• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete simple

Salata Calda cu Legume si Piept de Rata

Dacă v-aţi propus să treceţi la un regim alimentar mai uşor, să daţi trupului mai multe verdeţuri şi legume, salata calda vă poate ajuta în acest parcurs. Fiind un intermediar între salatele crude şi mâncărurile gătite, salata caldă ne sprijină şi ne face mai uşoară trecerea la o perioadă în care să punem accent pe […]

Creier de Porc Preparat Macelareste

A trecut ceva timp de când nu am mai mâncat creier de porc, un preparat destul de prezent în copilăria mea, aşa că, devreme ce azi l-am remarcat evidenţiat într-un galantar, mi-am zis că e timpul să-mi înnoiesc celulele nervoase cu o porţie de creier. M-am oprit la o reţetă de sorginte măcelărească la care […]

Peste Picant cu Mamaliga. Grijit pe Pat de Lamaie

Acest peşte picant are la rădăcină o reţetă veche culeasă dintr-un sat dunărean unde, spre deosebire de mine, leliţa aşeza peştele pe bucăţi de trestie verde. Eu, neavând pe moment de unde să procur trestie, am aşezat fileul de peşte pe un pat format din rondele de lămâie. Modul cum am preparat eu această reţetă […]

Saramura de Platica. Cu Usturoi Verde si Ciusca Coapta

Obiceiul de a mă îndeletnici cu o saramura de peşte, în vremea când usturoiul verde este vedetă în pieţe, este mai vechi şi este legat nu numai de plăcerea mea de a mânca peşte cât şi de pasiunea venită din copilărie de a ţine undiţa în mână. Aşa că, nu prea am primăvară în care […]

Humus cu Leurda. Randuit cu Frigarui

Humus cu leurda este un preparat care rânduieşte o întâlnire dintre un exponent culinar al Levantului şi verdele proaspăt şi sănătos al leurdei nostre. Este o asociere care favorizează gustul şi care cu siguranţă vă va fi pe plac, fie că o serviţi ca atare, dacă ţineţi post, fie că o întregiţii cu fripturi, prăjeli, […]

Ciuperci cu Rosii Trase la Tigaie. Cu Parfum de Busuioc

După pofta mea, apreciez că, pe cât este de simplă, pe atât este de gustoasă, asocierea asta rustică de ciuperci cu roşii, aromată cu usturoi şi înviorată cu puţin ardei iute. Pentru un strop de distincţie, i-am dat drept podoabă câteva frunze proaspete şi parfumate de busuioc. Este o gustare cum nu se poate mai […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Interim pages omitted …
  • Page 47
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ghiveci de legume cu carne de pui

Ghiveci de legume cu carne de pui

reteta de imam bayildi

Imam bayildi. Cu Inaltare Manastireasca

Plachie de Peste din Sudul Dunarean

La gratar, pe tabla si in jar

La Gratar, pe Tabla si in Jar. Pe Nisipurile Dunarii

Salata bulgareasca

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025