• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu branza Ochiuri pe Mamaliguta ca la Bunica

Ochiuri pe Mamaliguta ca la Bunica

Azi, zi de iarnă începută cu o dimineață friguroasă și cețoasă, m-am întors oleacă la o simplă dar gustoasă încropeală culinară, specifică mai mult iernilor copilăriei, petrecute la sat, la bunici. Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica intră în panoplia mâncărurilor țărănești, plăcere de moment de iarnă, neprogramabilă, legată mai mult de un amalgam de trăire sufletească, poftă și amintire decât de ideea simplă de hrană. Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica (1)

Necesar ochiuri pe mamaliguta ca la bunica

  • 500 gr mălai
  • 0,800-1 l lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantană
  • 150-200 gr brânză de oaie
  • 8-12 ouă, depinde de tavă

Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica (7)

Preparăm o mămăligă obijnuită înlocuind apa cu lapte. Adăugăm, totodată, jumătate din unt, smântâna și brânza telemea rasă. Brânza fiind sărată, nu mai este nevoie să adaugăm sare. Este bine ca mămăliga să fie mai moale pentru a o așeza mai bine în tavă. Totodată evităm ca mamaliga, în final, să fie prea tare, având în vedere că va mai sta cca. 10 minute la cuptor.

Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica (6)

Ungem o tavă cu untul rămas și formăm un strat de mămăligă fierbinte. Peste mămăligă spargem ouăle astfel încât să nu rămână nici o porțiune din mămăligă neacoperită de ou. Dăm tava la cuptor până ce se coc ouăle. Se mânâncă imediat, caldă.

Să fiți bine!

Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica (5)

Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica (4)

Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica (3)

Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica (2)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

fasole batuta cu usturoi

Fasole batuta cu usturoi

Ciorba de curca

Ciorba de curca garnisită cu tăiţei de casă

Ciorba de Os de Porc cu Tarhon

Pui cu cartofi la cuptor. Aromat cu mirodenii

burta de vita

Burta de vita. Cum se curata?

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025