• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de porc

Tocanita moldoveneasca. In ulcica de pamant

Capac de aluat rumenit

Spune datina noastră ca masa trebuie să stea sub icoane, la răsărit, sa fie acoperită cu faţă de masă alba şi pe masă să fie pâine şi sare, să nu fie goală. Şi o vorbă care străbate atăta amar de vreme, ca să-şi merite numele de datina, nu poate fi decât adevarată. Altfel, de unde Moldova ar fi adus atâtea bunătaţi pe masa românilor dacă nu ar fi avut mulţi, înapoi in vreme, masa sub icoane.

Frigarui de porc. Pinchos Morunos via Spania

Frigărui Pinchos Morunos

De ceva timp gătesc mai des cu carne marinată, dat fiind faptul ca prin marinare carnea capătă un plus de gust, frăgezime, savoare si culoare. Este cazul şi acestor frigarui spaniole pinchos morunos.

Pulpa de porc cu cartofi taranesti

Pulpa de porc si cartofi taranesti

Cartofii taranesti, placuţi de toti gurmanzii, au fost introduşi in circuitul culinar de pe poziţia de solişti – adica se mancau de capul lor, fiind imperecheaţi cu ceva şunculiţa – si cu timpul au ajuns sa joace şi in roluri de acompaniament – adica de insoţitor – pentru a pune in valoare alt personaj culinar, acesta fiind de obicei porcul de pe langa casa romanului şi derivatele lui.

Ciorba de sir de porc cu varza. Aromata cu ciusca coapta

ciorba de varza cu sir

Dorinta intensa de a fi siluet m-a facut inca de cand eram danac sa caut si sa urmez calea spre o silueta de vis. Specialistii in toate cele mi-au recomandat aprig sa-mi caut implinirea dorintelor mele in ciorba de varza. Astfel, fac si mananc de ani buni ciorba de varza cu afumatura, cu cozi de porc, ciolane si alte variate proteine, dar totusi silueta de vis nu iese la iveala din mine.

Praz umplut. Noblete si rafinament in farfurie

Praz umplut

Daca noi spunem despre praz ca este ceapa olteneasca, citeam undeva ca francezii vad in aceasta leguma o delicatesa, care merita atentie si respect, pentru gustul fin, rafinat si pentru preparatele elegante care se pot gati folosind prazul. Probabil, orgoliul si mandria oltenului, agasat de rafinatele si elegantele retete frantuzesti, au rabufnit si l-au determinat sa-si scoata prazul din papornita si – cine ar fi crezut? – sa-l umple pentru a dovedi lumii cum sta treaba cu innobilatul prazului.

Fasole cu ciuperci si carnati proaspeti

fasole cu ciuperci si carnati

Azi mi-a venit pofta periodica de fasole, o pofta care nu cred ca ocoleste pe cineva fie bogat sau sarac, batran sau tanar, gras sau slab, inalta sau scund, cu chelie sau nu…si care se activeaza mai des pe masura ce frigul incepe sa-si arate coltii. Am pregatit o fasole cu ciuperci si carnati proaspeti, apreciata unanim de majoritatea feminina de la domiciliu si in special de copii, la care orice reteta de fasole are mare trecere.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 15
  • Page 16
  • Page 17
  • Page 18
  • Page 19
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciuperci Umplute cu Piept de Pui

ciorba de fasole de post

Ciorba de fasole de post

saramura de pui

Saramura de pui la frigare

Cum se fac clatitele

dulceaţa de morcov cu citrice

Dulceata de Morcovi. Aromata cu Citrice

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025