• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Loboda, leurda si altele

Urzici cu Mamaliga Rumenita si Bacon Crocant

Cât încă nu a îmbătrânit urzica şi îşi oferă frăgezimea tinereţii lucrez săptămânal la coada tigăii, preparând câte o mâncare de urzici, pe care o chivernisesc după plăcerea şi inspiraţia de moment. De data asta, verdele de primăvară al urzicii l-am asociat cromatic şi culinar cu galbenul unei mămăligi rumenite în unt, tandem la care, […]

Salata de Broccoli si Cartofi cu Masline Picante

Salata de broccoli si cartofi, consistenta si delicioasa, poate fi o variantă gustoasă de valorificare a energizantei legume verzi alături de hrănitorul cartof. Pentru sănătate și energie este bine să mâncăm cât mai mult verde crud sau ușor preparat. Broccoli, ca și alte legume, luat individual, poate fi considerat destul de fad, dar se dovedește […]

Salata de Telina, Ridichi Rosii si Mere Verzi

Sucul de țelină și țelina ca atare sunt recunoscute pentru beneficiile reale aduse sănătății, fiind recomandate de medicii ca a fi consumate regulat în cazul unor boli deloc ușoare. Puternic aromată și consistentă, țelina crudă are totuși un gust mai aspru, care îți dă o reținere în a o consuma-o în cantități suficiente încât să-și […]

Tarta de mamaliga cu spanac si ciuperci

Fiind vorba despre mămăligă, ai crede că prezența ei într-o tartă este o inițiativă autohtonă, pornită din imaginația vreunui mămăligar rebel. Ei bine, această credință ar fi falsă, deoarece ideea este de sorginte occidentală, vestul fiind, spre deosebire de noi, degrabă consumator de tot felul de tarte. Ori, având italianul polenta (mămăligă în italiană), s-a […]

Bame cu orez si carne de curcan

Până în urmă cu trei ani, indiferent de potecile bătute, bamele nu se întrupaseră deloc în calea mea, așa că nu am avut nici un prilej să ne cunoaștem. Știam, ca teorie, că țăranul le planta mai cu preocupare în trecut și că se mâncau oarecum frecvent, fiind apreciate și considerate o mâncare cu oarece tentă […]

Oua Incaierate cu Leurda. Cu Mamaliga Crocanta si Sunca Taraneasca

Spune o vorbă din bătrâni că este bine să mănânci mult verde pentru a avea picioare puternice și inimă rezistentă. Ne aliem și noi înțelepciunii populare și ne facem de lucru în bucătărie cu două legături de leurdă. Mai este puțin timp și o să-i dea floarea, așa că, dacă vrem să ne mai întărim […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Interim pages omitted …
  • Page 9
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Cum se fac clatitele

supa de linte rosie

Supa de Linte Rosie. De Inspiratie Turceasca, Ezogelin Corbasi

Wattleseed

Wattleseed

oua ochiuri pe pat de legume

Oua Ochiuri pe Pat de Legume

Sarmale Oltenesti Imbogatite cu Raci Umpluti

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025