• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete rapide

Mazare Sote Servita cu Crutoane de Paine cu Unt

Cum, de ceva timp, în pieţe a apărut mazărea nouă, este bine să nu ratăm momentul şi să ne bucurăm de gustul autentic şi prospeţimea acestei dicotiledonate. Între mazărea proaspătă şi cea conservată este o diferenţă semnificativă de gust şi calitate, aşa ca, cei ce apreciează această legumă, se pot bucura în această perioadă de […]

Salata de Varza cu Castraveti si Marar

Probabil că, după salata de roşii, salata de varză este cea mai prepararată salată pe timp de vară. Simplă şi ieftină, combinaţia dintre varză fragedă şi mărar este sănătoasă şi ne ajută la siluetă. De câte ori prepar salata de varza fac exces de mărar proaspăt. Denumit de către chinezi planta tinereţii, mărarul îmi place […]

Menemen – Oua Turcesti sau Oua Incaierate cu Legume

De mare tradiţie în Turcia, menemen este o preparat pentru un mic dejun bazat pe ouă şi o varietate mai mică sau mai mare de legume. Reteta de menemen poate conţine, după cum îi obiceiul locului şi pofta turcului, o seamă de ingrediente cum ar fi: dovlecei, vinete, ceapă, usturoi, pătrunjel, carnaţi sau branză. Cea […]

File de Macrou pe Pat de Orez cu Unt

Peştele alături de orez constituie o combinaţie clasică foarte cunoscută şi destul de apreciată, versatilă în ce priveşte alte ingrediente şi potrivită pentru multe specii de peşte. De altfel, am mai prezentat două reţete bazate pe aceasta combinaţie: obleţi pe orez şi hamsii cu orez. Azi am preparat macrou şi am să vă scriu câteva […]

Pilaf de Orez cu Loboda Verde

Integrarea diverselor verdeţuri locale în reţete populare, des preparate în bucătăria noastră, nu poate fi decât de bun augur pentru sănătatea noastră. Că este vorba de salată, spanac, dragavei, leurdă, lobodă sau ştevie, acestea îşi pot găsi locul şi se pot armoniza în diverse preparate, aducând acestora un plus de savoare şi de vitamină. De […]

Peste Picant cu Mamaliga. Grijit pe Pat de Lamaie

Acest peşte picant are la rădăcină o reţetă veche culeasă dintr-un sat dunărean unde, spre deosebire de mine, leliţa aşeza peştele pe bucăţi de trestie verde. Eu, neavând pe moment de unde să procur trestie, am aşezat fileul de peşte pe un pat format din rondele de lămâie. Modul cum am preparat eu această reţetă […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Interim pages omitted …
  • Page 18
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

tocana campenesca

Tocana campeneasca

piure cu carne si sos

Piure cu carne si sos usturoiat

Prajitura lasagna cu ciocolata. Fara coacere

Oua Incaierate cu Leurda. Cu Mamaliga Crocanta si Sunca Taraneasca

Salata de ardei copti

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025