• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Ingrediente

Pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

pui cu sfecla rosie si cartofi

Pe langa salata de sfecla rosie si borsul ucrainean, pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie este o alta reteta la care eu plusez cu sfecla rosie, radacinoasa destul de putin prezenta in bucataria nostra. Puiul poate fi inlocuit si cu alte inaripate tinere dar si cu un purcel de lapte.

Chiftele de Dovlecei si Branza Feta Servite cu Tzatziki

Chiftele de dovlecei si feta cu tzatziki

Aceste chiftele de dovlecei si feta sunt specifice Greciei fiind cunoscute sub denumirea de kolokithokeftedes. Kolokitho inseamna dovlecel si keftedes, dupa cu v-ati data seama, chiftea. Originile aceste retete sunt cretane.

Ghiveci de legume frantuzesc. Ratatouille

ratatouille

Ratatouille este o mancare traditionala franceza din regiunea Provence numele complet fiind ratatouille niçoise. Este considerata a fi o mancare taraneasca fiind, sustin francezii, inventata de fermierii saraci ce obisnuiau in lunile de vara sa manance des acesta tocana sau ghiveci de legume.

Lutenitsa cu Rosii Coapte si Ardei Iute. S.O.S. din Bucataria Bulgareasca

Lutenitsa este un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti în special, dar şi celei macedonene şi sârbeşti. Existând şi variante româneşti, a devenit foarte apreciat în Balcani şi în regiunea acestora şi în prezent a pătruns şi se întâlneşte şi în market-urile occidentale. Ca orice produs popular, prezintă diverse variaţiuni de la o regiune la alta, respectiv, mai iute sau mai puţin iute, cu vinete sau fără vinete, cu ardei sau fără.

Bors de Sfecla Rosie cu Sir de Porc. Traditional Ucrainean

bors ucrainean de sfecla rosie

In traditia culinara a satului romanesc se intalneste sfecla alba dulce, coapta iarna pe vatra sau in cuptor, dar nu prea intalnim in bucataria romaneasca mancaruri bazate pe mult laudata sfecla rosie asa ca un ajutor ucrainean este bine venit. Raspandit in prezent in Europa de Est si Centrala, borsul de sfecla rosie isi are originea in Ucraina unde are valoare de traditie.

Salata de patrunjel, energie si gust ferm

Mananc aceasta salata de patrunjel pentru revigorare, fiind foarte energizanta. Din acelasi motiv o premar mai brut fiind interesat de gustul puternic al patrunjelului tocat, neindoit de prea multe ingrediente. Este de mentionat faptul ca aceasta salata de patrunjel este considerata printre cele mai sanatoase salate pe papamond.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 66
  • Page 67
  • Page 68
  • Page 69
  • Page 70
  • Interim pages omitted …
  • Page 77
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa

piure de cartofi

Piure de cartofi. Cum se face?

Supa de rata cu taietei de casa

Supa de rata cu taitei de casa

ostropel de pui

Ostropel de Pui la Ceaun Servit cu Mamaliga

Ciulama de bureti de roua. Cu smântână şi mărar

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025