• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete din Oltenia

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi

October 10, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

După cum spuneam cu ocazia mielului copt încet la cuptor, mă avânt la masă pentru orice bucată de carne, preparată cu stăruință la foc încet, frăgezită și îmbogățită, pe îndelete, cu arome. De data aceasta ne vom ostoi pofta cu o pulpa de porc la cuptor, gătită încet cu ceva legume alături și însoțită, mai apoi, de o mămăligă și de feluriți ardei copți. Pentru asemenea lucrare, mă orientez întotdeauna la o bucată de pulpă tăiată rotund, transversal, din piciorul porcului, adică cu tot cu os, cu stratul subțire de grăsime și cu șorici. De cele mai multe ori asemenea “rondele” se găsesc în magazine cu eticheta de ciolan de porc. După mine, șoriciul este absolut necesar a fi prezent ca și zeama de usturoi cu legume zdrobite, ambele conlucrând să ridice ștacheta mult peste o banală friptură de porc.

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi (1)

Necesar pulpa de porc la cuptor

  • una bucată pulpă cu os – 1-1,5 kg
  • 3-4 morcovi mici
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras sau kapia
  • 3-4 fire de pătrunjel, leuștean
  • 2 căpățâni usturoi românesc
  • sare, piper, foi de dafin, cimbru
  • câțiva ardei proaspeți feluriți – iuți, bulgăresc, peștișor, kapia
  • cele trebuincioase pentru mămăligă

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi (3)

Masăm pulpa cu cimbru, piper, sare (eventual și alte condimente, după preferință, coriandru, nucșoară, cuișoare, salvie). Încingem puțin ulei într-o tigaie încăpătoare și rumenim pulpa pe ambele fețe. După ce am rumenit pulpa adăugăm în jurul ei morcovii, ceapa tăiată sferturi, ardeiul gras tăiat mare, verdeața, 2-3 foi de dafin și piper boabe. Adăugăm o cană de apă sau supă de legume cât aproape să acoperim carnea. Punem un capac pe tigaie și o băgăm la cuptor la foc mic pentru cca 2 ore. Verificăm pe parcurs să nu sece zeama și eventual mai adăugăm puțină.

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi (5)

După aproape două ore scoatem tigaia, în care s-a format ceva sos. Carnea sa frăgezit foarte bine, iar șoriciul nu mai are nici o vlagă. Scoatem cu o lingură, într-un bol, legumele și foile de dafin, ingrediente ce și-au făcut datoria și nu ne mai sunt necesare. Curățăm usturoi și îl zdrobim cu presa, preparând din el un mujdei. Alegem din legume, tot ce se poate zdrobi fin, îndeosebi morcovii. Le zdrobim cu o furcuțiță și le punem în bolul cu mujdei. Acest mujdei cu legume pisate îl punem în tigaie, în jurul pulpei, în sosul format anterior.

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi (6)

Introducem din nou tigaia la cuptor, dar făra capac de data asta, și o mai lăsăm 20-30 de minute, tot la foc mic. Între timp coacem ardeii pe grill și preparăm mămăliga. Servim bucată de pulpă cu sosul aferent, lângă mămăligă și ardei copți. Usturoiul își va pierde mult din tărie la cuptor, contribuind mai mult cu aromă. Dacă doriți un gust mai viguros de usturoi, mai puteți adăuga după ce scoateți, la final, tigaia din cuptor.

Să fiți bine!

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi (7)

Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi (2)

Filed Under: Retete cu carne de porc, Retete cu sos, Retete de Craciun, Retete de mancaruri cu carne, Retete din Oltenia, Retete la cuptor Tagged With: carne de porc, carne la cuptor, mamaliga, pulpa de porc, sos de usturoi

Plachie de Crap, Inviorata cu Usturoi si Iutica

September 3, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Chiar dacă imaginile alăturate ne vorbesc despre ciortani, adică pui de crap, mi-am permis să denumesc această lucrare plachie de crap, dat fiind faptul că dulceața unui ciortan de 7-800 de grame este cât se poate de viguroasă pentru a face față așteptărilor de gust avute de la un crap la cuptor. Am înviorat această plachie, mâncare de pește recunoscută ca fiind dulce, cu arome de usturoi, puțin ardei iute, kapia coaptă și cimbru, pentru a aduce la întâlnire prospețimea și parfumul grădinii noastre cu dulceața peștelui autohton.

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (15)

Ingrediente plachie de crap

  • 2 kg crap mai mare sau mai mic
  • 4 cepe mari
  • 3 ardei kapia, gogoșar sau chiar gras
  • 1, 5 kg roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • sare, piper, cimbru, foi de dafin
  • făină, ulei

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (17)

 

Curățăm peștele, îl spălăm și îl lăsăm să se scurgă apa, să îl ia aerul puțin. Între timp, roșiile le opărim și le curățim de coajă. Încingem o tigaie cu ulei, tăvălim peștele prin făină și îl prăjim sumar, până devine rumen și prinde culoare. Făina va ajuta, mai târziu, la cuptor, atât la formarea unui sos cât și la gust. Lăsăm peștele deoparte și pregătim restul ingredientelor, urmând să se întâlnească toate în tavă.

Curățăm și tăiem ceapa fideluță. Același lucru îl facem cu doi ardei kapia. O roșie mare, decojită, o tăiem mărunt, cubulețe. Încingem, din nou, o tigaie și călim ceapa până se înmoaie. Îi dăm sare să o ajutăm. Peste ceapă adăugăm ardeiul și roșia mărunțite. Amestecăm și lăsăm pe foc ușor să se lege puțin această prăjeală, să se extragă sucurile și să se formeze oleacă sos.

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (18)

Încingem grill-ul și coacem cel de-al treilea ardei kapia. Curățăm usturoiul. Mărunțim din cuțit ardeiul iute – mai mult sau mai puțin iute, după spiritul de aventură al fiecăruia. E bine să se simtă puțin pișcătura ardeiului, cât să te îndemne să mai ceri o porție. Preparăm un fel de mujdei. Într-un bol punem usturoiul zdrobit, piper proaspăt măcinat, ardeiul iute, ardeiul kapia copt și tocat și pătrunjel verde mărunțit. Adăugăm puțin ulei, frecăm și amestecăm ingredientele cu o furculiță după care adăugăm puțină apă, ca la mujdei.

Cu semi-prăjeala pregătită la primul pas, formăm un pat într-o tavă încăpătoare. Peste acest pat distribuim uniform mujdeiul pregătit anterior. Presărăm câteva fire de cimbru și 2-3 frunze de dafin. Tăiem cubulețe 2-3 roșii decojite și le presărăm în tavă, peste mujdei (acesta va fi prins la mijloc între stratul de prăjeală de jos și cel de roșii proaspete de sus).

Așezăm peștele rumenit, în mod organizat, militărește, peste acest suport de legume bine chivernisit în tavă. Restul roșiilor le tăiem felii și le așezăm ordonat și frumos peste pește. Peste aceste roșii dăm puțină sare grunjoasă, de mare dacă este, pentru a ajuta scoaterea sucurilor odată cu procesul de rumenire la cuptor. Dăm la cuptor pentru cca 1 oră, până ce se rumenesc roșiile de deasupra și scade și se formează sosul.

Pregătim o mămăligă vârtoasă care va susține cu vigoare gustul și cromatica lucrării noastre finale. Cei ce nu se încadrează la mămăligari, nu le pot recomanda decât o pâine cu coaja rumenă și crocantă și miezul alb și pufos. Dar, părerea mea, mămăliga rămâne prima opțiune pentru această plachie de crap.

Să fiți bine!

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (1)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (2)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (3)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (4)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (7)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (8)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (10)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (11)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (12)

Plachie de crap, inviorata cu usturoi si iutica (14)

Filed Under: Retete cu peste, scoici, melci, Retete de mancaruri cu carne, Retete din Dobrogea, Retete din Muntenia, Retete din Oltenia, Retete la cuptor

Pulpa de ied pe cartofi. Frageda si aromata

August 4, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Această pulpa de ied pe cartofi am preparat-o cum nu se poate mai simplu, fără nici un fel de mix modern de ingrediente, căutând un gust primar și autentic, cât mai aproape de rusticitatea cuptorului țărănesc. Nu vreau să vă răpesc din timp cu laude aduse cărnii de ied, dar cred că, dacă i-am da mai mult credit, s-ar putea să ne fie mai bine în bucătărie și la masă, la fel cum cred și despre carnea de miel sau de iepure.

pulpa de ied pe cartofi 6

Ingrediente pulpa de ied pe cartofi

  • 1 pulpa de ied
  • 1,5 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • cimbru, piper, sare
  • ulei de măsline
  • 1 pahar cu apă

pulpa de ied pe cartofi 1

Curățăm cepele și le tăiem julien. Ungem tava cu ulei și formăm un pat de ceapă tăiată. Cartofii îi tăiem felii și îi punem într-un bol. Punem peste ei 2-3 linguri de ulei de măsline, o lingură de cimbru, un praf de piper și unul de sare. Îi amestecăm pentru a fi bine învăluiți de ulei și condimente. Cartofii astfel pregătiți îi punem în tavă peste ceapă, formând un pat.

Pulpa de ied o verificăm și grijim de surplusul de grăsimi, pielițe sau eventuale fire de păr. De asemenea, o ungem cu ulei și o masăm cu cimbru și puțin piper proaspăt măcinat. O înțepăm cu vârful cuțitului și o împănăm ici-colo cu usturoi. O așezăm pe cartofi și punem în tavă paharul cu apă. Iedul meu a fost foarte tânăr așa că pulpa nu este mare, caz în care ar fi fost dificil să se gătească pe cartofi, necesitând un timp mai mare de preparare și eventual marinare.

pulpa de ied pe cartofi 2

Băgăm tava în cuptorul încins și peste cca o jumătate de oră deschidem cuptorul și întoarcem pulpa de ied, să se rumenească bine și uniform. La final, carnea va fi rumenă, aromată și fragedă, iar cartofi parfumați și gustoși îi vor ține trena. Fiind fragedă, pulpa de ied se gătește foarte repede, inclusiv pe cartofi, și nu necesită neapărat o pregătire anterioară. În ochii mei, această carne este din multe puncte de vedere peste carnea de miel, intrând în topul preferințelor mele.

Să fiți bine!

pulpa de ied pe cartofi 7

Filed Under: Retete cu carne de miel si ied, Retete cu cartofi, Retete de mancaruri cu carne, Retete de Pasti, Retete din Oltenia, Retete la cuptor, Retete simple Tagged With: carne de ied, cartofi, cuptor

Oua Incaierate cu Leurda. Cu Mamaliga Crocanta si Sunca Taraneasca

April 17, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Spune o vorbă din bătrâni că este bine să mănânci mult verde pentru a avea picioare puternice și inimă rezistentă. Ne aliem și noi înțelepciunii populare și ne facem de lucru în bucătărie cu două legături de leurdă. Mai este puțin timp și o să-i dea floarea, așa că, dacă vrem să ne mai întărim picioarele și inima, acum este momentul, cât încă ne ofertează lelițele prin piețe. Plecând de la premisa matematică că bun adunat la bun ne aduce o dublă bucurie pentru sfânta gură, am purces cu râvnă la o gustoasă încăierare între leurdă, ouă, ciuperci, mămăligă și șuncă. Pentru mine aceste oua incaierate cu leurda trag obloanele peste sezonul de leurdă, urmând a ne găsi de lucru, la cratiță, cu alte bolbotine binefăcătoare organismului.

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 6

Necesar oua incaierate cu leurda

  • 2 legături de leurdă
  • 6 ouă
  • 4-5 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 jumătate ardei gras
  • 4-5 felii de șuncă
  • 2-3 castraveți murați
  • 400-500 gr mamaliga rece
  • 1 lingură de unt
  • piper, sare
  • ulei

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 12

Preparare

Mai înainte de toate, preparăm o mămăligă micuță dar vârtoasă. O lăsăm deoparte, să se răcească, până preparăm noi încăierarea.

Curățim și tocăm ceapa și ardeiul gras. Ștergem ciupercile cu un prosop curat și le tăiem felii. Încingem o tigaie cu o lingură de ulei și călim ceapa. Peste ceapa călită, adăugăm ardeiul cubulețe și ciupercile felii și le mai călim 3-4 minute, cât să-și lase ciupercile gustul. Asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Grijim și spălăm leurda, o scurgem de apă și o tăiem mai mare. Punem leurda peste toate cele călite, în tigaie, și amestecăm ușor. Spargem ouăle și le punem peste leurdă. Amestecăm să se încaiere bine toate ingredientele și să se prăjească ouăle. Luăm tigaia de pe foc și o lăsăm deoparte. Într-o altă tigaie, prăjim până se rumenesc feliile de șuncă, crestate în prealabil pentru a se desface frumos. Dacă nu avem șuncă tradițională putem folosi bacon sau piept de porc afumat și usturoiat (sunt produse diferite chiar dacă au la bază pieptul de porc).

În ce privește prăjitul mămăligi avem două variante: fie o prăjim în grăsimea rămasă de la șuncă, fie în unt, după cum se dorește. Fărâmițăm mămăliga (care s-a răcit și întărit) și o punem în tigaia încinsă. O prăjim până ce începe să capete o crustă crocantă și ușor rumenită. Mămăliga preparată astfel este excelentă. Am mai prezentat-o la rețeta de vițel cu ciuperci. 

Așezăm în farfurie un pat din mămăligă prăjită, iar peste acest pat punem o porție de oua incaierate cu leurda. Alături, în stânga și dreapta, așezăm șunca rumenă, ușor crocantă și castraveții murați (care au rol de mediere între îmbucături). Asta-i tot!

Să fiți bine!

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 1

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 2

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 3

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 4

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 11

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 7

Filed Under: Bucataria romaneasca, Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu ciupeci, Retete cu oua, Retete din Oltenia, Retete ieftine, Retete pentru mic dejun, Retete rapide Tagged With: ciuperci, leurda, mamaliga, oua, sunca

Ciorba de Dragavei cu Orez si Zdrente de Ou

April 3, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Mai demult, în vreme, această chiaburească zeamă, cunoscută drept ciorba de dragavei cu orez si zdrențe de ou, era rânduită cam după următorul canon: Ca să câștige timp, toca muica bolbotinele și, lăsând oala pe foc să bolborosească leneș, se ducea în spatele oborului, să rupă o poală de ștevie, numai sfârc. Când trecea prin obor, striga la ăl bătrân ce bocănea cu chisăru’ pe la pătul, să urce la păier să caute un cuibar de oauă. O auzise p’ aia golașă cotcodăcind de dimineață pe la păier. Se întorcea la vatră cu poala plină de dragavei, peste care arunca alea 2-3 ouă, găsite în cuibar. Până ce grijea verziturile, îl mai trimitea pe ăl bătrân în beci, la putină, să scoată o oală de zeama de varză, să acrească fiertura. Coborâtul în beci era treaba omului, nu a femeii. Tot treaba omului era să rupă niște ardei iute uscat, din șirul atârnat la gura beciului, și să-l coacă pe plită. Cam asta era ritualul cu ciorba de dragavei sau cu cea de lobodă… Ciorbe românești autentice, sănătoase și foarte gustoase.

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (1)

Necesar ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou

  • 1 kg dragavei
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac mic
  • 1 nucă, oleacă mai trupeșă, de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 pahar bulion
  • 1 pahar mic de orez
  • 2 ouă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de mălai
  • 1 legătură de leuștean
  • 1/2 l zeama de varză sau mai mult, după obicei și poftă
  • sare, piper

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (3)

Preparare

Spălăm și curățim morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa. Le mărunțim și le punem la fiert în 3 litri de apă rece cu un praf de sare. Până fierb legumele, grijim dragaveiul, înlăturând eventualele resturi de ierburi. Îl spălăm sub jet de apă și îl lăsăm să se scurgă. Rupem frunzele de dragavei cu mâna, făcându-le bucăți și înlăturând partea mai groasă a codițelor (nervura principală). Lăsăm dragaveiul astfel pregătit, într-un bol.

Când legumele aproape au fiert punem zeama de varză (sau borș) și bulionul (sau zarzavat acrișor, de ciorbe). Lăsăm să înceapă fierberea și adăugăm orezul. Gustăm să verificăm cât de acrișoară este ciorba, dacă mai este nevoie de zeamă suplimentară (după pofta fiecăruia). Când orezul s-a umflat adăugăm dragaveiul pregătit mai înainte. Într-un bol, spargem două ouă, punem 3-4 căței de usturoi zdrobiți, o lingură de mălai și un praf de sare. Amestecăm ușor cu o furculiță, dar fără să batem amestecul, deoarece urmărim să obținem zdrențe de ou. După ce dragaveiul a fiert două minute, oprim focul la oală și punem amestecul de ouă, răscolindu-l ușor cu o furculiță la contactul cu ciorba fierbinte. Tocăm leușteanul și aromăm ciorba. Dăm un praf de piper. Gustăm și potrivim de sare, dacă mai este cazul. Punem capac pe oală și o lăsăm 10-15 minute. Se mănâncă fierbinte, dar și rece, că-i răcoritoare, dacă-i cald afară.

Să fiți bine!

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (9)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (10)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (8)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (12)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (7)

Filed Under: Bucataria romaneasca, Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu oua, Retete de supe si ciorbe, Retete din Oltenia, Retete ieftine, Retete simple Tagged With: ciorba, dragavei, stevie, traditionala, zdrente de ou

Raci Oltenesti Pe Orez. Rumeniti La Cuptor

March 17, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Ardeiul de raci (un fel de kapia mai micuță și mai subțire în carne) înșirat pe sfoară și uscat toamna la streașina casei, este ingredient de iarnă în bucătăria oltenească, folosit la saramuri, sarmale, iahnii sau fasole batută dar și la unele mâncăruri mai exotice, bazate strict pe acest ardei uscat. Dintre acestea, am prezentat ciorba de raci oltenească și raci umpluți în sos, urmând ca de data asta să preparăm raci oltenesti pe orez, rumeniți la cuptor. În genere, mâncărurile bazate pe raci erau soluții pentru perioadele de post, dar racul ca atare era prezent mai toată iarna la masa olteanului, când, copt pe vatră, aroma casa și mâncarea.

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 17

Necesar raci oltenesti pe orez:

  • 5-6 până la 10 păstăi de raci, după mărimea tăvii și nr. porțiilor
  • 1 cană orez
  • 2 cepe
  • 1 fir praz
  • 1 ardei gras
  • 1 pahar mic de bulion
  • făină
  • piper, sare
  • ulei

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 11

Preparare

Pentru început, tăiem cotoarele la raci, scoatem semințele și îi punem într-un vas cu apă călduță, să se înmoaie. Îi crestăm puțin la vârf, să nu iese rântașul din ei în momentul preparării.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Încingem o tigaie, cu o lingură de ulei, și călim puțin ceapa. Peste ceapă adăugăm bulionul. Amestecăm, mai lăsăm un minut să se prăjească și adăugăm o cană de apă călduță. Dăm un praf de sare și puțin piper proaspăt măcinat. Presărăm ușor făină și amestecăm până se încorporează toată și se formează rântașul. Apreciem cantitatea de rântaș astfel încât să fie suficientă pentru umplerea racilor. Finalizăm rântașul amestecând bine, la final, câteva minute – asemănător cu preparatul mămăligii – pentru a se găti bine făina.

Într-o tavă sau cratiță, rumenim cea de-a doua ceapă și prazul tăiat rondele. Adăugăm 2 linguri de bulion, ardeiul tăiat cuburi sau julien și orezul. Dăm un praf de sare și puțin piper, și le mai călim pe toate, la foc mic, pentru 2-3 minute după care tragem cratița deoparte. Scoatem raci din apă și îi lăsăm să se scurgă puțin. Folosindu-ne de o linguriță, umplem racii cu rântașul pregătit mai înainte. Așezăm raci umpluți în tavă, pe călitura de orez și legume. Punem apă călduță sau supă de legume, ceva mai mult decât dublul cantității de orez (adică peste două căni). Dăm tava la cuptor, până ce se gătește orezul și se rumenesc raci. Gustăm și dacă orezul nu este pufos, pe gustul nostru, mai punem adăuga puțină supă. Asta-i tot!

Să fiți bine!

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 1

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 2

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 8

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 3

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 5

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 7

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 9

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 14

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 20

Raci oltenesti pe orez, la cuptor - Papamond 18

Filed Under: Bucataria romaneasca, Categorii retete, Retete cu orez, Retete de mancaruri cu legume fara carne, Retete de post, Retete din Oltenia, Retete la cuptor Tagged With: oltenesti, orez, raci, rantas, traditii

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Interim pages omitted …
  • Page 14
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate