• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete ieftine

Menemen – Oua Turcesti sau Oua Incaierate cu Legume

De mare tradiţie în Turcia, menemen este o preparat pentru un mic dejun bazat pe ouă şi o varietate mai mică sau mai mare de legume. Reteta de menemen poate conţine, după cum îi obiceiul locului şi pofta turcului, o seamă de ingrediente cum ar fi: dovlecei, vinete, ceapă, usturoi, pătrunjel, carnaţi sau branză. Cea […]

File de Macrou pe Pat de Orez cu Unt

Peştele alături de orez constituie o combinaţie clasică foarte cunoscută şi destul de apreciată, versatilă în ce priveşte alte ingrediente şi potrivită pentru multe specii de peşte. De altfel, am mai prezentat două reţete bazate pe aceasta combinaţie: obleţi pe orez şi hamsii cu orez. Azi am preparat macrou şi am să vă scriu câteva […]

Pilaf de Orez cu Loboda Verde

Integrarea diverselor verdeţuri locale în reţete populare, des preparate în bucătăria noastră, nu poate fi decât de bun augur pentru sănătatea noastră. Că este vorba de salată, spanac, dragavei, leurdă, lobodă sau ştevie, acestea îşi pot găsi locul şi se pot armoniza în diverse preparate, aducând acestora un plus de savoare şi de vitamină. De […]

Ciuperci cu Rosii Trase la Tigaie. Cu Parfum de Busuioc

După pofta mea, apreciez că, pe cât este de simplă, pe atât este de gustoasă, asocierea asta rustică de ciuperci cu roşii, aromată cu usturoi şi înviorată cu puţin ardei iute. Pentru un strop de distincţie, i-am dat drept podoabă câteva frunze proaspete şi parfumate de busuioc. Este o gustare cum nu se poate mai […]

Urzici cu Mamaliga Rumenita si Bacon Crocant

Cât încă nu a îmbătrânit urzica şi îşi oferă frăgezimea tinereţii lucrez săptămânal la coada tigăii, preparând câte o mâncare de urzici, pe care o chivernisesc după plăcerea şi inspiraţia de moment. De data asta, verdele de primăvară al urzicii l-am asociat cromatic şi culinar cu galbenul unei mămăligi rumenite în unt, tandem la care, […]

Cartofi cu Bacon si Ciuperci la Cuptor

Gustoşi şi îndestulători, poţi prepara cartofi cu bacon la cuptor extrem de simplu şi fără a consuma prea mult timp. Necesită ingrediente banale şi de regulă fac faţă cu brio la pretenţii şi pretenţioşi. Sunt o soluţie gustoasă când nu prea ai chef sau timp de stat în bucătărie. Poţi fi mâncaţi cu spor lângă […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Interim pages omitted …
  • Page 28
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Clatite cu Dovlecei

Clatite cu Dovlecei Umplute cu Piept de Pui si Ciuperci

Ciorba de praz cu zeama de varza si orez

dovlecei cu pui

Dovlecei cu pui. Pe deplin gustosi

Platica pe Orez. Rumenita In Tava la Cuptor

reteta de cocos in vin

Cocos in vin. Coq au vin

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025