• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu peste, scoici, melci

Ciorba de peste la haholi. In Delta

reteta de ciorba de peste

În urmă cu două săptămâni am fost la Tulcea şi binenţeles că nu am pierdut ocazia să caut sublimul în vestita şi primordiala ciorba de peste preparată de pescarii Deltei. Ciorba de peste prezentată mai jos a fost preparată pe vaporul cu care ne-am plimbat pe canalele Deltei şi tot pe vapor, ancorând pe un canal, a fost mâncată.

File de Peste cu Sos de Rosii Aromat

file de peste cu sos

Aceasta este o reţetă simplă cu ingrediente la îndemână, foarte gustoasă şi pentru care garantez că se va mânca în integralitate şi cu mare poftă. Se prepară cu file de peste oceanic dar şi de peşte de apă dulce atâta timp cât nu are oase, în special peşte de carne albă, răpitor. Cu toate că peştele, în genere, cere puţin vin alb şi lămâie, în caz că nu le agreaţi, reţeta este foarte delicioasă şi fără.

Scoici si melci cu verzituri. Arheologie culinara

scoici si melci

Unii le vor blama, alţii le vor aprecia, mulţi vor rămâne indiferenţi şi mai mulţi vor fi curioşi! Cam aşa se prezintă situaţia acestor scoici si melci de râu, de baltă sau de apă dulce, după cu vreţi să le spunem. Scoicile astea se mănâncă de când lumea şi încă sunt foarte prezente în special în sudul dunărean. Melcii de râu, deşi se mâncau bine în trecut, azi nu se mai întâlnesc decât sporadic.

Peste in Sos Tomat Preparat la Cuptor

peste in sos tomat

Nu stiu alţi cum sunt dar eu când mă gândesc la unii dintre peştii noştri, micuţi şi cu multe oase mai că îmi vine să-i fac conserva spre topirea tuturor oscioarele. Şi asta nu dăliatorită peştelui ca atare, pentru că mănânc orice fel de peşte mare sau mic, cu oase sau fără ci datorită faptului că întotdeauna m-am dat în vânt după conservele de peşte de orice fel.

Ciorba de peste si icre. Pescărească

ciorba de peste si icre

Am găsit la pescărie biban şi roşioară şi ambele specii au fost full de icre ceea ce m-a făcut să plănuiesc o ciorba de peste si icre. Pe lăngă roşioară şi biban am mai folosit un cap de fitofag de 1,5 kg. Din punctul meu de vedere un cap de peşte mare este obligatoriu pentru a obţine o ciorba de peşte reuşită şi care confirmă când este dată la rece, devenind gelatinoasă, făcându-se piftie.

Macrou cu broccoli si sfecla rosie

Macro cu broccoli si sfecla rosie

Se pare că aceşti peşti de apă rece, ce constituie preponderent hrana eschimoşilor, fac ca aceşti oameni ai frigului să fie apţi de efort şi muncă până la vârste înaintate. Aşa că, cine doreşte să rămână în câmpul muncii pâna la adânci bâtrâneţi trebuie să manânce cât mai des macrou. Cu gândul la cum o să devin de mâine workhaolic la tigaie, azi am mâncat macrou cu omega 3, broccoli şi sfecla roşie.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Sfintii Petru si Pavel – Sanpetru de vara

tocana de pui cu cuperci

Tocana de pui cu ciuperci si legume

piure cu sos si salata de verzituri

Piure cu sos şi pui. Cu salată de verzituri

Pui taranesc cu sos de rosii

Pui Taranesc cu Sos de Rosii

Saramura de Platica. Cu Usturoi Verde si Ciusca Coapta

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025