• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete ieftine

Ochiuri pe Mamaliguta ca la Bunica

Azi, zi de iarnă începută cu o dimineață friguroasă și cețoasă, m-am întors oleacă la o simplă dar gustoasă încropeală culinară, specifică mai mult iernilor copilăriei, petrecute la sat, la bunici. Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica intră în panoplia mâncărurilor țărănești, plăcere de moment de iarnă, neprogramabilă, legată mai mult de un amalgam de […]

Ardei iute tocat pentru ciorbele iernii ce vine

Cu puțin înainte de a mă înconjura iarna, cu ultimi ardei găsiți în grădină, pe lângă iuțica deja adăpostită în cămară, am mai pregătit câteva borcane cu ardei iute tocat destinat să înveselească ciorba de peste iarnă și să lupte cu oxidarea organismului sedentar. Admițând că sunt degrabă mâncător de ciorbe, nu mă pot lipsi […]

Salata de Vinete cu Iaurt si Usturoi

Tradiție în Orient, salata de vinete cu iaurt a pătruns și în bucătăria românească, fiind popularizată în primul rând de blogurile culinare. De altfel, blogurile culinare, pe lângă scormonirea în lada de zestre a bucătăriei românești, fac foarte bine, zic eu, contribuind la deschiderea și lărgirea unor noi orizonturi de mânuire a cratiței. Din diversitate […]

Ardei iuti in otet pentru iarna ce va sa vie

Fiind un împătimit consumator de ardei iute, îl asociez cu mai toate mâncărurile care permit, cât de cât, o înviorare cu ceva iuțeală, fie ea provenită de la un ardei văratic proaspăt, fie de la unul murat sau de la o ciușcă uscată și coptă pe flacără. Iarna, tributar unei copilării de excepție petrecute la […]

Mici pe paine la gratar

Că micul este o preocupare de masă (și de mese), pe tărâmul nostru, este un fapt ce nu poate fi tăgăduit! Din învârtitul micilor pe grătar și dintr-un strop de imaginație, apar uneori, ici-colo, rețete inedite de preparate ce se bazează pe pasta de mici. Așa s-a născut și rețeta de mici pe paine la […]

Penne alla Norma

Penne alla Norma este o rețetă de paste din Sicilia, în special din Catania, ce a fost creată pentru a aduce un tribut compozitorului Vincenzo Bellini pentru celebra sa operă Norma. Bazată pe roșii, vinete, busuioc, usturoi, brânză Ricotta, Penne alla Norma este un buchet generos de arome mediteraneene, adunate într-o mâncare simplă dar gustoasă, […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Interim pages omitted …
  • Page 28
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

orez prăjit cu ou si legume

Orez prajit cu ou si legume. Plăcere orientala

curcan la cuptor cu garnitura

Curcan la cuptor. Garnitura de orez

Peste cu legume la cuptor

Iutica de ardei cu ceapa

dulceata de sfecla rosie

Dulceata de Sfecla Rosie Aromata cu Lamaie

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025