• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Ingrediente

Ciorba Taraneasca de Pui cu Zdrente de Ou

ciorba taraneasca

Se serveste fierbinte cu ardei iute murat, verde sau uscat si copt pe foc… cu smantana daca doriti…mie imi place si cu hrean ras in otet. Foarte hranitoare si am observat ca este foarte apreciata si de copii mai ales ca are de toate.

Salata de Vinete cu Rosii Coapte

salata de vinete cu rosii coapte

Salata de vinete cu rosii coapte este foarte îndrăgită poftei noastre ca de altfel orice salata ce include combinaţiile văratice de vinete, ardei şi roşii. Luate matematic câte trei- vinete, ardei şi roşii avem de întins pe pâine băbeasca salată papacioaca, luate căte două obţinem, pe lângă salata noastră şi o reuşită magnifică de ardei şi roşii coapte. Şi nu cred că avem pe cineva să reziste unor asemenea tentaţii olfactive! Nu mai vorbesc că dacă le luam căte una preparăm o salată de ardei copţi de mai mare bucuria şi uite aşa avem de lucru toată vara în bucătărie, la copt de-ale grădinii roade.

Plachie de Peste din Sudul Dunarean

Plachie de peste – si ca termen si ca reteta, provine de la greci, din cuvantul “plaki”, reprezentand in Grecia acelasi preparat si aceiasi tehnica de preparare. La noi, plachia de peste este specifica nu atat satelor pescaresti din Delta, cat sudului dunarean al tarii, respectiv vechea Tara Romaneasca…

Fasole facaluita

fasole facaluita

Termenul “facaluit” vine de la unealta cu care taranii pasau fasolea fiarta sau orice alta leguma respectiv numitul –  facalet.  Este aceasi ustensila cu care mestecau mamaliga. Oltenii cunosc facaletul drept mestecau, banatenii drept brucelnic si maramuresenii il stiu de tocanau iar ca sa fie unanim rezonant s-a numit sugestiv mamaligau. Cu asa scule preparau […]

Varza cu carne de porc

Mancare a satul romanesc, de toamna bogata cand roadele campului sunt deja in patule si cand taranul sparge gradina si baga varza la putina, la murat. Facuta la cuptor cu lemne, la foc domol iti umple casa de miresme si inima de dorinta pentru o cana de vin nou, inca nepotolit. Asta este varza cu carne de porc…

Peste prajit cu mamaliguta

Zile de iulie, foarte fierbinti, 38 grade… caldura mare…Plec sa scap de betoanele din oras si sa petrec o noaptea pe malul Jiului, cu undita in fata si cu un sprit rece la indemana. In urma acestei insomnii, petrecuta pe malul apei, au rezultat 2-3 somotei, 2-3 mrene, ceva obleti si un clean pe care i-am pregatit repede si simplu, asa cum in copilarie, in vacantele de vara, imi placeau pregatiti de mamaie, la tara

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 72
  • Page 73
  • Page 74
  • Page 75
  • Page 76
  • Page 77
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

dulceata de sfecla rosie

Dulceata de Sfecla Rosie Aromata cu Lamaie

Bruschette cu ciuperci

Bruschette cu Ciuperci si Salata Salsa

Cozonac însiropat

Cozonac insiropat, recondiţionat cu fructe şi ingheţată

salata de dovlecei

Salata de Dovlecei cu Usturoi si Sos Vinegreta

pastrav cu cartofi

Pastrav cu cartofi

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025