• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de vita

Sos bolognese cu paste tagliatelle

sos bolognese cu paste

Denumirea generică a sosurilor italiene pe baza de carne este cea de ragu. Cel mai cunoscut este ragu di carne alla bolognese adică sos bolognese, specific oraşului Bologna. În bucătăria Italiană este folosit de obicei pentru prepararea tagliatelle alla ragu sau lasagna alla bolognese. Secretul acestui sos este gătirea lentă, la foc mic, pentru un timp de minim două ore.

Musaca de cartofi. Ca la mama acasa

musaca de cartofi

Dacă mă gândesc bine, în anul 2012, nu am mâncat musaca de cartofi, cum predominant o facem noi românii şi balcanicii în general, straturi alternante de carne tocată şi cartofi. În schimb am preparat şi mâncat musaca turcească care, cu excepţia faptului că, deasemenea, conţine carne tocată, nu are nici o legătură cu ideea locală de musaca.

Ciorba de burta

ciorba de burta

Ingrediente ciorba de burta: 1,5 kg. burta de vita 2 kg oase de vita (o ciorba de burta reusita trebuie sa devina gelatinoasa cand este lasata la rece, oasele de la piciorul vitei fiind cele mai indicate- in special de la genunchiul vitei- pentru acest rezultat datorita zgarciurilor si ligamentelor) 300 gr. smantana 8 galbenusuri […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Scoici de Apa Dulce Umplute si Coapte la Cuptor

Chiftele cu sos

Chiftele cu sos de rosii si paste

Piure cu telina

Piure de telina. Cu muraturi şi friptura de pui

raci oltenesti

Raci oltenesti in sos de rosii si ardei copti

Bulz Ciobanesc. Reteta de Stana, de la Poala Muntelui

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025