

Fasole lata cu carne de pui 1

2. Grijim carnea de pui, o spălăm şi eventual tăiem pulpele întregi în două bucăţi. Încingem o tigaie şi rumenim pulpele pe ambele părţi. Dacă avem pasăre de ţară, carnea trebuie fiartă înainte pentru că, altfel, va fi tare. După cum am spus, carnea folosită de mine a contribuit la supă. După ce rumenim pulpele, le lăsăm deoparte, să aştepte, într-o farfurie.

3. În uleiul în care am călit carnea punem cele două cepe, tocate mărunt. Nu pierdem acel ulei pentru că este plin de gust. Dăm un praf de piper proaspăt măcinat, să-l ia uleiul încins şi să-i valorifice aroma. Dăm şi un praf de sare.

Fasole lata cu carne de pui 2

4. Decojim (le scufundăm în apă fierbinte, eventual în cea în care fierbem tecile de fasole) roşiile şi le tăiem felii. Eu am ales să le tai felii şi nu cubuleţe pentru că am vrut să simt, cât de cât, în mâncare textura roşiei. După ce ceapa a devenit sticloasă adăugăm şi roşiile. Amestecăm şi lăsăm două minute să lase roşiile zeamă.

Fasole lata cu carne de pui 3

5. Fasolea lată nu o fierbem excesiv ci cât să se înmoaie mediu şi să-şi păstreze fermitatea. Adăugăm fasolea lată fiartă peste sosul format. Amestecăm şi punem jumătate din legătura de mărar tocată.

Fasole lata cu carne de pui 5

6. Aşezăm carnea rumenită peste fasolea teci şi punem două polonice de supă sau din zeama în care a fiert fasolea. Punem un capac şi lăsăm să mai fiarbă încet până scade şi se formează sosul, mai subţire sau mai gros, după cum ne convine.

Fasole lata cu carne de pui 6

7. Curăţăm căpăţâna de usturoi, zdrobim căţeii, îi frecăm cu puţină sare şi preparăm cu puţină apă un mujdei simplu. Usturoiul este din cel românesc, nou, fără multă vlagă. Pentru asta am pus o căpăţână. Fiecare poate pune după cum ştie că mănâncă de usturoiat. Când mâncarea este scăzută adăugăm mujdeiul şi mai ţinem 2 minute la foc mic.

Fasole lata cu carne de pui 7

Oprim focul şi aromăm cu restul de mărar tocat.  Punem capac pe cratiţă şi lăsăm 10 minute să se odihnească.

Să fiţi bine!

Fasole lata cu carne de pui 8

Fasole lata cu carne de pui 9

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu fasole, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: fasole lata, gaina de tara, marar, rosii

  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Interim pages omitted …
  • Page 5
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate