• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucatarie internationala

Paste cu ton si masline

paste cu ton si masline

Practic aceste făinoase, dacă nu te limitezi şi cantonezi în clasicitatea unor reţete, se pot însoţi curajos şi fără fason, cu orice legumă sau carne. Cum, fiica mea, mi-a bătut zilele astea obrazul că nu i-am mai făcut spaghete, a trebuit să-mi fac mea culpa prin fapte şi să-i prepar paste cu ton si masline.

Fasole rosie cu ciuperci

fasole rosie cu ciuperci

Chiar dacă, pentru tradiţia noastră culinară, combinaţia de fasole cu ciuperci poate părea puţin forţată, vă asigur că rezultatul este de apreciat. Nu rămâne decât să încercaţi şi vă veţi convingeţi. Am mai introdus ciupercile când am preparat fasole cu cârnaţi proaspeţi şi a avut mare trecere la mesenii cu dragoste periodică de fasole. Azi am preparat fasole roşie cu ciuperci, mâncare simplă dar deosebit de gustoasă, ce o recomand celor ce apreciează fasolea şi au iniţiativă în a o găti în fel şi chip.

Jambalaya creole. Cu carnati afumati si pui

jambalaya creole

Jambalaya îşi are originea în Insulele Caraibe sub influenţa bucătăriei spaniole. Este o rudă a cunoscutei paella, mâncare cu rădăcini maure din Valencia spaniolă. Se prepară în mai multe variante cea mai cunoscută fiind jambalaya creolă sau roşie. Varianta creolă a fost popularizată de europenii emigranţii în New Orleans, care au încercat să prepare paella în Lumea Nouă dar, neavând şofran datorită costurilor mari de import, au înlocuit acest ingredient cu roşiile.

Gulas de Ciuperci si Cartofi. Pentru o Zi Fara Carne

gulas de ciuperci si cartofi

Încerc şi eu să fac ce pot, să echilibrez balanţa şi să mai introduc în meniul casei câte o mâncare de post. Vă recomand sincer acest gulas de ciuperci si cartofi şi am siguranţa că îl veţi găsi foarte gustos şi bine-venit în Postul Crăciunului.

Inima de porc cu sos de soia. Langa pilaf de orez

inima de porc cu sos de soia

Pentru cei ce agreează mâncărurile gustoase din măruntaie – ficat, rinichi, inimă – le aduc în atenţie un muşchi mai aparte, în caz că l-au neglijat o perioadă mai lungă. Este vorba de inima de porc ce, preparat într-o varietate destul de mare de reţete, îţi poate aduce satisfacţii gastronomice generoase.

Musaca de conopida cu carne de pui

musaca de conopida cu carne de pui

Nu ştiu cum este în alte oraşe, dar de ceva zile pieţele din Craiova sunt pline de conopidă la nişte preţuri ridicol de mici, de 0,5-1 leu kg-ul comparativ cu 8 lei cât era în urmă cu trei săptămâni. Gătită, conopida nu m-a atras mai deloc, dar mi-a plăcut întotdeauna cea murată sau mâncată crudă, simplă, sau în salate alături de varză, sfeclă roşie sau alte verzituri. Asta până astăzi când, profitând de abundenţa din piaţă, m-am decis să încerc o musaca de conopida preparată după idei propii, după cum credeam eu că ar rezulta ceva gustos.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 10
  • Page 11
  • Page 12
  • Page 13
  • Page 14
  • Interim pages omitted …
  • Page 25
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

carne de curca cu fasole verde

Carne de curca cu fasole verde si taitei de casa

Pulpa de Ied la Ceaun cu Garnitura de Orez cu Ardei

Pulpa de Ied la Ceaun cu Garnitura de Orez cu Ardei

Pulpa de miel coaptă încet la cuptor. Cu legume, ciuperci si bacon

Salata de Telina, Ridichi Rosii si Mere Verzi

Ceai si scurta istorie…

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025