• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de vita

Burta de vita. Cum se curata?

burta de vita

Dar să presupunem că aveţi o dorinţă şi poftă nebună de răbdat şi muncit în bucătărie cu prelucrarea unei burţi şi cu umplerea alteia cu un preparat înălţător de gustos, aşa că achiziţionaţi burta proaspătă aferentă lucrării poftite. Totuşi, lucrurile nu se prezintă, aşa cum ar părea, atât de complicate în ce priveşte curăţarea burţii de vită.

Vitel cu Ciuperci si Mamaliga Prajita in Unt

vitel cu ciuperci si mamaliga

Nu pot să nu laud această tocăniţă de carne de vitel cu ciuperci, prezenţă culinară de o dulceaţă şi savoare deosebită. Se prepară simplu şi nu cere mult timp, este mâncare de familie ce poate contribui la reuşita culinară a unui weekend. Înlocuind untura ţărănească cu unt, mămăliga prăjită în unt am preluat-o de la cocârţăul oltenesc, mâncare străveche de iarnă.

Mancare de burta de vita. Trippa alla fiorentina

mancare de burta de vita

Burta de vita a avut, într-un trecut nu prea îndepărtat, o statură şi o apreciere culinară de prin plan atât în bucătăriile europene cât şi la masa românului gurmand şi pofticios. La noi, azi, nu o mai întâlnim, în mod concret, decât în ciorba de burtă şi la nivel de poveste, în tuslama, deoarece, în fapt, tuslamaua nu o mai găseşti pe mesele românilor şi nici în restaurante.

Supa de vita a lui nea’ Frasie

supa de vita

Nea’ Frasie, oltean din Gorj, este bunicul prietenului Bogdan, amic degrabă gustător de felurite mâncăruri. Nea’ Frasie dichiseşte supa de vita, ca tot omul gospodar, cu multe rădăcinoase albe şi cu tăiţei de casă dar, la final, intervine în reţetă şi mănâncă supa cu castraveţi muraţi.

Ciorba de Vacuta Acrita cu Agurida. Preparata la Iarba Verde

ciorba de vacuta

La sfârşitul saptămânii trecute, cum se întâmplă de câteva ori pe vară, patru prieteni lăsam în spate frenezia şi agitaţia oraşului şi ne cantonam pentru 2 zile pe malul unei balţi, cautând sublimul tăcut al naturii. Binenţeles că ne-am îndeletnicit cu pescuitul, am trândăvit sub roşul apusului de soare dar ne-am şi agitat în jurul unui ceaun şi al unui disc de tractor, aşezate deasupra focului.

Chiftele cu Sos Alb Bechamel si Ciuperci

chiftele cu sos alb bechamel

Sunt foarte pofticios la mâncărurile preparate pe bază de carne tocată iar chiftele nu fac excepţie, fie că sunt simple sau însoţite de sos de rosii, cu paste sau piure. Dacă predominant le însoţesc cu sos de roşii, azi am preparat chiftele cu sos alb, un clasic al sosurilor, aflat între sosurile mama – bechamel. Am depăşit puţin cadrul clasicităţii şi am îmbogăţit sosul bechamel cu ciuperci rumenite.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

pui cu cuscus si sos

Pui cu cuscus si sos. Picant si provensal

Paste cu piept de pui si sos de rosii

ciorba de vacuta

Ciorba de Vacuta Acrita cu Agurida. Preparata la Iarba Verde

Costite de porc

Costite de porc la cuptor

pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025