• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Altele

Costite. Sos. Turte. Cosmogonia gustului

Costite.Sos.Turte

M-am plecat gustului, devorându-i costiţele. Am dat gustului ardeii, înecându-i în sos. Am dat gustului turtă caldă, întingând în el. Costite. Sos. Turte

Ciulama de ciuperci cu smântână. Fără făină

ciulama de ciuperci

Poetul Horaţiu al Romei Antice încă înainte de Hristos, anticipând apariţia ciulamalei în evoluţia umană, a precizat şi a lăsat vorbă că “ciuperca de câmp este cea mai bună ca însuşiri”. Astfel mărturiseşte istoria despre şansa la neprihănire a unei ciulamale de ciuperci cu carnea tare şi tot aşa au înţeles să o respecte muntenii noştri cu păduri avute în ciuperci şi stâne bogate în smântână grasă.

Omleta cu sunca si cascaval. Asezonată cu verde

omleta cu sunca si cascaval

Pentru a o face mai atrăgătoare pentru fete am dotat-o cu bizbrizuri respectiv, i-am pus un moţ de salată de pătrunjel cu praz şi am făcut un rondel de şuncă. Pentru a se rumeni în obraji fără a strica aranjamentul de şuncă am copt omleta cu sunca si cascaval la cuptor.

Friganele cu Sote de Mazare si Morcovi

Friganele cu sote de mazare

Aceste friganele pe care, probabil foarte mulţi le-am măncat în diverse variante nu fac altceva decât să întărească ideea că simplu este calea cea mai rapidă spre gustos. Şi ele dovedesc cu prisosinţă asta dacă ţinem seama de câtă istorie au în spate.

Carne de curcan pe pat de cartofi. La cuptor

carne de curcan pe cartofi

Nu sunt foarte multe de spus despre această mâncare simplă, ţărănească, veche de când satul românesc, dar cu siguranţă sunt unele lucruri de amintit. De amintit celor ce au avut şansa să trăiască bucuria vacanţelor de iarnă petrecute la bunici, pe luciul pârtiei pe care ne toceam tălpile încălţărilor sau trăgeam, roşii în obraji, săniile cât noi de mari. În zilele alea te striga bunica din curte să laşi odată alunecuşul şi să vii să mănânci, punând în mijlocul mesei o cratiţă cu carne rumenă pe cartofi, un castron mare cu murături şi turte calde.

Cartofi picanti la cuptor, cu susan

cartofi picanti la cuptor

Cartofi picanţi la cuptor sunt una din multele garnituri pe bază de cartofi ce adună, bineînţeles, păreri pro şi contra de la sexul frumos ce domină sub acoperişul meu. Datorită faptului că prefer mâncărurile bine condimentate, aceşti cartofi picanti la cuptor îi prepar, atunci când numai eu mi-i doresc garnitură, foarte iuţi.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 52
  • Page 53
  • Page 54
  • Page 55
  • Page 56
  • Interim pages omitted …
  • Page 72
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Vinete la cuptor. Tavalite prin pesmet, cu branza si sos taranesc de rosii

Ciorba de salata cu afumatura

Piure de legume cu costite de porc prajite

Capac de aluat rumenit

Tocanita moldoveneasca. In ulcica de pamant

pui cu masline

Pui cu masline si sos din abundenta

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025