• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucatarie internationala

Tzatziki, Salata Greceasca de Castraveti cu Iaurt

Tzatziki vine din cuvatul turcesc “cacık”, ce reprezinta un sos ce conţine aceleasi ingrediente, dar este mult mai diluat – lichid. În Cipru, aceasta salata tzatziki este cunoscută sub numele de talattouri şi reţeta include spre deosebire de cea greceasca mai puţin usturoi şi mai multa mentă.

Paste tagliatelle cu sos de rosii si masline

paste tagliatelle cu sos de rosii

Tagliatelle – taitei pot fi preparate proaspăt în casă si sunt ideale, în general, pentru sosuri groase, realizate cu carne de vită, de vițel, de porc sau ocazional, de iepure. Cel putin asa spun italienii ca se mananca preponderent, dar tot de la italieni este si reteta de mai jos de tagliatelle cu sos de rosii si masline:

Salata bulgareasca ovcharska

Salata ovcharska, cunoscuta la noi drept salata bulgareasca se afla, de fapt, pe locul doi in topul preferintelor bulgarilor dupa salata shopska, adevarata “salata bulgareasca”. Nu stim de ce se numeste aceasta salata “salata bulgareasca”, pentru ca se intalneste in toate tarile balcanice, dar probabil este o denumire mai veche, rezultata in urma calatoriilor mai la indemana si mai dese la vecinii bulgari.

Clatite Kaiserschmarrn – Firimiturile imparatului

  Ingrediente clatite: 4 oua lapte (250ml) faina (200 gr) zahar (miere), sare, stafide, esenta rom, unt sau ulei, zahar vanilat Lasam la inmuiat stafidele in esenta de rom cu putina apa pentru 20-30 minute. Separam galbenusurile de albus si le batem separat. Punem o lingura de zahar peste galbenusuri si/sau miere si un varf […]

Salata bulgareasca

Necesar salata bulgareasca: 2 bucati ardei gras 3-4 rosii 3 castraveciori  cornison sau un castravete  mare 1 ceapa mijlocie ( sau 3 fire de ceapa verde) 200 gr. branza patrunjel, sare, ulei, lamaie Preparare Se taie ardeiul, castravetii, rosiile cubulete sau se felieaza (ramane la aprecierea  dumneavoastra, asa cum va place). Recomandam cubulete potrivite pentru […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 23
  • Page 24
  • Page 25

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Bame cu orez si carne de curcan

Gulas de miel la ceaun

Gulas de Miel, Bolborosit Incet la Ceaun

Sunca de porc. Cum o prepar, batraneste

crema de zahar ars

Crema de zahar ars. Reteta clasica

Dovlecei cu Sos de Iaurt

Dovlecei cu Sos de Iaurt. Salata Gustoasa si Racoritoare

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025