• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Altele

Cartofi cu branza la cuptor

cartofi cu branza la cuptor

Imi plac fierbinti, condimentati si putin zemosi, nu uscati. Se prepara repede, sunt satiosi, te salveaza cand apare “nu stiu ce sa mai gatesc” si rar gasesti persoane care sa spuna “nu-mi plac”. Acesea fiind spuse sa trecem la cartofi cu branza la cuptor.

Sirop de muguri de pin

muguri pentru sirop de muguri de pin

Sirop de muguri de pin – este un remediu foarte bun pentru bronsite, tuse si afectiuni ale cailor respiratorii superioare. Are continut bogat in uleiuri volatile si vitamine. Este indicat a se consuma in special de copii si batrani care sunt mai expusi imbolnavirilor.

Sfintii Petru si Pavel – Sanpetru de vara

Pe 20 iunie, incepe Postul Sfintilor Apostoli (popular, Postul Sanpetrului), care precede sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (29 iunie). Postul Sanpetrului, al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, e asezat in cinstea acestor doi Sfinti Apostoli, a caror moarte muceniceasca se serbeaza la 29 iunie si care s-au ostenit cel mai mult pentru vestirea Evangheliei si pentru raspandirea credintei crestine.

Paste tagliatelle cu sos de rosii si masline

paste tagliatelle cu sos de rosii

Tagliatelle – taitei pot fi preparate proaspăt în casă si sunt ideale, în general, pentru sosuri groase, realizate cu carne de vită, de vițel, de porc sau ocazional, de iepure. Cel putin asa spun italienii ca se mananca preponderent, dar tot de la italieni este si reteta de mai jos de tagliatelle cu sos de rosii si masline:

Despre morcov

Lipsa morcovilor din dieta si implicit a vitaminei A poate provoca vedere slaba in timpul noptii. Despre morcov, o legenda veche spune ca cine mananca cantitati mari de morcovi vede noaptea. Legenda a fost intretinuta de tunarii britanici din al doilea razboi mondial care au fost in masura sa doboare avioane germane in bombardamentele de noapte asupra Londrei.

Despre ceapa

Nu exista nici o parere concludenta cu privire la locatia exacta si data aparitiei cepei. Multi arheologi, botanisti, si istorici cred despre ceapa ca aliment ca isi are originea în Asia Centrala. Alte studii sugereaza ca a fost cultivata pentru prima data în Iran si Pakistan. Se presupune ca predecesorii nostri au descoperit si au […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 67
  • Page 68
  • Page 69
  • Page 70
  • Page 71
  • Page 72
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Paella pe disc

Paella pe Disc. La Mal de Balta

risotto si pui

Risotto si Pui. Cremos si Crocant

Piept de pui cu piure de broccoli

jambalaya creole

Jambalaya creole. Cu carnati afumati si pui

paste cu ton si masline

Paste cu ton si masline

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025