• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata de linte cu leurda si alte verzituri

March 30, 2014 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Excelentă această salata de linte! Şi foarte sănătoasă. O recomand fără nici o reţinere. Combinaţia cu leurdă, lobodă roşie şi pătrunjel este opţiune propie dar sunt convins că şi altor verzituri, cum ar fi:  salata, macrişul, spanacul, le-ar sta bine asociate cu lintea. Pătrunjelul proaspăt dă o aromă intensă şi multă vitamină. Cei care aţi încercat salata de pătrunjel, ştiţi cu câtă vigoare contribuie pătrunjelul la o salată. Lintea, fie verde, fie roşie,  este un ingredient foarte bun şi potrivit pentru multe alte salate.

salata de linte cu leurda 9

Necesar salata de linte cu leurda

  • 300 gr linte verde sau roşie
  • 1 legătură leurdă
  • 1 legătură mai mare de lobodă roşie ( adică de la un târgoveţ mai darnic)
  • 1 legătură bună de pătrunjel
  • 2-3 bucăţi de gogoşar sau ardei kapia acru
  • piper, sare, oţet, ulei de măsline

salata de linte cu leurda 5

 Preparare

1. Lintea o punem la fiert într-un vas potrivit. Va fierbe  în 15 – max 25 de minute. O gustăm şi când s-a înmuiat oprim focul. Nu o fierbem pănă se face praf.

2. Spălăm leurda şi o tăiem franjuri. Eu am ales şi am lăsat lăstarii sau florile de leurda, întregi, pentru aspect. Rupem frunzele de lobodă roşie după micile tulpini. Pătrunjelul îl spălăm şi îl tocăm ceva mai mare.

3. Într-un bol punem 3-4  linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet, un praf de sare şi unul de piper. Bătem puţin dressing-ul cu o furcuţiţă până îşi schimbă culoarea ( devine albicios), adică până când devine suspensie.

4. Gogoşarul roşu acru îl tăiem fideluţă. Punem toate verziturile într-un bol mare, adăugăm lintea şi gogoşarul, turnăm dressing-ul peste toate şi amestecăm. Gustăm şi dacă este nevoie mai dăm sare sau oţet, după plăcerea fiecăruia.

Să fiţi bine!

salata de linte cu leurda 10

Filed Under: Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete de salate, Retete garnituri, Retete gustari, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple Tagged With: leurda, linte verde, loboda rosie, patrunjel

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate