• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Ingrediente

Varza cu carnati la cuptor

varza cu carnati

Varza nouă românească este prezentă în pieţe ceva mai devreme anul acesta şi se impune să-i alocăm câţiva cârnaţi de porc. Varza cu carnati este mult mai atragătoare când este preparată cu varza românescă mai puţin îndesată şi aţoasă ca varza de import şi mult mai fragedă. Pentru ai rotunji gustul puţină şuncă afumată este binevenită şi cu tradiţie. Ne mai trebuie mărar proaspăt din plin şi-i gata îndestulătoarea varza cu carnati.

Scoici si melci cu verzituri. Arheologie culinara

scoici si melci

Unii le vor blama, alţii le vor aprecia, mulţi vor rămâne indiferenţi şi mai mulţi vor fi curioşi! Cam aşa se prezintă situaţia acestor scoici si melci de râu, de baltă sau de apă dulce, după cu vreţi să le spunem. Scoicile astea se mănâncă de când lumea şi încă sunt foarte prezente în special în sudul dunărean. Melcii de râu, deşi se mâncau bine în trecut, azi nu se mai întâlnesc decât sporadic.

Orez cu carnati si afumatura

orez cu carnati si afumatura

Cred că am mai spus că devin pătimaş în preajma cârnaţilor proaspeţi, aromaţi şi condimentaţi şi din reflex mâna găseşte tigaia pentru a împlini menirea şi a da un rost cârnaţilor. Când ai de partea ta cârnaţi şi ca bonus ceva afumătură nu este cazul să complici prea mult căutările pentru a le găsii o partidă bună pentru că au calitatea de a fi obedienţi oricărei combinaţii.

Fasole Verde cu Carne de Pui

fasole verde cu carne de pui

Una din cele mai prolifice perioade pentru un împătimit al bucătăriei este aprilie – mai când ai posibilitatea să schimbi şi să diversifici cu uşurinţă registrul în care lucrezi. Înviorarea grădinilor şi verziturile din pieţe îţi permit cu prisosinţă acest lucru. Este perioada în care folosesc la mai toate mâncărurile ceapa şi usturoiul verde ce au capacitatea, din punctul meu de vedere, de a da unei reţete, oricât de prăfuite şi anoste, savoare şi atractivitate.

Chiftele cu Sos Alb Bechamel si Ciuperci

chiftele cu sos alb bechamel

Sunt foarte pofticios la mâncărurile preparate pe bază de carne tocată iar chiftele nu fac excepţie, fie că sunt simple sau însoţite de sos de rosii, cu paste sau piure. Dacă predominant le însoţesc cu sos de roşii, azi am preparat chiftele cu sos alb, un clasic al sosurilor, aflat între sosurile mama – bechamel. Am depăşit puţin cadrul clasicităţii şi am îmbogăţit sosul bechamel cu ciuperci rumenite.

Lapte de pasare. Ile flottante

lapte de pasare

Cunoscut la noi şi dacă nu mă înşel în Balcani, în genere, drept lapte de pasare acest desert este de provenienţă franceză şi se numeşte ile flottante – insula plutitoare sau oeufs a la neige – oua în zăpadă. Este unul din deserturile favorite ale francezilor şi este atribuit ca fiind creaţia lui Marie-Antoine Careme, celebrul bucătar din perioada Napoleon Bonaparte, ce a pus bazele haute cuisine. I

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 44
  • Page 45
  • Page 46
  • Page 47
  • Page 48
  • Interim pages omitted …
  • Page 77
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Raci Oltenesti Pe Orez. Rumeniti La Cuptor

dulceata de sfecla rosie

Dulceata de Sfecla Rosie Aromata cu Lamaie

Paste cu bacon, ciuperci şi roşii cherry

cartofi cu branza la cuptor

Cartofi cu branza la cuptor

sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac. Lucrare pioasă pentru stomac eretic

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025