• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucatarie internationala

Gulas de Miel, Bolborosit Incet la Ceaun

Gulas de miel la ceaun

Mancare originara din Ungaria, gulasul sau, ca sa fim corecţi, gulyas este un fel de tocanita pe care o pregateau, traditional, vacarii ungurii ce pastoreau turme mari de vite pe lungul drum catre pietele din Venetia, Moravia, Viena sau Nurnberg.

Chiftele de Dovlecei si Branza Feta Servite cu Tzatziki

Chiftele de dovlecei si feta cu tzatziki

Aceste chiftele de dovlecei si feta sunt specifice Greciei fiind cunoscute sub denumirea de kolokithokeftedes. Kolokitho inseamna dovlecel si keftedes, dupa cu v-ati data seama, chiftea. Originile aceste retete sunt cretane.

Ghiveci de legume frantuzesc. Ratatouille

ratatouille

Ratatouille este o mancare traditionala franceza din regiunea Provence numele complet fiind ratatouille niçoise. Este considerata a fi o mancare taraneasca fiind, sustin francezii, inventata de fermierii saraci ce obisnuiau in lunile de vara sa manance des acesta tocana sau ghiveci de legume.

Lutenitsa cu Rosii Coapte si Ardei Iute. S.O.S. din Bucataria Bulgareasca

Lutenitsa este un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti în special, dar şi celei macedonene şi sârbeşti. Existând şi variante româneşti, a devenit foarte apreciat în Balcani şi în regiunea acestora şi în prezent a pătruns şi se întâlneşte şi în market-urile occidentale. Ca orice produs popular, prezintă diverse variaţiuni de la o regiune la alta, respectiv, mai iute sau mai puţin iute, cu vinete sau fără vinete, cu ardei sau fără.

Bors de Sfecla Rosie cu Sir de Porc. Traditional Ucrainean

bors ucrainean de sfecla rosie

In traditia culinara a satului romanesc se intalneste sfecla alba dulce, coapta iarna pe vatra sau in cuptor, dar nu prea intalnim in bucataria romaneasca mancaruri bazate pe mult laudata sfecla rosie asa ca un ajutor ucrainean este bine venit. Raspandit in prezent in Europa de Est si Centrala, borsul de sfecla rosie isi are originea in Ucraina unde are valoare de traditie.

Tortillas, paine sud americana facuta acasa

tortillas

Tortillas constituie principala paine la sud-americani si este  simplu de facut si intr-un timp scurt. Se pot face din faina de griu, de porumb sau orice alta cereala. Avand in vedere pretul lor in supermarket si faptul ca o tortilla proaspata si calda este oricand binevenita, merita sa incercati sa preparati acasa aceste lipii mexicane. […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 21
  • Page 22
  • Page 23
  • Page 24
  • Page 25
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Jumari si untura. Preparate la caldare

Iahnie de Dovlecei Aromata cu Busuioc

musaca de varza murata

Musaca de Varza Murata cu Carne Tocata si Orez

ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde. Cu zeama de varza si ou

Prajitura lasagna cu ciocolata. Fara coacere

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025