• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de pui

Saramura Boiereasca de Pui Aromata cu Ciusca Coapta

saramura boiereasca de pui

Denumirea de “boiereasca” vine din faptul ca puiul întâlneşte uleiul. Adică, spre deosebire de tărani care, pentru saramură, pregăteau carnea la grătar, boierii o prăjeau în ulei. Orice mâncare are o istorie, un trecut si multe variaţiuni mai mult sau mai putin moderne, unele făcând să se piardă orice legătură cu reţeta tradiţională.

Mancare de castraveti murati

mancare de castraveti murati

Oltenii practici au obiceiul de a face din muraturi prajeli si tocanite, ce vin cu inedit avand un aer de prospetime iarna si racoroase vara. In linia asta se incadreaza si aceasta mancare de castraveti murati aromata bine cu marar. Carnea poate fi de pui, porc , vita si chiar miel dar castravetii este obligatoriu sa fie din cei acriti la saramura ci nu in otet.

Ficatei cu sos de rosii coapte

ficaciori cu sos

Intotdeauna mi-au placut rosiile coapte fie in saramura, in salata de vinete sau in salata de ardei copti dar si in sosuri si ostropeluri. Azi m-am gandit ca niste ficatei rumeniti s-ar impaca bine cu un sos usturoiat din rosii coapte zdrobite. Mai cu seama daca sunt alaturi de o mamaliga vartoasa. Asa ca am preparat ficatei cu sos…

Mancare de mazare cu carne de pui

mancare de mazare

Referitor la dulceata este bine in cazul in care cumparati mazare proaspata din piata sa gustati boabele deoarece am intilnit soiuri de mazare furajera la vanzare, in piata, drept mazare buna. Mazarea bună este foarte dulce, cea furajera cu toate ca nu provoaca nici un rau consumatorului, nu are gust dulce si nu are valoare in bucatarie.

Pui Taranesc cu Sos de Rosii

Pui taranesc cu sos de rosii

Aceata reteta de pui taranesc cu sos de rosii imi aminteste de zilele petrecute la bunici cand, mici fiind, intingeam cu pofta în tigaia cu sos fara sa existe vreo conventie sociala care sa ne cenzureze manifestarea poftei cu care mancam. Apoi fugeam la drum, la joaca, desculţi pe nisipul fierbinte si parca totul era mai sanatos si mai inocent în acele zile.

Ciorba radauteana

Ingrediente ciorba radauteana: pieptul si pulpele de la un pui 1 telina 2 morcovi 1 ceapa 1 ardei capia rosu 6 catei de usturoi 300 g smantana 2 oua sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde Punem pieptul de  pui si pulpele la fiert cu foi de dafin si piper. Spalam, curatam legumele si le […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 11
  • Page 12
  • Page 13
  • Page 14
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Pulpa de porc si cartofi taranesti

Pulpa de porc cu cartofi taranesti

Tocaniţa de ciuperci

Tocanita de ciuperci. Langa mamaliga fierbinte

Musaca de Dovlecei Grijita cu Sos Romanesc

fasole batuta cu usturoi

Fasole batuta cu usturoi

paste cu pui

Paste cu pui si ciuperci. Cu sos provensal

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025